Риба на мангалі – 10 кращих рецептів риби на решітці з фото

Класичний рецепт приготування скумбрії на решітці

Скумбрія, запечена на вугіллі зі спеціями і часником, виходить соковитою за рахунок власної жирності і дивно ніжною. Вартість такого виду риби невелика, однак при приготуванні за таким рецептом вона гідна подачі в якості основного блюда для свята на свіжому повітрі або сімейного свята на природі.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Скумбрія – 3 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний – за смаком.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Суміш італійських трав – 1,5 ч. л.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Тушки риби звільнити від плавників, обрізати голови і хвости, почистити від нутрощів і плівок, добре промити і зробити надрізи на шкірці.

2. Рибини викласти на відкриту поверхню, приправити сіллю і перцем, скропити лимонним соком.

3. В окремому посуді для маринаду змішати імбир, суміш італійських трав, базилік і роздавлений часник. Заправити суміш рослинним маслом і перемішати.

4. Рибу змастити з усіх боків і всередині маринадом і залишити на 30 хвилин.

5. Смажити тушки скумбрії на вугіллі за 8-10 хвилин з кожного боку. Подавати з овочами і лавашем.