Простий і швидкий рецепт домашніх равіолі з куркою
Ситна начинка для равіолі – куряче філе. Така страва стане яскравою ідеєю для насіннєвого обіду або вечері. Використовуйте для приготування цікавий покроковий рецепт.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Філе куряче – 250 гр.
- Часник – 3 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Зелень – за смаком.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для соусу:
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Яйця збиваємо з дрібкою солі.
2. Виливаємо яєчну суміш просіяне борошно. Сюди ж додаємо рослинне масло.
3. Вливаємо трохи води і починаємо вимішувати продукти.
4. Формуємо з маси щільне однорідне тісто.
5. Для начинки подрібнюємо цибулю.
6. Обсмажуємо її на рослинній олії.
7. На дрібні шматочки розбираємо куряче філе.
8. Викладаємо його до цибулі і також обсмажуємо.
9. Додаємо подрібнений часник, сіль і спеції. Смажимо 2-3 хвилини і прибираємо з вогню.
10. До обсмажування додаємо тертий твердий сир.
11. У цю масу додаємо подрібнену зелень і яйце.
12. Для соусу тушкуємо в сковороді подрібнений болгарський перець, ріпчасту цибулю і часник.
13. Коли овочі стануть м’якими, додаємо до них вершкове масло. Після того, як воно розтопиться, прибираємо заготовку з плити.
14. Готове тісто ділимо на дві рівні частини.
15. Кожну з них розгортаємо в тонкий пласт.
16. На один пласт порційно викладаємо начинку, з курячого філе дотримуючись відстань.
17. Тісто навколо начинки можна трохи обмазати холодною водою.
18. Закриваємо начинку другим пластом тіста.
19. Добре притискаємо тісто руками.
20. Поділяємо заготовку на квадратики.
21. Відварюємо їх в киплячій підсоленій воді близько 3 хвилин.
22. Далі продукт опускаємо в каструлю з соусом з овочів.
23. Домашні равіолі з куркою готові. Ділите їх на порції і подавайте до столу.