Класичний рецепт приготування скумбрії на решітці
Скумбрія, запечена на вугіллі зі спеціями і часником, виходить соковитою за рахунок власної жирності і дивно ніжною. Вартість такого виду риби невелика, однак при приготуванні за таким рецептом вона гідна подачі в якості основного блюда для свята на свіжому повітрі або сімейного свята на природі.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Скумбрія – 3 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець запашний – за смаком.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Імбир мелений – 1 ч. л.
- Суміш італійських трав – 1,5 ч. л.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Тушки риби звільнити від плавників, обрізати голови і хвости, почистити від нутрощів і плівок, добре промити і зробити надрізи на шкірці.
2. Рибини викласти на відкриту поверхню, приправити сіллю і перцем, скропити лимонним соком.
3. В окремому посуді для маринаду змішати імбир, суміш італійських трав, базилік і роздавлений часник. Заправити суміш рослинним маслом і перемішати.
4. Рибу змастити з усіх боків і всередині маринадом і залишити на 30 хвилин.
5. Смажити тушки скумбрії на вугіллі за 8-10 хвилин з кожного боку. Подавати з овочами і лавашем.