Пишні оладки на кефірі — це всіма улюблене блюдо з дитинства. Вони залишаються ніжними і повітряними навіть, коли охолонуть. Приготувати такі оладки можна на сніданок і подавати їх разом зі сметаною або варенням. Щоб спекти пишні оладки, вам знадобляться ці 10 покрокових рецептів.
Пишні оладки на кефірі — кращий бабусин рецепт
Часто в дитинстві нас будив запах пишних оладок, які тільки що спекла бабуся. За цим рецептом ви самі зможете приготувати такі оладки. Тісто замішується на кефірі без дріжджів.
Інгредієнти на
4 порц.
- Кефір 250 мл
- Сода харчова ½ ч. л.
- Борошно пшеничне 180 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Сіль за смаком
- Масло рослинне для смаження.
- Оцет столовий 9% 1 ч. л.
Процпроцес приготування:
- Як приготувати пишні оладки на кефірі? Яйце і кефір повинні бути кімнатної температури, тому дістаньте їх з холодильника заздалегідь. У мисці збийте яйце з цукром і сіллю.
- В яєчну масу додайте кефір, перемішайте.
- Потім частинами почніть додавати просіяне борошно і поступово замішують тісто. В останню чергу всипте харчову соду, гашену оцтом і перемішайте вміст миски. Тісто залиште на 10-15 хвилин.
- На розігріту сковороду влийте рослинне масло. Столовою ложкою викладайте потроху тесту на розігріту сковорідку і формуйте оладки.
- Смажте оладки на середньому вогні до рум’яного кольору з обох сторін.
- Готові оладки викладіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків жиру, потім подавайте до чаю.

Приємного апетиту!