Розсольник з перловкою і солоними огірками класичний – 10 рецептів з фото покроково

Класичний розсольник з перловкою і солоними огірками — суп, який відрізняються поживністю, ситністю, відносною дешевизною і легкістю в приготуванні. Здавна російська кухня славилася своїми заправними супами: щі, борщ, солянка і, звичайно ж, розсольник з перловкою. Ми зібрали для вас чудову добірку розсольників, в яку увійшли 10 рецептів з фото покроково.

Класичний рецепт розсольнику з перловкою і солоними огірками

Спробуйте приготувати цей чудовий, класичний суп з квашеними огірками і перловкою. Він по праву може вважатися базовим, тому що всі інші численні варіації цього смачного супу використовують за основу саме його.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 400 гр.
  • Перлова крупа 200 гр.
  • Морква 150 гр.
  • Огірки солоні 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Томатна паста 1.5 ст. л.
  • Картопля 4 бульби
  • Перець чорний мелений на кінчику ножа
  • Сіль 1 щіпка
  • Рафінована соняшникова олія 10 мл
  • Кріп за смаком
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Сметана за смаком
  • Вода-3 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати розсольник з перловкою і солоними огірками за класичним рецептом? Перлова крупа славиться своїм довгим часом приготування, тому, щоб дещо прискорити процес її варіння, заздалегідь крупу промийте кілька разів під проточною водою, а потім замочіть в достатній кількості холодної води приблизно на 40 хвилин – 1 годину.
  2. Яловичину потрібно добре промити і трохи обсушити. Потім наріжте м’ясо невеликими шматочками і перекладіть в каструлю. Залийте м’ясо водою і поставте каструлю на вогонь.
  3. Не відходьте від плити до тих пір, поки вода в каструлі не закипить. По мірі того, як вода буде закипати, на поверхні бульйону почне з’являтися піна, яку треба обов’язково знімати за допомогою ложки, ситечка або шумівки. Якщо піну упустити і вчасно не прибрати, то бульйон вийде каламутним. Коли вода закипить, і ви зніміть всю піну, зменшіть вогонь до середнього (бульйон повинен несильно побулькивать). Нехай м’ясо спокійно вариться не менше 1,5 годин.
  4. Каструлю з перловкою поставте на вогонь і проваріть 25 хвилин при слабкому кипінні. Після цього, вимкніть вогонь і дайте настоятися каші в окропі під кришкою не менше 15 хвилин.
  5. солоні огірки Очистіть від шкірки (хоча можна залишити і з нею – це все справа смаку) і наріжте їх в довільному порядку, як вам більше подобається: соломкою, кубиками або півкільцями.
  6. Тепер потрібно підготувати овочі. Бульби картоплі очистіть від шкірки, промийте картоплю під проточною водою, щоб змити весь бруд. Чистий картопля наріжте невеликим кубиком і додайте в каструлю до вже проварившейся протягом 1,5 годин яловичині.
  7. Цибулю очистіть від лушпиння, а з моркви зніміть тонким шаром шкірку. Промийте обидва очищених овоча під водою, а потім подрібніть звичним для вас способом (наприклад, цибуля наріжте дрібними кубиками або півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці або наріжте брусочками). Обсмажте подрібнені овочі в невеликій кількості рослинного масла, а потім додайте томатну пасту і протушкувати близько 10 хвилин.
  8. Тепер потрібно додати в наш суп нарізані огірки і варену перловку. Дайте всім інгредієнтів проваритися хвилин 10-15, після чого перекладіть засмажку в каструлю, додайте сіль, перець, лавровий лист і варіть до повної готовності. Приблизно хвилин 15-20.
  9. Кріп промийте в достатній кількості води, а потім покладіть на друшляк, щоб з нього стекла вся зайва рідина. Трохи підсохлий кріп дрібно наріжте і додайте в готовий суп. Класичний розсольник з перловкою і огірками готовий! Розлийте суп по тарілках і додати сметану за бажанням.

Приємного вам апетиту!

Покроковий рецепт приготування розсольнику з перловкою і грибами

Такий розсольник прекрасно підійде як під час посту, так і для людей, які дотримуються здорового харчування або повністю відмовилися від вживання м’яса. Суп виходить густим, наваристим, шалено смачним і неймовірно ароматним. Ніхто не зможе встояти!

