Рулети з баклажанів, фаршировані сирним сиром і часником
Для цього рецепта використовуються не тільки традиційні для такої страви інгредієнти, але і печериці, які відмінно доповнюють смак баклажанів. Недарма деякі вважають, що обсмажений баклажан схожий за смаком на гриби. Кріп освіжає і додає пікантності рулетикам.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Баклажани – 5 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Сир сирний – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Кріп свіжий – за смаком.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Вимиті баклажани нарізають тонкими смужками уздовж, викладають на рівну поверхню і посипають сіллю. Зверху на них розміщують вантаж, щоб овочі виділили сік. Через 30 хвилин баклажани промивають і обсушують.
2. Підготовлені слайсы обсмажують в рослинному маслі з кожного боку, щоб скибочки придбали апетитний рум’яний вид. Зайвий жир з баклажанів можна прибрати, промокнувши їх паперовою серветкою або рушником.
3. Цибулю нарізати дрібним кубиком, а печериці – тонкими пластинками.
4. У глибокій сковороді обсмажити цибулю, потім викласти гриби і обсмажувати все разом до готовності печериць. Посолити і поперчити отриману грибну масу.
5. Сирний сир збити блендером з рубаним кропом і невеликою кількістю солі, а потім з’єднати з смаженими грибами.
6. На скибочку баклажана викласти трохи начинки і сформувати рулетик. Подавати страву охолодженим, прикрасивши кропом.