Оладки на кефірі з бананом
Оладки на кефірі з бананом будуть у вас смачним та корисним варіантом швидкого сніданку та особливо для дітей. Зазвичай банан додається в кефірне тісто без дріжджів у подрібненому вигляді, але при цьому втрачається смак цього фрукта. У цьому рецепті банани беремо неперезрілі, наріжемо шматочками і зробимо начинкою оладок. Тісто замішуємо на теплому кефірі з борошном, яйцем та содою.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 18 шт.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 ст.
- Борошно – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 1 ч.л.
- Сахар – 2 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Банан – 2 шт.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом і необхідною кількістю порцій, всі інгредієнти для бананових оладок.
Крок 2. У посуд для замісу тіста насипати через сито муку|борошно|, додати|добавляти| соду, сіль|соль|, цукор і ложкою перемішати.
Крок 3. До сухих інгредієнтів розбити яйце.
Крок 4. Потім налити склянку трохи підігрітого кефіру.
Крок 5. Віночком замісити тісто до однорідної текстури і залишити на 20 хвилин для набухання клейковини.
Крок 6. Банани очистити від шкірки і нарізати кружальцями завтовшки трохи менше сантиметра.
Крок 7. У сковороді добре розігріти олію. Ложкою на сковороду викладати трохи тіста у формі невеликих оладок. На середину покласти по шматочку банана і покрити зверху тестом.
Крок 8. Обсмажити оладки на невеликому вогні по кілька хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Оладки тонкі, смажаться швидко, тому слідкуйте, щоб не підгоріли.
Крок 9. Приготовлені оладки на кефірі з бананом подати до сніданку гарячими, але вони будуть смачними та в холодному вигляді. Смачного!