Пишні оладки на кефірі – 10 кращих покрокових рецептів з фото

Пишні оладки на кефірі — це всіма улюблене блюдо з дитинства. Вони залишаються ніжними і повітряними навіть, коли охолонуть. Приготувати такі оладки можна на сніданок і подавати їх разом зі сметаною або варенням. Щоб спекти пишні оладки, вам знадобляться ці 10 покрокових рецептів.

Пишні оладки на кефірі — кращий бабусин рецепт

Часто в дитинстві нас будив запах пишних оладок, які тільки що спекла бабуся. За цим рецептом ви самі зможете приготувати такі оладки. Тісто замішується на кефірі без дріжджів.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кефір 250 мл
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Борошно пшеничне 180 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження.
  • Оцет столовий 9% 1 ч. л.

Процпроцес приготування:

  1. Як приготувати пишні оладки на кефірі? Яйце і кефір повинні бути кімнатної температури, тому дістаньте їх з холодильника заздалегідь. У мисці збийте яйце з цукром і сіллю.
  2. В яєчну масу додайте кефір, перемішайте.
  3. Потім частинами почніть додавати просіяне борошно і поступово замішують тісто. В останню чергу всипте харчову соду, гашену оцтом і перемішайте вміст миски. Тісто залиште на 10-15 хвилин.
  4. На розігріту сковороду влийте рослинне масло. Столовою ложкою викладайте потроху тесту на розігріту сковорідку і формуйте оладки.
  5. Смажте оладки на середньому вогні до рум’яного кольору з обох сторін.
  6. Готові оладки викладіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків жиру, потім подавайте до чаю.

Приємного апетиту!