Рагу зі свинини – 8 рецептів приготування з фото покроково

Як приготувати смачне рагу зі свинини з капустою?

Корисне і смачне блюдо з тушкованою капустою. Таке рагу виходить дивовижно смачним, але в той же час готувати його зовсім не складно, а на його приготування піде менше години.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Свинина – 550 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Капуста свіжа – 600 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Трави прованські – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Вода – ½ склянки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Промиваємо свинину, обсушуємо її за допомогою паперового рушника. Потім нарізаємо м’ясо невеликими кубиками і перчимо за смаком.

2. Насипаємо в харчовій пакет борошно, перець, сіль і перемішуємо. Кладемо в нього свинину і гарненько струшуємо, щоб м’ясо покрилося своєрідною паніровкою. Надлишки борошна видаляємо за допомогою сита.

3. Розігріваємо олію на сковороді протягом 5 хвилин. Викладаємо свинину і розрівнюємо по поверхні сковороди. Обсмажуємо м’ясо на сильному вогні 1,5 хвилини на одній стороні і перемішуємо, а потім тримаємо на сковороді ще близько 3 хвилин, щоб всі шматочки стали рівномірно світлими.

4. Шаткуємо цибулю півкільцями і додаємо на сковороду. Смажимо його, помішуючи, зразкове 3 хвилини.

5. Натираємо моркву на тертці і також додаємо на сковороду, де знову ж обсмажуємо її протягом 3 хвилин. Накладаємо томатну пасту, посипаємо приправами і вливаємо воду. Залишаємо все гаситися під кришкою на слабкому вогні.

6. Тонко шаткуємо капусту, солимо і мнемо руками, поки капуста не пустить сік.

7. Розігріваємо на іншій сковороді олію і накладаємо туди капусту. Обсмажуємо її 4 хвилини на сильному вогні, безупинно помішуючи. Потім зменшуємо вогонь до слабкого і залишаємо капусту тушкуватися протягом приблизно 15 хвилин.

8. До практично готового м’яса перекладаємо капусту, солимо при необхідності. Перемішуємо і тушкуємо близько 7 хвилин. Готове рагу залишаємо на вимкненому вогні ще на 5 хвилин. Приємного апетиту!