Розтягаї з горбушею в домашніх умовах
Тісто і рибна начинка – неймовірно вдале поєднання. У таких пиріжків навіть є спеціальна назва – розтягаї. Тісто для них може бути дріжджовим або листковим, за вашим смаком. Рибку для начинки краще взяти пожирніше, наприклад, горбушу.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Філе горбуші – 500 гр.
- Тісто дріжджове – 500 гр.
- Сметана – 100 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Горіх мускатний – за смаком.
Процес приготування:
1. Філе горбуші наріжте кубиками, посоліть, приправте спеціями, полийте лимонним соком і залиште на 10 хвилин. На рослинному маслі смажте горбушу протягом 5 хвилин. Перекладіть рибу в миску, додайте нарізану цибулю і сметану, перемішайте. Розріжте тісто на прямокутні пласти, на кожен покладіть по столовій ложці начинки.
2. Защепніть краї тіста, а середину залиште відкритою.
3. Розтягаї повинні вийти у формі довгастих човників.
4. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки, прикрийте рушником і залиште на 20 хвилин.
5. Змастіть пиріжки збитим яйцем і поставте в духовку, розігріту до 190 градусів, на 20 хвилин.
6. Готову випічку остудіть на решітці, укривши рушником. Потім розтягаї можна подавати до столу.
Приємного апетиту!