Пишні оладки на кефірі – 10 найкращих рецептів приготування з покроковими фото

Оладки на кефірі з бананом

Оладки на кефірі з бананом будуть у вас смачним та корисним варіантом швидкого сніданку та особливо для дітей. Зазвичай банан додається в кефірне тісто без дріжджів у подрібненому вигляді, але при цьому втрачається смак цього фрукта. У цьому рецепті банани беремо неперезрілі, наріжемо шматочками і зробимо начинкою оладок. Тісто замішуємо на теплому кефірі з борошном, яйцем та содою.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 18 шт.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сахар – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Банан – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом і необхідною кількістю порцій, всі інгредієнти для бананових оладок.

Крок 2. У посуд для замісу тіста насипати через сито муку|борошно|, додати|добавляти| соду, сіль|соль|, цукор і ложкою перемішати.

Крок 3. До сухих інгредієнтів розбити яйце.

Крок 4. Потім налити склянку трохи підігрітого кефіру.

Крок 5. Віночком замісити тісто до однорідної текстури і залишити на 20 хвилин для набухання клейковини.

Крок 6. Банани очистити від шкірки і нарізати кружальцями завтовшки трохи менше сантиметра.

Крок 7. У сковороді добре розігріти олію. Ложкою на сковороду викладати трохи тіста у формі невеликих оладок. На середину покласти по шматочку банана і покрити зверху тестом.

Крок 8. Обсмажити оладки на невеликому вогні по кілька хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Оладки тонкі, смажаться швидко, тому слідкуйте, щоб не підгоріли.

Крок 9. Приготовлені оладки на кефірі з бананом подати до сніданку гарячими, але вони будуть смачними та в холодному вигляді. Смачного!