Склад:

  • Крупа перлова – 1/3 склянки.
  • Огірки солоні – 2 шт. середнього розміру.
  • Морква – 1 шт. середнього розміру.
  • цибуля Ріпчаста – 1 шт.
  • лісові Гриби (сушені) – 0,2 кг
  • Розсіл з-під солоних огірків – 0,5 склянки.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Перець – 4 горошини.
  • Сіль – 1-2 щіпки.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Свіжа зелень кропу – невеликий пучок

Процес приготування:

1. Щоб не мучитися з довгою варінням перлової крупи, підготуйте її заздалегідь. Для цього промийте його в холодній воді 3-5 разів, до прозорості води, а потім замочіть в холодній воді на кілька годин (можна на ніч). За цей час крупа встигне добре розбухнути і зваритися набагато швидше.

2. Моркву очистіть від шкірки і вимийте під проточною водою. Солоні огірки наріжте невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на крупній тертці.

3. Картоплю очистіть від шкірки, промийте. Сушені лісові гриби наріжте невеликими шматочками, а картопля – дрібним кубиком.

4. Набряклу перловку промийте чистою водою і перекладіть в каструлю. Залийте перловку 2-2,5 літрами води і доведіть до кипіння. Коли вона закипить, зменшіть вогонь і варіть перловку до тих пір, поки крупа не стане м’якою. У каструлю з перловою крупою перекладіть нарізані гриби і картоплю. Також можна додати лавровий лист і горошини перцю. Нехай суп потомитися на повільному кипінні 20-25 хвилин.

5. Нагрійте сковорідку на сильному вогні, а потім додайте 1-2 столові ложки соняшникової олії без запаху. Покладіть на сковороду нарізану цибулю і обсмажте до прозорості, періодично помішуючи. Коли цибуля стане прозорою, до нього потрібно додати терту моркву. Обсмажте овочі ще протягом 3-5 хвилин. Після цього перекладіть в каструлю нарізані огірки і протушкувати близько 5 хвилин.

6. Додайте в киплячий грибний бульйон нашу овочеву заправу, сіль, перець, лавровий лист і розсіл від солоних огірків. Поки вариться суп (хвилин 15-20), промийте кріп і трохи просушіть його. Зробити це можна за допомогою друшляка – просто ненадовго покладіть в нього зелень, і вся зайва рідина піде. Кріп дрібно наріжте і посипте їм готовий розсольник. Розлийте суп по тарілках і подавайте до столу.

Приємного вам апетиту!

Суп з яловичиною, солоними огірками і перловкою

Суп, приготований за цим рецептом, підкорить серце будь-якого чоловіка. Розсольник з яловичиною – це неймовірно смачне, ситне і смачне блюдо. Просто пальчики оближеш!

Склад:

  • Яловичина (краще на кості) – 500 гр.
  • Перловка – 200 гр.
  • Солоні огірки – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Морква – 1-2 шт. середнього розміру.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Чорний перець – 4-6 горошин.
  • Розсіл від солоних огірків – ½ склянки.
  • Свіжа зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо потрібно ретельно промити під проточною водою і розрізати на кілька частин. Після цього покладіть яловичину в каструлю і залийте водою. Коли вода в каструлі закипить, злийте її в раковину. М’ясо і каструлю промийте від піни. Знову залийте м’ясо холодною водою, поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. З поверхні бульйону обов’язково знімайте піну, яка буде утворюватися в процесі закипання. Коли вся піна буде прибрана, зменшіть вогонь і варіть яловичину на кістці протягом 2 годин.

2. Перлову крупу промийте в достатній кількості води, а потім залийте окропом. Нехай крупа простоїть у воді ті 2 години, під час яких буде варитися м’ясо. Цього часу буде досить, щоб перловка як слід, пропарилася і розм’якшилася.

3. Солоні огірки наріжте будь-яким зручним для вас способом: соломкою, кільцями, півкільцями або кубиками. Перекладіть огірки на сковорідку і додайте 1-2 ополоника бульйону. Протушкувати шматочки солоних огірків в бульйоні протягом 10 хвилин.

4. Очищені цибулю і моркву потрібно також подрібнити: цибулю нарізати дрібними шматочками, моркву – натерти на крупній тертці.

