Різані огірки на зиму – це апетитна заготівля для всієї родини. Така закуска виходить неймовірно насиченою і цікавою за смаком. Є багато варіантів виконання різаних огірків на тривале зберігання. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій кулінарній добірці з восьми смачних рецептів з покроковими фотографіями.
Різані огірки на зиму — неймовірний рецепт
Різані огірки на зиму – неймовірний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Соковите частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу як окрему закуску або разом з гарячими обідніми стравами. Для приготування використовуйте наш покроковий рецепт перевірений.
Інгредієнти на
2 л.
- Огірок 1.3 кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Гірчиця французька 2 ч. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% 150 мл
- Лавровий лист 2 шт.
- 3 ч. л. Каррі
- Вода 1.5 л
Процес приготування:
- Як заготовити смачні різані огірки на зиму? Відбираємо необхідну кількість огірків, добре промиваємо їх під водою.
- Промиваємо банки і на дно викладаємо скибочки цибулі, всипаємо зерна гірчиці.
- промиті огірки Ріжемо кружальцями і вкладаємо їх у скляні банки.
- У каструлі змішуємо воду з сіллю, цукром, каррі, лавровими листками і оцтом. Кип’ятимо вміст близько двох-трьох хвилин.
- Заливаємо отриманим маринадом кружечки огірків. Прикриваємо заготовки кришками.
- Ставимо наповнені банки в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково стелимо рушник). Стерилізуємо банки після закипання води 10 хвилин.
- Закочує, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і даємо повністю охолонути.
- Різані огірки на зиму – неймовірний рецепт! Зберігайте в прохолодному місці і подавайте до столу в будь-який час року.
Різані огірки без стерилізації в банках на зиму
Різані огірки без стерилізації в банках на зиму – це дуже цікава і апетитна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарнірів і гарячих м’ясних страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Склад:
На пів-літрову банку:
- Огірок – 3 шт.
- Вода – 400 мл
- Лист хрону – 1 шт.
- Парасольку кропу – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Зерна коріандру – ¼ ч. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 250 мл
- Цукор – 0,8 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо огірки і ріжемо кружальцями. Банку також добре промиваємо з використанням соди.
Крок 2. На дно підготовленої банки кладемо парасольку кропу, зубчики часнику, зелень і горошини чорного перцю і нарізані огірки.
Крок 3. Заливаємо огірки окропом, наполягаємо їх під кришкою 15 хвилин. Після воду зливаємо і вливаємо новий окріп. Знову наполягаємо 15 хвилин під кришкою.
Крок 4. У каструлю вливаємо чисту воду (250 мл). Додаємо в неї сіль, цукор, зерна коріандру і лавровий листок. Кип’ятимо три хвилини.
Крок 5. Вливаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Крок 6. Заливаємо маринадом огірки. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Різані огірки без стерилізації в банках на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Салат з огірків з цибулею на зиму
Салат з огірків з цибулею на зиму – це неймовірно яскрава і насичена за смаком заготовка, яка послужить доповненням до багатьох гарячих страв. Також такий продукт можна просто подавати з хлібом в якості окремої холодної закуски. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 0,6 кг
- Цибуля ріпчаста – 90 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Масло рослинне – 3,5 ст. л.
- Цукор – 0,9 ст. л.
- Сіль – 0,3 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо огірки і ріжемо кружальцями. Банки також добре промиваємо з використанням соди і стерилізуємо будь-яким зручним способом.
Крок 2. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.
Крок 3. Промиваємо і обсушуємо кріп, дрібно ріжемо його ножем.
Крок 4. Огірки, зелень і цибулю викладаємо в глибоку каструлю. Доповнюємо продукти сіллю, цукром, оцтом і рослинним маслом.
Крок 5. Перемішуємо і залишаємо заготовку на три години до виділення соку.
Крок 6. Через зазначений час ставимо каструлю на слабкий вогонь. Доводимо вміст до кипіння і проварюємо на середньому вогні 7 хвилин. Періодично помішуємо вміст, намагаючись не пошкодити форму огірків.
Крок 7. Викладаємо салат в стерильні банки. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник і даємо повністю охолонути.
Крок 8. Салат з огірків з цибулею на зиму готовий. Зберігайте в прохолодному місці.
Різані огірки в томатній заливці
Різані огірки в томатній заливці виходять дуже соковитими, цікавими за смаком і неймовірно смачними. Така яскрава заготівля точно різноманітить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Склад:
На 800-грамову банку:
- Огірок – 0,5 кг
- Часник – 2 зубчики.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- томатна Паста – 70 гр.
- Вода – 300 мл
- Сіль – 15 гр.
- Цукор – 25 гр.
- Кислота лимонна – ¼ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Огірки добре промиваємо під водою.
Крок 2. У чисту стерилізовану банку кладемо зубчики часнику, лавровий лист, горошини перцю.
Крок 3. Промиті огірки ріжемо кружальцями. Укладаємо їх у банку зі спеціями.
Крок 4. Заливаємо огірки окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин. Після воду зливаємо. Процедуру повторюємо ще один раз.
Крок 5. У каструлі змішуємо воду, томатну пасту, сіль, цукор і лимонну кислоту. Перемішуємо суміш і кип’ятимо її на плиті.
Крок 6. Гарячий томатний маринад вливаємо в огірки.
Крок 7. Закатуємо заготівлю кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо пледом і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Різані огірки в томатній заливці готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!
Різані огірки по-фінськи на зиму
Різані огірки по-фінськи на зиму порадують вас яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Таке соковите частування точно нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу як окрему закуску або разом з гарячими обідніми стравами. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Склад:
На пів-літрову банку:
- Огірок – 0,3-0,4 кг
- Часник – 2 зубчики.
