ПП дієтичне рубані котлети в духовці
Рубані курячі котлети в духовці самі по собі є дієтичним блюдом, так як готуються з нежирного м’яса і запікаються, але для ПП варіантів виключаються деякі добавки і додаються овочі. У цьому рецепті готуємо котлети з зеленню, а сполучними інгредієнтами фаршу беремо яйце з кукурудзяним крохмалем.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Куряча грудка – 2 шт.
- Цибуля зелена – 3 шт.
- Кріп – 3 гілочки.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 зубки.
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Рослинне масло – 20 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для рубаних котлет. Куряче філе з зеленню промийте і обсушіть серветкою.
Крок 2. Потім філе гострим ножем наріжте невеликими кубиками. Можна подрібнити м’ясо в блендері, але тоді не вийдуть шматочки, а буде однорідна маса.
Крок 3. Дрібно наріжте зелень і очищені зубки часнику.
Крок 4. Нарубленное м’ясо курки перекладіть в посуд і до нього розбийте яйце, насипте сіль із приправами і ложку крохмалю, перекладіть нарізку зелені з часником.
Крок 5. Ложкою ці інгредієнти добре перемішайте і залиште фарш на 5-10 хвилин, щоб крохмаль їх зв’язав.
Крок 6. Невелику форму для запікання змастіть рослинною олією. Ложкою або мокрими руками сформуйте котлети і укладіть у форму на невеликій відстані один від одного.
Крок 7. Увімкніть Духовку на 180°С. Запечіть котлети протягом 30-40 хвилин, і для гарного кольору до кінця запікання, змастіть їх рослинною олією. Приготовані в духовці ПП дієтичне рубані котлети сервіруйте до столу гарячими, доповнивши ПП гарніром або овочами. Приємного апетиту!