Рулет з сала варена в лушпинні цибулі
Тонке сало зі шкіркою недорого коштує і відмінно підходить для приготування вареної рулету. Відварюємо рулет в цибулинні, що додасть закуски легкий копчений ефект, а аромат часнику зі спеціями – особливий смак. Приготований рулет, загорнутий у фольгу, добре зберігається в морозилці і буде у вас готової закускою в будь-який час.
Час приготування: 2 години 20 хвилин.
Час приготування: 2 години.
Порції: 6.
Склад:
- тонке Сало зі шкіркою – 1 кг
- Часник – 10 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- цибулиння – 300 гр.
- Вода – 5 л
Процес приготування:
Крок 1. Шматок тонкого сала зі шкіркою промийте під проточною водою і шкірку добре поскобліть ножем. Потім всю вологу видаліть рушником.
Крок 2. Внутрішню поверхню сала по своєму смаку і рівномірно посипте сіллю з чорним перцем і хмелі-сунелі.
Крок 3. Сало загорніть в щільний рулет шкуркою зовні і туго зав’яжіть його кулінарною ниткою.
Крок 4. У велику каструлю насипте цибульне лушпиння і додайте до неї очищені часникові зубки.
Крок 5. Покладіть в каструлю сформований рулет (один або два, як у вас вийшло) і залийте їх чистою водою. Насипте сіль виходячи з розрахунку на 1 літр води 100 гр. солі. У бульйон додайте лаврові листи і горошини чорного перцю.
Крок 6. Щоб рулети не спливали при варінні, поверх покладіть їх плоску тарілку. Варіть рулети протягом 2 годин від початку кипіння і на невеликому вогні.
Крок 7. Після закінчення цього часу каструлю з відвареними рулетами поставте на 12 годин у холодне місце. Приготовлені охолоджені рулети вийміть з бульйону і акуратно видаліть нитку.
Крок 8. Закуску можна нарізати тонкими скибочками і подавати до столу. Приємного апетиту!