5. Після того, як яловичина провариться в бульйоні протягом 2 годин, додайте пропарену перловку. Приблизно через 20-30 хвилин (до цього часу перловка повинна бути готова наполовину) покладіть в бульйон тушковані огірки, нарізані цибулю з морквою і влийте розсіл від солоних огірків. Картоплю очистіть, і добре промийте (не забудьте видалити все «вічка»). Додайте в каструлю картоплю, який попередньо потрібно буде нарізати дрібним кубиком посоліть суп по вашому смаку, додайте перець і лавровий лист. Варіть суп до готовності картоплі.

6. Зелень промийте і дрібно наріжте (можна використовувати як петрушку, так і кріп). Розлийте суп по тарілках, приправивши його зеленню і сметаною (за бажанням).

Приємного вам апетиту!

Як приготувати дуже смачний суп зі свининою?

Розсольник зі свининою – це, мабуть, один з найбільш доступних і популярних рецептів цього супу. Він готується з усіх відомих продуктів, які знайдуться в кожному будинку. Замочивши перловку заздалегідь в холодній воді, ви зможете значно прискорити час приготування цього ароматного і смачного страви. Так давайте ж скоріше приступимо до готуванні!

Інгредієнти:

  • М’якоть свинини – 0,5 кг
  • Крупа перлова – 100 г
  • Вода – 3 л
  • Огірки солоні – 4 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Огірковий розсіл – 60 мл
  • Свіжа зелень кропу – за смаком.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Зубчики часнику – 4-5 шт.
  • Чорний перець – за смаком.
  • Картопля – 4-5 шт.

Процес приготування:

1. М’ясо ретельно промийте під холодною водою, після чого обсушити паперовим рушником. Наріжте свинину гострим ножем на шматочки розміром приблизно 2 на 2 сантиметри. Покладіть нарізане м’ясо в каструлю і залийте 3 літрами води. Ріпчаста цибуля (1 головку) очистіть від лушпиння і цілком покладіть в каструлю з м’ясом. З моркви (1 штука) зніміть шкірку тонким шаром, сполосніть овоч водою і теж відправте в каструлю до м’яса і цибулі. Поставте каструлю на сильний вогонь і дочекайтеся, поки вода закипить. Обов’язково зніміть шумівкою всю піну, яка з’являється на поверхні води при закипанні. Після того, як зніміть піну, зменшіть вогонь до середнього, додайте перець горошком бульйон повинен інколи булькати) і варіть протягом 40-50 хвилин.

2. Коли м’ясо буде готове, акуратно дістаньте його шумівкою з каструлі і перекладіть на тарілку. Також вийміть цибулю і моркву – вони вам більше не знадобляться. Візьміть іншу каструлю і процідіть в неї, за допомогою сита, готовий бульйон. Будьте обережні, бульйон дуже гарячий. Покладіть м’ясо назад в бульйон.

3. Картоплю треба почистити за допомогою овочечистки, гарненько промити, а потім кожен бульба розрізати навпіл і половину нарізати невеликими шматочками. Перлову крупу ретельно промийте в холодній воді (поміняйте воду не менше 3 разів), а потім залийте окропом хвилин на 40. Робити це краще заздалегідь, у той момент, коли ще вариться бульйон.

4. Додати перловку і нарізану картоплю в проціджений бульйон. Поставте каструлю на плиту і знову доведіть її вміст до кипіння. Після того, як суп закипить, зменшіть вогонь і варіть близько 30 хвилин.

5. Поки вариться бульйон, приготуйте засмажку. Для цього потрібно подрібнити очищені часник, цибуля та морква: моркву натріть на крупній тертці, цибулю дрібно наріжте, а часник подрібніть за допомогою преса. Обсмажте всі інгредієнти на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії без запаху. Поки смажаться овочі, наріжте невеликими кубиками солоні огірки і додати до засмажки на сковороді. Обсмажте всі овочі протягом 2-3 хвилин, вимкніть вогонь.

6. У практично готовий розсольник додати засмажку, дрібно нарізану зелень кропу і огірковий розсіл. Гарненько все перемішайте, посоліть і варіть протягом 5-10 хвилин.

Приємного вам апетиту!

Рибний розсольник з перловкою і солоними огірками

Запевняємо вас, смачніше супу, ніж рибний суп ви ще не пробували: ситний осетер, пікантний томат, солоні огірочки в компанії з перловою крупою… Ммм, просто пальчики оближеш!

