Рулетики з баклажанів з сиром і часником – 10 рецептів з покроковими фото

Рулети з баклажанів, фаршировані сирним сиром і часником

Для цього рецепта використовуються не тільки традиційні для такої страви інгредієнти, але і печериці, які відмінно доповнюють смак баклажанів. Недарма деякі вважають, що обсмажений баклажан схожий за смаком на гриби. Кріп освіжає і додає пікантності рулетикам.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Баклажани – 5 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Кріп свіжий – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Вимиті баклажани нарізають тонкими смужками уздовж, викладають на рівну поверхню і посипають сіллю. Зверху на них розміщують вантаж, щоб овочі виділили сік. Через 30 хвилин баклажани промивають і обсушують.

2. Підготовлені слайсы обсмажують в рослинному маслі з кожного боку, щоб скибочки придбали апетитний рум’яний вид. Зайвий жир з баклажанів можна прибрати, промокнувши їх паперовою серветкою або рушником.

3. Цибулю нарізати дрібним кубиком, а печериці – тонкими пластинками.

4. У глибокій сковороді обсмажити цибулю, потім викласти гриби і обсмажувати все разом до готовності печериць. Посолити і поперчити отриману грибну масу.

5. Сирний сир збити блендером з рубаним кропом і невеликою кількістю солі, а потім з’єднати з смаженими грибами.

6. На скибочку баклажана викласти трохи начинки і сформувати рулетик. Подавати страву охолодженим, прикрасивши кропом.