Розтягаї – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати розтягаї з рибою на листковому тісті?

Готовий напівфабрикат листкового тіста значно спрощує життя господиням, з ним ваша випічка буде пишною і ніжною. Пропонуємо приготувати дуже смачні пиріжки з рибною начинкою з готового листкового тіста.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Тісто листкове – 900 гр.
  • Філе горбуші – 600-700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 70-100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Філе горбуші наріжте кубиками. Полийте філе лимонним соком і перемішайте.

2. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

3. Тісто розморозьте і розкачайте на просыпанном борошном столі. За допомогою склянки вирізати з тіста круглі заготовки для пиріжків. На кожен гурток покладіть по столовій ложці цибулі, посоліть і приправте його. Додайте до цибулі кілька шматочків риби, її також посоліть і приправте.

4. Краї тіста змастіть яєчним білком і защепніть їх так, щоб середина залишилася відкритою.

5. Деко застеліть пергаментом. Розкладіть заготовки на деку, у відкриту серединку покласти по невеликому шматочку вершкового масла.

6. Змастіть розтягаї збитим жовтком, випікайте при 180 градусах 30 хвилин. Готову випічку злегка остудіть, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!