Рубані курячі котлети в духовці – 6 рецептів з покроковими фото

ПП дієтичне рубані котлети в духовці

Рубані курячі котлети в духовці самі по собі є дієтичним блюдом, так як готуються з нежирного м’яса і запікаються, але для ПП варіантів виключаються деякі добавки і додаються овочі. У цьому рецепті готуємо котлети з зеленню, а сполучними інгредієнтами фаршу беремо яйце з кукурудзяним крохмалем.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 3 шт.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рослинне масло – 20 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для рубаних котлет. Куряче філе з зеленню промийте і обсушіть серветкою.

Крок 2. Потім філе гострим ножем наріжте невеликими кубиками. Можна подрібнити м’ясо в блендері, але тоді не вийдуть шматочки, а буде однорідна маса.

Крок 3. Дрібно наріжте зелень і очищені зубки часнику.

Крок 4. Нарубленное м’ясо курки перекладіть в посуд і до нього розбийте яйце, насипте сіль із приправами і ложку крохмалю, перекладіть нарізку зелені з часником.

Крок 5. Ложкою ці інгредієнти добре перемішайте і залиште фарш на 5-10 хвилин, щоб крохмаль їх зв’язав.

Крок 6. Невелику форму для запікання змастіть рослинною олією. Ложкою або мокрими руками сформуйте котлети і укладіть у форму на невеликій відстані один від одного.

Крок 7. Увімкніть Духовку на 180°С. Запечіть котлети протягом 30-40 хвилин, і для гарного кольору до кінця запікання, змастіть їх рослинною олією. Приготовані в духовці ПП дієтичне рубані котлети сервіруйте до столу гарячими, доповнивши ПП гарніром або овочами. Приємного апетиту!