Як приготувати домашнє різотто з куркою і грибами?
Курку та гриби – ідеальне доповнення різотто. Для приготування цього улюбленого не тільки італійцями страви використовується рис арборіо: круглий і добре разваривающийся. Важливо додавати в рис бульйон невеликими порціями, щоб він встигав усмоктуватися в рисові зернятка і наповнювати їх смаком.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Бульйон курячий – 500 мл
- Гриби свіжі або сушені (боровики) – 150 гр.
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Курка варена – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Рис арборіо – 150 гр.
- Сир твердий – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Масло оливкове – для смаження.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Цибулю нарізаємо дуже маленькими кубиками, змішуємо з розчавленим часником і обсмажуємо все разом в розм’якшеному олії.
2. Гриби потрібно нашаткувати невеликими шматочками і покласти до цибулі з часником, щоб всі разом готувалося близько 5-7 хвилин.
3. Філе курки, заздалегідь відварене, подрібнюємо пропорційно грибів і додаємо до них, тримаємо на вогні ще кілька хвилин.
4. В окрему жароміцний посуд вливаємо невелику порцію оливкового масла, всипаємо туди рис і прогріваємо його пару хвилин, щоб він просочився розігрітим рослинним жиром, після, невеликими порціями, будемо вливати в крупу бульйон і постійно заважати. Як тільки бульйон не вбереться, потрібно вливати наступну частину.
5. Через 20 хвилин додаємо в різотто лимонний сік, потім потрібно приправити його сіллю і перцем, всипати піджарку з лука з грибами і курочкою, перемішати крупу і потримати на вогні ще близько 5 хвилин.
6. Страву можна подавати, коли рис стане ніжним, але збереже злегка тверду серцевиною в зернятках. Перед подачею потрібно додати натертий сир і подрібнену петрушку, а потім полити розтопленим вершковим маслом, накрити кришкою і почекати пару хвилин, перш ніж пригощатися. Насолоджуйтесь!