- Парасольку кропу – 1 шт.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Гірчиця зернова – 0,5 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Огірки добре промиваємо під водою.
Крок 2. Нарізаємо овочі товстими кружечками.
Крок 3. Промиваємо і стерилізуємо банку. Просушуємо її і на дно кладемо очищені зубчики часнику, парасолька кропу, лавровий лист і горошини запашного перцю. Приєднуємо зернову гірчицю.
Крок 4. Наповнюємо банку зі спеціями кружечками огірків.
Крок 5. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
Крок 6. Потім воду з банки обережно зливаємо в каструлю. Доповнюємо сіллю, цукром і кип’ятимо. Після розчинення сухих продуктів вливаємо оцет і прибираємо заготовку з плити.
Крок 7. Вливаємо маринад в огірки. Закриваємо заготівлю кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо пледом і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Різані огірки по-фінськи на зиму готові. Зберігайте в прохолодному місці!
Огірки по-польськи на зиму
Огірки по-польськи на зиму – це цікава і насичена за смаком заготовка, яка послужить доповненням до багатьох гарячих страв. Також такий продукт можна подавати в якості окремої холодної закуски. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 1 кг
- Цукор – ¼ склянки
- Оцет 9% – ¼ Склянки
- Масло рослинне – ¼ склянки
- Сіль – ½ склянки
- Часник подрібнений – ½ склянки
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо огірки під водою, зрізаємо кінчики.
Крок 2. Далі підготовлені плоди розрізаємо на поздовжні смуги. Кладемо їх для зручності в глибоку каструлю.
Крок 3. Яким зручним способом подрібнюємо часник. Можна використовувати спеціальний прес або тертку.
Крок 4. Відправляємо його до огірків. Сюди ж вливаємо оцет, рослинне масло, додаємо сіль і цукор. Залишаємо вміст на три години для утворення соку. Періодично струшуємо каструлю.
Крок 5. Розкладаємо продукт по стерильним банкам, заливаємо соком, що виділився.
Крок 6. Наповнені банки ставимо в каструлю з водою (на дно стелимо рушник або кладемо підставки). Після закипання води стерилізуємо заготовки (пів-літрові – 15 хвилин, літрові – 20). Потім банки дістаємо з окропу, закатуємо кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Огірки по-польськи на зиму готові. Зберігайте в прохолодному місці!
Різані огірки на зиму з кетчупом чилі
Різані огірки на зиму з кетчупом чилі – це дуже яскрава і пікантна заготівля для вашого столу. Готовий продукт порадує соковитістю і насиченим смаком. Його ідеально подавати до гарячих м’ясних страв або просто їсти з хлібом. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 0,5 кг
- Кетчуп чилі – 180 гр.
- Вода – 0,5 л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Петрушка – 3 гілки.
- Гірчиця в зернах – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики. Далі овочі розбираємо на кружечки рівної товщини. Викладаємо їх глибоку ємність.
Крок 2. Перекладаємо кружечки в чисті простерилізовані банки (можна взяти одну літрову). Сюди ж відправляємо очищені зубчики часнику.
Крок 3. Промиваємо петрушку і кладемо її на огірки з часником. Заливаємо вміст банки окропом. Прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 4. В цей час займемося пікантним маринадом. У каструлю викладаємо кетчуп чилі, додаємо цукор і сіль.
Крок 5. Вливаємо воду і рослинну олію. Перемішуємо і ставимо заготовку на плиту.
Крок 6. Доповнюємо суміш гірчиці в зернах, горошинами перцю і лавровим листком.
Крок 7. Кип’ятимо маринад три хвилини, в кінці вливаємо оцет.
Крок 8. З банки зливаємо воду і відразу сюди вливаємо гострий маринад. Далі банку стерилізуємо в каструлі з киплячою водою 10 хвилин, після закриваємо кришкою і повністю охолодити.
Крок 9. Різані огірки на зиму з кетчупом чилі готові. Забирайте на зберігання!
Мариновані огірки кружечками в банках на зиму
Мариновані огірки кружечками в банках на зиму – це дуже смачна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і апетитним виглядом. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2 л.
Склад:
На 2 літрові банки:
- Огірок – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Вода – 1,2 л
- Сіль – 55 гр.
- Цукор – 35 гр.
- Кислота лимонна – 6 гр.
- Кмин – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Гвоздика – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Листя смородини – 4 шт.
- Парасольку кропу – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики.
Крок 2. Далі плоди ріжемо на кружечки рівної товщини. Викладаємо їх миску.
Крок 3. Доповнюємо кружечки шматочками цибулі. В чисті банки кладемо зубчики часнику і зелень.
Крок 4. Овочі (огірок і цибулю) перекладаємо в банки з зеленню і часником.
Крок 5. Заливаємо вміст банок окропом, наполягаємо 10 хвилин, зливаємо воду. Повторюємо процедуру і зливаємо другий окріп в каструлю. У цю воду додаємо сіль, цукор, лимонну кислоту і спеції. Кип’ятимо 5 хвилин.
Крок 6. Заливаємо гарячим маринадом огірки. Прикриваємо кришкою і відправляємо на стерилізацію.
Крок 7. Для стерилізації тримаємо заготовки в каструлі з окропом 15 хвилин, на дно обов’язково стелимо рушник. Після банки, закриваємо, перевертаємо, закутуємо в ковдру і даємо повільно охолонути.
Крок 8. Мариновані огірки кружечками в банках на зиму готові. Надсилайте на зберігання!