Інгредієнти:

  • Лосось/сьомга – 0,7 кг
  • Солоні огірки – 4 шт.
  • Перловка – 3,5 ст. л.
  • Розсіл – 1 стакан.
  • Картопля – 2 шт.
  • цибуля Ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Морквина – 1 шт.
  • Селера (корінь) – 50 г
  • Петрушка (корінь) – 1 шт.
  • Сіль – 2-3 щіпки.
  • Мелений перець – на кінчику ножа.
  • Паста томатна/кетчуп – 1 ст. л.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.

Процес приготування:

1. Отже, спочатку необхідно підготувати всі інгредієнти. Перловку краще заздалегідь ретельно промити, а потім відварити в киплячій воді протягом 55 хвилин. Всі овочі і коріння необхідно почистити і нарізати невеликими кубиками. Також потрібно вчинити з солоними огірками.

2. Рибу промийте, очистіть від луски, нутрощів і великих кісток. Наріжте на невеликі шматочки і покладіть в каструлю. Залийте рибу водою і поставте каструлю на плиту. Дочекайтеся, поки вода закипить. Незабаром на поверхні води почне утворюватися піна, акуратно зніміть її шумівкою. Коли вся піна буде прибрана, зменшіть вогонь до мінімуму (але бульйон повинен періодично булькати) і варити, періодично помішуючи, не менше 30-35 хвилин, після цього потрібно дістати рибу і видалити з неї кісточки, а сам бульйон акуратно процідити.

3. У проціджений бульйон додайте очищений і промитий картопля, який потрібно, як і інші овочі, нарізати невеликим кубиком.

4. На попередньо добре розігрітій сковороді посмажте, в невеликій кількості олії без запаху, ріпчасту цибулю, моркву і коріння. Через 7-10 хвилин додайте до овочів столову ложку томатної пасти і трохи бульйону. Потушкуйте коріння, і овочі 5-10 хвилин.

5. Паралельно, на іншій сковороді потушкуйте нарізані солоні огірки з додаванням невеликої кількості бульйону. Тушкувати до м’якості огірків (приблизно 20-25 хвилин).

6. У киплячий бульйон поетапно додайте варену перловку, засмажку з овочів і коріння, тушковані огірки, шматочки риби і огірковий розсіл. Зачекайте, поки суп закипить, додайте сіль, перець і лавровий лист. Дайте супу поваритися ще близько 10 хвилин і вимкніть плиту. Все, смачний рибний суп готовий, можна розливати по тарілках і кликати сімейство до столу. При подачі, можете посипати розсольник зверху, свіжою зеленню з додаванням невеликої кількості сметани.

Приємного вам апетиту!

Смачний і наваристий суп, зварений на курячому бульйоні

Спробуйте приготувати цей смачний курячий суп, який зігріє вас холодними зимовими днями. Суп володіє неповторним смаком і ароматом, а готується дуже просто і з таких продуктів, які завжди є під рукою у кожної господині.

Склад:

  • Курячі стегенця – 1 кг
  • Морква – 1 шт. великого розміру.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Огірки солоні – 4 шт. середнього розміру.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки.
  • Крупа перлова – ½ склянки.
  • Перець горошком – 6-8 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Свіжа зелень кропу – за смаком.

Процес приготування:

1. Курку вимийте під проточною водою, а потім перекладіть в каструлю об’ємом не менше 4 літрів. Залийте куряче м’ясо холодною водою в кількості 3 літрів. Поставте каструлю з куркою на сильний вогонь і доведіть її вміст до кипіння. Коли на поверхні води почне утворюватися піна, акуратно знімайте її ложкою-шумівкою. Якщо проігнорувати цей факт і не знімати піну, бульйон вийде каламутним, а також це негативно позначиться і на його смак. Після того, як бульйон закипить, потрібно проварити його не менше 40 хвилин на повільному вогні. Кришку потрібно зняти і стежити, щоб бульйон легенько побулькивал.

2. Перлову крупу ретельно промийте в холодній воді. Краще навіть зробити це кілька разів. Потім залийте крупу окропом і дайте постояти хвилин 45-50. За цей час крупа розбухне, розм’якшиться і з неї вийде зайвий крохмаль, який часто надає готовому супу клейкість і каламутність.

