Покроковий рецепт приготування пишних оладок на кефірі з содою
Для того, щоб приготувати пишні оладки, вам не доведеться витрачати багато часу і сил. З тесту на кефірі вони завжди виходять пишними, оптимальна жирність цього кисломолочного продукту повинна бути 2,5-3,5 %.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Кефір – 250 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Борошно пшеничне – 230 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Кефір та яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони прогрілися до кімнатної температури. Борошно просійте через сито кілька разів.
Крок 2. У миску налийте кефір, всипте цукор і соду, перемішати. Кефір і сода вступлять в реакцію і на поверхні утворюються бульбашки.
Крок 3. Далі додайте яйце і всипте просіяне борошно.
Крок 4. Замісіть густе однорідне тісто.
Крок 5. Розігрійте Сковороду, влийте рослинне масло. Тісто викладайте столовою ложкою і надавайте оладкам округлу форму.
Крок 6. Коли тісто схопиться і на його поверхні з’являться бульбашки, переверніть і смажте оладки з іншого боку.
Крок 7. Перекладіть готові оладки на загальне блюдо і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!