Поживна м’ясне блюдо, яке часто можна зустріти за святковим столом – рулет з свинячої рульки. Частування також можна подавати до обіднього столу разом з гарніром або свіжими овочами. Використовуйте для приготування добірку з 8 цікавих рецептів з покроковим описом процесу.
Рулет з вареної свинячої рульки в домашніх умовах
Апетитний домашній рулет зі свинячої рульки можна приготувати за допомогою варіння. Частування порадує ніжним смаком і яскравим ароматом. Порадуйте своїх близьких цікавим кулінарним рішенням.
Інгредієнти на
8 порц.
- Свиняча рулька 1 шт.
- цибулиння 100 гр.
- Сіль за смаком
- Спеції для м’яса, за смаком
- Часник 1 головка
- Вода 2 л
Процес приготування:
- Як приготувати рулет із свинячої рульки в домашніх умовах? Рульку промиваємо, гарненько вичищаємо шкірку і обтираем паперовими рушниками.
- У великій каструлі кип’ятимо воду з цибулевої лушпинням і спеціями. Доводимо до кипіння.
- В цей час видаляємо з рульки кісточку.
- Після цього підготовлене м’ясо гарненько обсипаємо спеціями.
- Доповнюємо подрібненими зубчиками часнику.
- В цей час вода зі спеціями вже забарвиться в колір лушпиння.
- Всипаємо в рідину сіль.
- Свиняче м’ясо звертаємо в рулет і щільно перев’язуємо мотузкою.
- Відправляємо заготовку у воду і варимо на слабкому вогні близько 2 годин.
- Після готовності рулет охолодити і звільняємо від мотузок. Можна нарізати і пробувати!
Рулет зі свинячої рульки в харчовій плівці
Поживний м’ясний рулет з рульки буде можна приготувати з використанням харчової плівки. Так продукт буде добре тримати форму. Спробуйте простий кулінарний рецепт!
Час приготування: 3 години
Час приготування: 2 години
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1 шт.
- цибульна Лушпиння – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. У каструлі кип’ятимо воду з цибулевої лушпинням, сіллю і іншими спеціями за смаком. Рідина повинна придбати насичений коричневий відтінок.
2. Рульку ретельно промиваємо і кладемо в цю рідину. Варимо на слабкому вогні не менше двох годин.
3. Після процедури витягаємо продукт з води і даємо йому охолонути. Акуратно видаляємо кісточку.
4. Звертаємо свиняче м’ясо в щільний рулет, обмотуємо харчову плівку і кладемо в холодильник.
5. Свинячий охолоджений рулет можна діставати з плівки, нарізати і подавати до столу!
Рулет зі свинячої рульки, запеченої в духовці
Ароматний і смачний рулет зі свинячої рульки можна запекти в духовці. Яскраве частування різноманітить ваше домашнє меню. Крім того, блюдо відмінно доповнить святковий стіл.
Час приготування: 3 години 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Зелень – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Часник – 3 зубчики.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Гірчиця зернова – 1 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Рульку промиваємо і ретельно чистимо щіткою шкірку.
2. Заливаємо продукт водою, солимо його і ставимо на плиту.
3. Доповнюємо заготівлю спеціями і варимо близько 1-1,5 годин.
4. Готове м’ясо виймаємо з каструлі і даємо йому охолонути.
5. В цей час підготуємо зелень, базилік і зубчики часнику.
6. Подрібнюємо продукти ножем.
7. З остиглої рульки акуратно вирізаємо кісточку.
8. У невеликій мисці з’єднуємо інгредієнти подрібнені, солимо їх і ретельно перемішуємо.
9. Викладаємо спеції на розгорнуту рульку.
10. В окремому посуді з’єднуємо соєвий соус з гірчицею.
11. Сюди ж кладемо мед і перемішуємо масу.
12. Рульку звертаємо в щільний рулет і обв’язуємо його нитками.
13. Обмазуємо продукт приготовленою сумішшю з гірчиці, меду і соєвого соусу.
14. Перекладаємо заготовку в рукав для випікання.
15. Готуємо страву 40 хвилин при температурі 180 градусів.
16. Готове частування виймаємо з духовки і даємо йому охолонути.
17. Рулет нарізаємо і подаємо до столу!
Домашній рулет зі свинячої рульки у фользі
Ніжний м’ясний рулет з яскравим смаком і ароматом можна приготувати в фользі зі свинячої рульки. Використовуйте для цього перевірений кулінарний рецепт в домашніх умовах. Здивуйте своїх близьких.
Час приготування: 3 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1,2 кг
- Часник – 1 шт.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо рульку. Особливу увагу приділяємо шкірі.
2. Робимо глибокий розріз в продукті.
3. Підрізаємо м’ясо близько кістки.
4. Акуратно витягаємо кістку.
5. Зрізаємо жилки, а також занадто великі шматочки м’яса.
6. Відокремлене м’ясо відбиваємо молотком.
7. Далі шматочки посипаємо перцем, коріандром і сіллю.
8. Теж саме робимо і з шкіркою.
9. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику.
10. Кладемо на пласт з шкірки шматочки м’яса.
11. Звертаємо заготовку в щільний рулет.