3. Поки готується бульйон і відмокає перловка, потрібно підготувати всі інші інгредієнти. Для цього потрібно морквину очистити від шкірки, ретельно промити, а потім натерти на крупній тертці. Приберіть лушпиння з цибулі, сполосніть його водою, а потім наріжте кубиками середнього розміру. Таким же чином вчините з часником, тільки нарізати його потрібно максимально дрібно. Картоплю почистіть, видаліть всі чорні крапки і вимийте під проточною водою. Наріжте кожен бульба шматочками невеликого розміру. Солоні огірки також нарізати невеликим кубиком.

4. Добре розігрійте сковорідку на сильному вогні, після того, як сковорода нагріється, налийте на неї 2 столові ложки соняшникової олії без запаху. Трохи зменшіть вогонь і викладіть на сковорідку нарізану цибулю. Обсмажте його при постійному помішуванні протягом 2-3 хвилин. Потім додайте терту моркву і ретельно перемішайте. Обсмажуйте овочі при постійному помішуванні протягом 3-5 хвилин. Перекладіть засмажку на тарілку.

5. На сковороду, де обсмажувалися цибулю з морквою, перекладіть нарізані огірки і дрібно порубаний часник. Туди ж влийте один ополоник бульйону з каструлі і добре перемішайте.


6. Зменшіть вогонь, прикрийте сковороду кришкою і протушкувати огірки з часником с протягом 5-7 хвилин (можна збільшити час до тих пір, поки не звариться курячий бульйон).

7. З готового бульйону обережно дістаньте курку і перекладіть на тарілку. У курячий бульйон покладіть набряклу перловку, обсмажені моркву і цибулю, шматочки картоплі і протушковані огірки з часником. Також додайте до бульйону сіль, перець і лавровий лист. Коли суп закипить, трохи зменшіть вогонь і дайте всім інгредієнтів добре проваритися. 30 хвилин повинно вистачити.

8. З трохи прохолола курки зніміть шкірку — вона нам більше не знадобиться. М’ясо відокремте від кісток і розберіть на невеликі шматочки руками.

9. Перекладіть м’ясо в слабо киплячий бульйон і проваріть ще близько 5-10 хвилин.

10. Кріп сполосніть і просушіть, після чого наріжте дрібно-дрібно. Посипте готовий розсольник кропом і подавайте до столу.

Приємного вам апетиту!

Простий і смачний рецепт пісного розсольнику без м’яса

Пісна їжа може бути не тільки корисною для душі, але і смачною для тіла. Не вірите? Тоді спробуйте приготувати розсольник за нашим рецептом. Запевняємо вас, що цей суп стане частим гостем на вашому столі під час посту.

Склад:

  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морква – 1 шт. середнього розміру.
  • Огірки солоні – 4-5 шт.
  • Перловка – ½ склянки.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Паста томатна/кетчуп – 1 ст. л.
  • Розсіл від огірків – 110 мл
  • Свіжа зелень петрушки – 1 невеликий пучок.
  • Зубчики часнику – 2 шт.
  • Гілочки селери – 2 шт.
  • Кардамон на кінчику ножа.
  • Перець лечо – 100 г
  • Вода – 3 л
  • Сіль – 2-3 щіпки.
  • Мелений перець – на кінчику ножа

Процес приготування:

1. Щоб прискорити процес приготування пісного розсольнику, радимо вам замочити промиту перловку на ніч в мисці з холодною водою. З ранку добре набряклу перловку промийте і перекладіть в каструлю. Додайте до крупі таку кількість води, щоб на 1 частину крупи доводилося 2-3 частини води. Варіть перлову крупу до повної готовності (близько години).

2. У той час, поки вариться крупа, очистіть овочі і наріжте їх невеликими шматочками або соломкою. Добре розігрійте сковорідку, не забувши додати в неї 2-3 столові ложки олії. Покладіть на дно сковороди подрібнені цибулю, моркву, часник, селера і консервований перець лечо. Через 5-7 хвилин додайте до овочів столову ложку томатної пасти і огірковий розсіл. Ретельно все перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні близько 10 хвилин.

3. У каструлю налийте 2,5-3 літра холодної води і доведіть її до кипіння. Потім додайте в киплячу воду очищену і нарізану дрібними кубиками картоплю, овочеву зажарку і варену перлову крупу. Огірки наріжте тонкою соломкою або шматочками, і також додайте в каструлю до решти інгредієнтів. Зачекайте, поки бульйон знову закипить, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин до готовності картоплі. У процесі приготування спробуйте на сіль і додайте мелений перець і кардамон.

