Покроковий рецепт приготування різотто з мідіями
Класичний варіант приготування італійського різотто з додавання такого морепродукта, як мідії. Смак виходить ніжним, з нотками прованських спецій і післясмаком твердого витриманого пармезану.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Мідії – 300 гр.
- Рис – 200 гр.
- Бульйон курячий – 500 мл
- Вино біле сухе – 150 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Пармезан – 70 гр.
- Часник – 2-3 зуб.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Одну цибулину очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо. Кілька зубчиків часнику також очищаємо і придавлюємо «ребром» ножа.
2. У сотейнику розжарюємо кілька ложок рослинного масла і протягом 30-40 секунд обсмажуємо зубчики часнику.
3. Часник виймаємо і в цьому ж маслі обсмажуємо 2-4 хвилини поросяти, ягняти цибулю до прозорості.
4. До пассерованному цибулі додаємо заздалегідь промитий рис і обсмажуємо, постійно помішуючи близько 5-6 хвилин.
5. У сотейник вливаємо 150 мл білого вина і на сильному вогні выпариваем алкоголь протягом 3 хвилин. Потім вливаємо 1 ополоник бульйону і пропарюють в ньому рис.
6. Посипаємо основу різотто прованськими травами і по мірі випаровування, підливаємо курячий бульйон до готовності рису.
7. Пармезан натираємо на дрібній тертці і більшу частину засипаємо в сотейник (невелику жменю залишаємо для подачі). В цей же момент додаємо сіль і перець за смаком. Через кілька хвилин сир розплавиться – додаємо мідії і варимо близько 5 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.
8. Знімаємо з вогню, викладаємо в блюдо і прикрашаємо пармезаном з гілочками свіжої зелені.