Різані огірки на зиму – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Різані огірки на зиму – це апетитна заготівля для всієї родини. Така закуска виходить неймовірно насиченою і цікавою за смаком. Є багато варіантів виконання різаних огірків на тривале зберігання. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій кулінарній добірці з восьми смачних рецептів з покроковими фотографіями.

Різані огірки на зиму — неймовірний рецепт

Різані огірки на зиму – неймовірний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Соковите частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу як окрему закуску або разом з гарячими обідніми стравами. Для приготування використовуйте наш покроковий рецепт перевірений.

Інгредієнти на
2 л.

  • Огірок 1.3 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Гірчиця французька 2 ч. л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 150 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • 3 ч. л. Каррі
  • Вода 1.5 л

Процес приготування:

  1. Як заготовити смачні різані огірки на зиму? Відбираємо необхідну кількість огірків, добре промиваємо їх під водою.
  2. Промиваємо банки і на дно викладаємо скибочки цибулі, всипаємо зерна гірчиці.
  3. промиті огірки Ріжемо кружальцями і вкладаємо їх у скляні банки.
  4. У каструлі змішуємо воду з сіллю, цукром, каррі, лавровими листками і оцтом. Кип’ятимо вміст близько двох-трьох хвилин.
  5. Заливаємо отриманим маринадом кружечки огірків. Прикриваємо заготовки кришками.
  6. Ставимо наповнені банки в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково стелимо рушник). Стерилізуємо банки після закипання води 10 хвилин.
  7. Закочує, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і даємо повністю охолонути.
  8. Різані огірки на зиму – неймовірний рецепт! Зберігайте в прохолодному місці і подавайте до столу в будь-який час року.

Різані огірки без стерилізації в банках на зиму

Різані огірки без стерилізації в банках на зиму – це дуже цікава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарнірів і гарячих м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Склад:

На пів-літрову банку:

  • Огірок – 3 шт.
  • Вода – 400 мл
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Парасольку кропу – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зерна коріандру – ¼ ч. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 250 мл
  • Цукор – 0,8 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо огірки і ріжемо кружальцями. Банку також добре промиваємо з використанням соди.

Крок 2. На дно підготовленої банки кладемо парасольку кропу, зубчики часнику, зелень і горошини чорного перцю і нарізані огірки.

Крок 3. Заливаємо огірки окропом, наполягаємо їх під кришкою 15 хвилин. Після воду зливаємо і вливаємо новий окріп. Знову наполягаємо 15 хвилин під кришкою.

Крок 4. У каструлю вливаємо чисту воду (250 мл). Додаємо в неї сіль, цукор, зерна коріандру і лавровий листок. Кип’ятимо три хвилини.

Крок 5. Вливаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Крок 6. Заливаємо маринадом огірки. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Різані огірки без стерилізації в банках на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Салат з огірків з цибулею на зиму

Салат з огірків з цибулею на зиму – це неймовірно яскрава і насичена за смаком заготовка, яка послужить доповненням до багатьох гарячих страв. Також такий продукт можна просто подавати з хлібом в якості окремої холодної закуски. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 90 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Масло рослинне – 3,5 ст. л.
  • Цукор – 0,9 ст. л.
  • Сіль – 0,3 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо огірки і ріжемо кружальцями. Банки також добре промиваємо з використанням соди і стерилізуємо будь-яким зручним способом.

Крок 2. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.

Крок 3. Промиваємо і обсушуємо кріп, дрібно ріжемо його ножем.

Крок 4. Огірки, зелень і цибулю викладаємо в глибоку каструлю. Доповнюємо продукти сіллю, цукром, оцтом і рослинним маслом.

Крок 5. Перемішуємо і залишаємо заготовку на три години до виділення соку.

Крок 6. Через зазначений час ставимо каструлю на слабкий вогонь. Доводимо вміст до кипіння і проварюємо на середньому вогні 7 хвилин. Періодично помішуємо вміст, намагаючись не пошкодити форму огірків.

Крок 7. Викладаємо салат в стерильні банки. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник і даємо повністю охолонути.

Крок 8. Салат з огірків з цибулею на зиму готовий. Зберігайте в прохолодному місці.

Різані огірки в томатній заливці

Різані огірки в томатній заливці виходять дуже соковитими, цікавими за смаком і неймовірно смачними. Така яскрава заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Склад:

На 800-грамову банку:

  • Огірок – 0,5 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • томатна Паста – 70 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 15 гр.
  • Цукор – 25 гр.
  • Кислота лимонна – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Огірки добре промиваємо під водою.

Крок 2. У чисту стерилізовану банку кладемо зубчики часнику, лавровий лист, горошини перцю.

Крок 3. Промиті огірки ріжемо кружальцями. Укладаємо їх у банку зі спеціями.

Крок 4. Заливаємо огірки окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин. Після воду зливаємо. Процедуру повторюємо ще один раз.

Крок 5. У каструлі змішуємо воду, томатну пасту, сіль, цукор і лимонну кислоту. Перемішуємо суміш і кип’ятимо її на плиті.

Крок 6. Гарячий томатний маринад вливаємо в огірки.

Крок 7. Закатуємо заготівлю кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо пледом і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Різані огірки в томатній заливці готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

Різані огірки по-фінськи на зиму

Різані огірки по-фінськи на зиму порадують вас яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Таке соковите частування точно нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу як окрему закуску або разом з гарячими обідніми стравами. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Склад:

На пів-літрову банку:

  • Огірок – 0,3-0,4 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • Парасольку кропу – 1 шт.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця зернова – 0,5 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Огірки добре промиваємо під водою.