4. Петрушку промийте під проточною водою і обсушіть, відкинувши на друшляк. Після того, як зелень трохи підсохне, додайте її в розсольник. Вимкніть плиту і накрийте каструлю кришкою, нехай розсольник постоїть так близько півгодини.

5. Готовий пісний суп розлийте по тарілках і подавайте до столу. Не забудьте подати разом з розсольником хліб, овочі і свіжу зелень.

Приємного вам апетиту!

Розсольник з перловкою і солоними огірками, зварений в мультиварці

Сучасна кухонна техніка значно полегшує і прискорює процес приготування багатьох страв. Пальму першості допомоги по кухні можна по праву віддати мультиварці: вона і приготує на потрібному температурному режимі, і про закінчення приготування повідомить, і довго збереже блюдо теплим. Диво. Тому готувати супи в такий помічниці – одне задоволення. Спробуйте і переконайтеся самі!

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 0,5 кг
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перловка – 90 р.
  • Огірки солоні – 6-7 шт.
  • Сіль – 1-2 щіпки
  • Спеції – за смаком
  • Цибуля – 1 шт.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.

Процес приготування:

1. Зніміть з лушпиння цибулі, сполосніть його під проточною водою і наріжте дрібним кубиком. У чашу мультиварки налийте трохи олії без запаху і включіть режим «СМАЖЕННЯ» або «ВИПІЧКА». Коли масло як слід, нагріється, додайте в нього цибулю і обсмажте до напівготовності.

2. Поки смажиться цибуля, займіться м’ясом. Для цього промийте його під холодною водою і наріжте на невеликі смужки або квадратики. Перекладіть м’ясо в чашу до цибулі і смажте обидва інгредієнта протягом 15-20 хвилин під закритою кришкою.

3. Очистіть моркву і промийте від бруду під холодною водою. Моркву треба нарізати тонкими брусочками або натерти на крупній тертці. Перекладіть її до м’яса з цибулею і готуйте під кришкою ще близько 10 хвилин.

4. Картоплю очистіть від шкірки за допомогою гострого ножа, промийте під краном і наріжте невеликим кубиком. Перекладіть шматочки картоплі в чашу до м’яса і овочів, ретельно перемішайте. Туди ж відправте половину склянки ретельно промитої перлової крупи (буде добре, якщо ви заздалегідь замочіть її у воді на годину). Тепер залийте вміст чаші гарячою водою (щоб вона доходила до максимальної позначки). Увімкніть режим «ГАСІННЯ» або «СУП» на 1 годину. Закрийте кришку і натисніть «СТАРТ».

5. Тепер потрібно промити солоні огірки, а потім натерти їх на крупній тертці. Перекладіть огірки в розсольник приблизно через 30 хвилин після початку приготування. Також додайте в чашу мультиварки сіль, перець, спеції і лавровий лист. Закрийте кришку і готуйте до закінчення програми.

6. Готовий розсольник потрібно залишити в мультиварці ще хвилин на 10-15, щоб він настоявся, а потім можна розливати по тарілках. Подавати розсольник можна зі сметаною і дрібно нарізаною свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Як зварити смачну розсольник з нирками?

Багато людей не сприймають субпродукти як щось їстівне. І дуже даремно, наприклад, з яловичих нирок можна приготувати чудовий розсольник, яким можна нагодувати голодне сімейство. Дуже смачний і простий бюджетний суп для всієї родини.

Інгредієнти:

  • Нирки яловичі – 0,5 кг
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Корінь петрушки – 2 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Щавель – 100 г
  • Морква – 1-2 шт.
  • Крупа перлова – 50 г
  • Розсіл огірковий – 100 мл
  • Картопля – 4 шт.

Процес приготування:

1. Насамперед, промийте нирки, очистіть їх від плівок і жиру, після чого розріжте кожну нирку на 4 частини. Покладіть яловичі нирки в каструлю і залийте холодною водою, щоб вона повністю покривала. Коли вода в каструлі закипить, злити воду, промити нирки і каструлю під проточною водою, а потім знову наповніть каструлю водою і доведіть до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь, зніміть піну бульйон і проваріть протягом 1,5 годин.

