Різотто з грибами – 8 рецептів приготування класичного різотто з покроковими фото

Як приготувати домашнє різотто з куркою і грибами?

Курку та гриби – ідеальне доповнення різотто. Для приготування цього улюбленого не тільки італійцями страви використовується рис арборіо: круглий і добре разваривающийся. Важливо додавати в рис бульйон невеликими порціями, щоб він встигав усмоктуватися в рисові зернятка і наповнювати їх смаком.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Бульйон курячий – 500 мл
  • Гриби свіжі або сушені (боровики) – 150 гр.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Курка варена – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Рис арборіо – 150 гр.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулю нарізаємо дуже маленькими кубиками, змішуємо з розчавленим часником і обсмажуємо все разом в розм’якшеному олії.

2. Гриби потрібно нашаткувати невеликими шматочками і покласти до цибулі з часником, щоб всі разом готувалося близько 5-7 хвилин.

3. Філе курки, заздалегідь відварене, подрібнюємо пропорційно грибів і додаємо до них, тримаємо на вогні ще кілька хвилин.

4. В окрему жароміцний посуд вливаємо невелику порцію оливкового масла, всипаємо туди рис і прогріваємо його пару хвилин, щоб він просочився розігрітим рослинним жиром, після, невеликими порціями, будемо вливати в крупу бульйон і постійно заважати. Як тільки бульйон не вбереться, потрібно вливати наступну частину.

5. Через 20 хвилин додаємо в різотто лимонний сік, потім потрібно приправити його сіллю і перцем, всипати піджарку з лука з грибами і курочкою, перемішати крупу і потримати на вогні ще близько 5 хвилин.

6. Страву можна подавати, коли рис стане ніжним, але збереже злегка тверду серцевиною в зернятках. Перед подачею потрібно додати натертий сир і подрібнену петрушку, а потім полити розтопленим вершковим маслом, накрити кришкою і почекати пару хвилин, перш ніж пригощатися. Насолоджуйтесь!