Пишні оладки на кефірі – 10 кращих покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт приготування пишних оладок на кефірі з содою

Для того, щоб приготувати пишні оладки, вам не доведеться витрачати багато часу і сил. З тесту на кефірі вони завжди виходять пишними, оптимальна жирність цього кисломолочного продукту повинна бути 2,5-3,5 %.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 230 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір та яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони прогрілися до кімнатної температури. Борошно просійте через сито кілька разів.

Крок 2. У миску налийте кефір, всипте цукор і соду, перемішати. Кефір і сода вступлять в реакцію і на поверхні утворюються бульбашки.

Крок 3. Далі додайте яйце і всипте просіяне борошно.

Крок 4. Замісіть густе однорідне тісто.

Крок 5. Розігрійте Сковороду, влийте рослинне масло. Тісто викладайте столовою ложкою і надавайте оладкам округлу форму.

Крок 6. Коли тісто схопиться і на його поверхні з’являться бульбашки, переверніть і смажте оладки з іншого боку.

Крок 7. Перекладіть готові оладки на загальне блюдо і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!