2. Корінь петрушки очистіть і наріжте невеликими шматочками. Селера наріжте невеликими смужками. Ріпчасту цибулю очистіть, промийте в холодній воді і наріжте на невеликі шматочки. З моркви тонким шаром зніміть шкірку, промийте коренеплід під проточною водою і наріжте брусочками. Картоплю очистіть від шкірки і покладіть в каструлю з водою, щоб він не потемнів. Обсмажте на сковороді з додаванням 2 столових ложок рослинного масла без запаху селеру, цибулю, моркву і петрушку.

3. Картоплю наріжте невеликими шматочками і додайте в бульйон, попередньо вийнявши з нього зварені нирки. Покладіть їх на тарілку, нехай остигають.

4. Солоні огірки наріжте соломкою і додати в бульйон. Туди ж потрібно відправити попередньо промиту і замочену на 2 години в гарячій воді перловку. Додайте також засмажку з овочів і коріння. Розсольник посоліть за смаком. Варіть протягом півгодини.

5. У невеликій каструлі закип’ятіть 100 мл огіркового розсолу і додайте його до решти інгредієнтів супу. Туди ж додайте остиглі і нарізані на невеликі шматочки нирки. Щавель промийте і дрібно наріжте. Покладіть його в каструлю з розсольником за 10-15 хвилин до кінця готування.

6. Готовий розсольник подавайте зі сметаною і свіжою зеленню.

Приємного вам апетиту!

Покроковий рецепт приготування розсольнику з томатною пастою

Розсольник неспроста вважають споконвічно російською стравою. Наш людина знає толк в поєднанні продуктів таким чином, щоб вийшло смачне, ситне і в той же час неймовірно просте блюдо. Такий суп чудово зігріє і наситить в холодний зимовий день.

Склад:

  • Яловичина (м’якоть) – 0,3 кг
  • цибуля Ріпчаста – 1 шт. середнього розміру
  • Морквина – 1 шт.
  • Огірки солоні – 2-3 шт.
  • Вода – 2-2,5 л
  • Сметана – 0,1 кг
  • Крупа перлова – 1 стакан.
  • Томатна паста – 55 г
  • Сіль поварена – за смаком
  • Огірковий розсіл – 120 мл
  • Картопля – 4 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Мелений чорний перець – на кінчику ножа.
  • Свіжа зелень – 20 р.

Процес приготування:

1. Отже, першим ділом промийте перлову крупу. Щоб перловка краще промылась, кілька разів злийте воду і налийте чисту. Також потрібно сполоснути під проточною водою яловичину, після чого її потрібно нарізати шматочками середнього розміру. Перекладіть крупу і м’ясо в каструлю, заливши зверху 2 літрами холодної води. Надішліть каструлю на сильний вогонь і дочекайтеся, поки вода закипить. Всю піну, яка почне утворюватися на поверхні, ретельно приберіть. Зменшіть вогонь і проваріть обидва інгредієнта в киплячій воді не менше 40 хвилин. На цьому етапі можна додати лавровий лист.

2. Поки перловка і м’ясо варяться, саме час приготувати заправку для супу. Для цього потрібно морквину натерти на крупній тертці, очищений цибулю нарізати невеликими кубиками, а солоні огірки натерти на тертці або теж дрібно нарізати, як і цибуля.

3. На добре розігріту сковорідку налийте 2 столові ложки рослинного масла і додайте підготовлені інгредієнти. Трохи обсмажте овочі, а потім вилийте в сковороду 120 мл огіркового розсолу. Зменшіть вогонь і овочі протушкувати близько 20 хвилин. Коли овочі на сковороді стануть м’якими, додайте до них 5 грам томатної пасти. Перемішайте всі компоненти заправки і залиште на повільному вогні 5 хвилин.

4. Картоплю очистіть від шкірки і ретельно промийте. Після цього потрібно кожен бульба нарізати шматочками середнього розміру. Додайте в киплячий бульйон подрібнену картоплю і овочеву засмажку. Перемішайте, додайте сіль і спеції. Готуйте при повільному кипінні 20-25 хвилин.

5. Зелень добре промийте під проточною водою, а потім обсушіть на друшляку. Підсохлу зелень дрібно наріжте і посипте в готовий суп. Ароматний суп розлийте по тарілках, додавши в кожну порцію по столовій ложці свіжої сметани.

Приємного вам апетиту!