Крок 2. Нарізаємо овочі товстими кружечками.

Крок 3. Промиваємо і стерилізуємо банку. Просушуємо її і на дно кладемо очищені зубчики часнику, парасолька кропу, лавровий лист і горошини запашного перцю. Приєднуємо зернову гірчицю.

Крок 4. Наповнюємо банку зі спеціями кружечками огірків.

Крок 5. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.

Крок 6. Потім воду з банки обережно зливаємо в каструлю. Доповнюємо сіллю, цукром і кип’ятимо. Після розчинення сухих продуктів вливаємо оцет і прибираємо заготовку з плити.

Крок 7. Вливаємо маринад в огірки. Закриваємо заготівлю кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо пледом і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Різані огірки по-фінськи на зиму готові. Зберігайте в прохолодному місці!

Огірки по-польськи на зиму

Огірки по-польськи на зиму – це цікава і насичена за смаком заготовка, яка послужить доповненням до багатьох гарячих страв. Також такий продукт можна подавати в якості окремої холодної закуски. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 кг
  • Цукор – ¼ склянки
  • Оцет 9% – ¼ Склянки
  • Масло рослинне – ¼ склянки
  • Сіль – ½ склянки
  • Часник подрібнений – ½ склянки

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо огірки під водою, зрізаємо кінчики.

Крок 2. Далі підготовлені плоди розрізаємо на поздовжні смуги. Кладемо їх для зручності в глибоку каструлю.

Крок 3. Яким зручним способом подрібнюємо часник. Можна використовувати спеціальний прес або тертку.

Крок 4. Відправляємо його до огірків. Сюди ж вливаємо оцет, рослинне масло, додаємо сіль і цукор. Залишаємо вміст на три години для утворення соку. Періодично струшуємо каструлю.

Крок 5. Розкладаємо продукт по стерильним банкам, заливаємо соком, що виділився.

Крок 6. Наповнені банки ставимо в каструлю з водою (на дно стелимо рушник або кладемо підставки). Після закипання води стерилізуємо заготовки (пів-літрові – 15 хвилин, літрові – 20). Потім банки дістаємо з окропу, закатуємо кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Огірки по-польськи на зиму готові. Зберігайте в прохолодному місці!

Різані огірки на зиму з кетчупом чилі

Різані огірки на зиму з кетчупом чилі – це дуже яскрава і пікантна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарячих м’ясних страв або просто їсти з хлібом. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 0,5 кг
  • Кетчуп чилі – 180 гр.
  • Вода – 0,5 л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Гірчиця в зернах – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики. Далі овочі розбираємо на кружечки рівної товщини. Викладаємо їх глибоку ємність.

Крок 2. Перекладаємо кружечки в чисті простерилізовані банки (можна взяти одну літрову). Сюди ж відправляємо очищені зубчики часнику.

Крок 3. Промиваємо петрушку і кладемо її на огірки з часником. Заливаємо вміст банки окропом. Прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 4. В цей час займемося пікантним маринадом. У каструлю викладаємо кетчуп чилі, додаємо цукор і сіль.

Крок 5. Вливаємо воду і рослинну олію. Перемішуємо і ставимо заготовку на плиту.

Крок 6. Доповнюємо суміш гірчиці в зернах, горошинами перцю і лавровим листком.

Крок 7. Кип’ятимо маринад три хвилини, в кінці вливаємо оцет.

Крок 8. З банки зливаємо воду і відразу сюди вливаємо гострий маринад. Далі банку стерилізуємо в каструлі з киплячою водою 10 хвилин, після закриваємо кришкою і повністю охолодити.

Крок 9. Різані огірки на зиму з кетчупом чилі готові. Забирайте на зберігання!

Мариновані огірки кружечками в банках на зиму

Мариновані огірки кружечками в банках на зиму – це дуже смачна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і апетитним виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Склад:

На 2 літрові банки:

  • Огірок – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Вода – 1,2 л
  • Сіль – 55 гр.
  • Цукор – 35 гр.
  • Кислота лимонна – 6 гр.
  • Кмин – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Листя смородини – 4 шт.
  • Парасольку кропу – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики.

Крок 2. Далі плоди ріжемо на кружечки рівної товщини. Викладаємо їх миску.

Крок 3. Доповнюємо кружечки шматочками цибулі. В чисті банки кладемо зубчики часнику і зелень.

Крок 4. Овочі (огірок і цибулю) перекладаємо в банки з зеленню і часником.

Крок 5. Заливаємо вміст банок окропом, наполягаємо 10 хвилин, зливаємо воду. Повторюємо процедуру і зливаємо другий окріп в каструлю. У цю воду додаємо сіль, цукор, лимонну кислоту і спеції. Кип’ятимо 5 хвилин.

Крок 6. Заливаємо гарячим маринадом огірки. Прикриваємо кришкою і відправляємо на стерилізацію.

Крок 7. Для стерилізації тримаємо заготовки в каструлі з окропом 15 хвилин, на дно обов’язково стелимо рушник. Після банки, закриваємо, перевертаємо, закутуємо в ковдру і даємо повільно охолонути.

Крок 8. Мариновані огірки кружечками в банках на зиму готові. Надсилайте на зберігання!