Покроковий рецепт приготування різотто з грибами
Гриби – дуже хороший інгредієнт для різотто, а особливо ароматним воно виходить, якщо використовувати лісові гриби. Важливо готувати їх з часником, так виходить максимально смачне блюдо. Морська сіль і мелений перець відтінки підкреслять грибного смаку.
Час готування: 1 година 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Гриби свіжі – 750 гр.
- Рис арборіо – 300 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Гриби білі сухі – 60 гр.
- Петрушка – 1 пучок.
- Часник – 5 зуб.
- Бульйон курячий – 750 мл
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль морська – за смаком.
Процес приготування:
1. Висушені гриби залити гарячою водою і настоювати близько півгодини, потім воду злити, а гриби нарізати досить великими шматочками.
2. Свіжі гриби (печериці, лісові) залити холодною водою в глибокій ємності, щоб промити, а потім викласти на паперовий рушник і дати стекти залишкам води. Гриби нарізати скибочками розміром не більше 2 див.
3. У сотейнику або глибокій сковороді обсмажити шматочки свіжих грибів, додавши оливкова олія.
4. Очищені цибулю і часник дрібно порубати, додати до грибів спочатку половину порції подрібненого часнику, готувати 1 хвилину, потім додати сіль і мелений перець і продовжувати обсмажувати ще 4 хвилини.
5. В іншу глибоку жароміцну ємність викласти вершкове масло, і коли воно розм’якшиться, висипати туди ж шматочки цибулі. Готувати його до того моменту, поки він не придбає прозорість. До підготовленого цибулі викласти скибочки сухих грибів і другу порцію часнику, готувати все разом на невеликому вогні близько 1 хвилини, а потім всипати рис. Все добре перемішати.
6. Додавати в рис курячий бульйон невеликими порціями, щоб рідина повністю вбиралася зернятками, а потім вливати ще трохи бульйону. Готувати, постійно помішуючи, поки маса не стане ніжною і тане в роті. Спробувати і при необхідності підсолити і поперчити. Важливо не забувати, що у страву ще буде входити сир, вже містить сіль, тому приправляти потрібно з обережністю.
7. Сир натерти на спеціальній тертці або звичайної дрібної, петрушку подрібнити. Перед подачею змішати різотто з грибною масою, додати сир, петрушку і ще трохи вершкового масла, подавати, як тільки сир почне плавитися.