Як приготувати смачне рагу зі свинини з капустою?
Корисне і смачне блюдо з тушкованою капустою. Таке рагу виходить дивовижно смачним, але в той же час готувати його зовсім не складно, а на його приготування піде менше години.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Свинина – 550 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Капуста свіжа – 600 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Трави прованські – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Вода – ½ склянки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Промиваємо свинину, обсушуємо її за допомогою паперового рушника. Потім нарізаємо м’ясо невеликими кубиками і перчимо за смаком.
2. Насипаємо в харчовій пакет борошно, перець, сіль і перемішуємо. Кладемо в нього свинину і гарненько струшуємо, щоб м’ясо покрилося своєрідною паніровкою. Надлишки борошна видаляємо за допомогою сита.
3. Розігріваємо олію на сковороді протягом 5 хвилин. Викладаємо свинину і розрівнюємо по поверхні сковороди. Обсмажуємо м’ясо на сильному вогні 1,5 хвилини на одній стороні і перемішуємо, а потім тримаємо на сковороді ще близько 3 хвилин, щоб всі шматочки стали рівномірно світлими.
4. Шаткуємо цибулю півкільцями і додаємо на сковороду. Смажимо його, помішуючи, зразкове 3 хвилини.
5. Натираємо моркву на тертці і також додаємо на сковороду, де знову ж обсмажуємо її протягом 3 хвилин. Накладаємо томатну пасту, посипаємо приправами і вливаємо воду. Залишаємо все гаситися під кришкою на слабкому вогні.
6. Тонко шаткуємо капусту, солимо і мнемо руками, поки капуста не пустить сік.
7. Розігріваємо на іншій сковороді олію і накладаємо туди капусту. Обсмажуємо її 4 хвилини на сильному вогні, безупинно помішуючи. Потім зменшуємо вогонь до слабкого і залишаємо капусту тушкуватися протягом приблизно 15 хвилин.
8. До практично готового м’яса перекладаємо капусту, солимо при необхідності. Перемішуємо і тушкуємо близько 7 хвилин. Готове рагу залишаємо на вимкненому вогні ще на 5 хвилин. Приємного апетиту!












