Різотто з морепродуктами класичних – 7 рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування різотто з мідіями

Класичний варіант приготування італійського різотто з додавання такого морепродукта, як мідії. Смак виходить ніжним, з нотками прованських спецій і післясмаком твердого витриманого пармезану.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Мідії – 300 гр.
  • Рис – 200 гр.
  • Бульйон курячий – 500 мл
  • Вино біле сухе – 150 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Пармезан – 70 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Одну цибулину очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо. Кілька зубчиків часнику також очищаємо і придавлюємо «ребром» ножа.

2. У сотейнику розжарюємо кілька ложок рослинного масла і протягом 30-40 секунд обсмажуємо зубчики часнику.

3. Часник виймаємо і в цьому ж маслі обсмажуємо 2-4 хвилини поросяти, ягняти цибулю до прозорості.

4. До пассерованному цибулі додаємо заздалегідь промитий рис і обсмажуємо, постійно помішуючи близько 5-6 хвилин.

5. У сотейник вливаємо 150 мл білого вина і на сильному вогні выпариваем алкоголь протягом 3 хвилин. Потім вливаємо 1 ополоник бульйону і пропарюють в ньому рис.

6. Посипаємо основу різотто прованськими травами і по мірі випаровування, підливаємо курячий бульйон до готовності рису.

7. Пармезан натираємо на дрібній тертці і більшу частину засипаємо в сотейник (невелику жменю залишаємо для подачі). В цей же момент додаємо сіль і перець за смаком. Через кілька хвилин сир розплавиться – додаємо мідії і варимо близько 5 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.

8. Знімаємо з вогню, викладаємо в блюдо і прикрашаємо пармезаном з гілочками свіжої зелені.