12. Більше вузьку частину рулету обв’язуємо міцною ниткою.
13. Обмотуємо продукт по всій довжині.
14. Перевертаємо заготівлю і обв’язуємо поперечні нитки.
15. Міцно зав’язуємо і зрізаємо кінці.
16. Натираємо підготовлений рулет паприкою і кладемо на фольгу.
17. Закриваємо частування з усіх боків.
18. Щільно загортаємо другим шаром фольги.
19. Відправляємо м’ясну заготовку у форму для випікання.
20. Готуємо страву при температурі 180 градусів 2,5 години.
21. Приготовлений продукт витягуємо з фольги і даємо йому охолонути.
22. Ароматний свинячий рулет готовий, можна нарізати і пробувати!
Рулет з свинячої рульки в пляшці з желатином
Оригінальний і смачний варіант приготування рулету з свинячої рульки – з желатином в пляшці. Таке частування подають холодним, воно нікого не залишить байдужим. Беріть ідею для вашого святкового меню.
Час готування: 4 години
Час приготування: 2 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1,2 кг
- Часник – 1 шт.
- Желатин – 30 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготовлену рульку варимо дві години у воді з сіллю і спеціями.
2. Витягаємо продукт з води, остуджуємо і ріжемо невеликими шматками.
3. Доповнюємо м’ясо подрібненою зеленню.
4. Сюди ж продавлюємо трохи часнику і розмішуємо.
5. Бульйон проціджуємо з допомогою сита.
6. Прогріваємо рідину, що залишилася, розчиняємо в ній желатин і знову проціджують.
7. М’ясну частину щільно укладаємо в пляшку і заливаємо желатиновим бульйоном.
8. В пляшці попередньо потрібно зрізати горлечко.
9. Відправляємо заготовку в холодильник для застигання. Свинячий рулет готовий, можна різати і подавати до столу!
Соковитий рулет з свинячої рульки в духовці в рукаві
Ароматний і смачний рулет зі свинячої рульки можна запекти в духовці в рукаві. Апетитне частування порадує ваших близьких, прикрасить домашній стіл і відмінно різноманітить звичне меню.
Час готування: 4 години
Час приготування: 3 години
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1 шт.
- Мед – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо рульку. Видаляємо з неї кістка, м’ясо всередині натираємо сіллю і спеціями. Щільно згортаємо заготовку в рулет і обв’язуємо його ниткою.
2. Натираємо продукт зверху гірчицею і спеціями.
3. Кладемо в рукав для запікання і готуємо при температурі 120 градусів не менше 3 годин.
4. Через деякий час розриваємо рукав і намазуємо рульку медом.
5. Збільшуємо температуру і випікаємо до утворення рум’яної скоринки.
6. Апетитний рулет слід повністю остудити і нарізати. Можна пробувати!
Ніжний рулет з свинячої рульки в мультиварці
Простий і смачний спосіб приготувати рулет із свинячої рульки – в мультиварці. Поживна закуска порадує яскравим ароматом, соковитістю. Відмінне рішення для святкового столу.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 1 годину 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Імбир маринований – за смаком.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо свинячу рульку. Шкірку і зайвий жир можна зрізати.
2. Далі м’ясо акуратно відокремлюємо від кісточки.
3. Кожен шматочок відбиваємо молотком.
4. М’ясо викладаємо у велику миску в загальний пласт. Солимо, посипаємо спеціями і поливаємо соєвим соусом.
5. Доповнюємо маринованим імбиром і маринуємо в холодильнику близько півгодини.
6. Звертаємо заготовку в щільний рулет і обв’язуємо його ниткою.
7. Перекладаємо продукт в чашу мультиварки.
8. Вливаємо воду і тушкуємо блюдо в спеціальному режимі 1 годину.
9. Після цього готуємо частування ще 40 хвилин в режимі для випічки.
10. Ароматний свинячий рулет готовий. Дайте йому повністю охолонути.
11. Після можна нарізати і пригощатися!
Домашній рулет зі свинячої рульки з начинкою
Оригінальна кулінарна ідея для вашого столу – м’ясний рулет з рульки з начинкою. Страва порадує яскравим смаком, ароматом і поживними властивостями. Порадуйте себе і близьких!
Час готування: 4 години 30 хвилин
Час приготування: 3 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Стебло селери – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Рульку промиваємо, очищаємо овочі.
2. У м’ясному продукті робимо надріз уздовж кістки.
3. Кип’ятимо рульку, після чого міняємо воду, солимо і знову ставимо на вогонь.
4. На невеликі частині поділяємо підготовлені овочі.
5. Доповнюємо каструлю овочами і спеціями. Варимо вміст не менше трьох годин на тихому вогні.
6. Відварену рульку остуджуємо, звільняємо від кісточки і надрізаємо по всій поверхні.
7. Продавлюємо на м’ясний пласт зубчики часнику.
8. По центру викладаємо відварену моркву. Солимо і перчимо за смаком.
9. Звертаємо заготовку в щільний рулет, обмотуємо харчову плівку і кладемо в холодильник для охолодження.
10. Готовий м’ясний рулет з начинкою нарізаємо і подаємо до столу!