Розтягаї з рибою – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Розтягаї з горбушею в домашніх умовах

Тісто і рибна начинка – неймовірно вдале поєднання. У таких пиріжків навіть є спеціальна назва – розтягаї. Тісто для них може бути дріжджовим або листковим, за вашим смаком. Рибку для начинки краще взяти пожирніше, наприклад, горбушу.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Філе горбуші – 500 гр.
  • Тісто дріжджове – 500 гр.
  • Сметана – 100 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.

Процес приготування:

1. Філе горбуші наріжте кубиками, посоліть, приправте спеціями, полийте лимонним соком і залиште на 10 хвилин. На рослинному маслі смажте горбушу протягом 5 хвилин. Перекладіть рибу в миску, додайте нарізану цибулю і сметану, перемішайте. Розріжте тісто на прямокутні пласти, на кожен покладіть по столовій ложці начинки.

2. Защепніть краї тіста, а середину залиште відкритою.

3. Розтягаї повинні вийти у формі довгастих човників.

4. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки, прикрийте рушником і залиште на 20 хвилин.

5. Змастіть пиріжки збитим яйцем і поставте в духовку, розігріту до 190 градусів, на 20 хвилин.

6. Готову випічку остудіть на решітці, укривши рушником. Потім розтягаї можна подавати до столу.

Приємного апетиту!