Покроковий рецепт приготування червоної риби в лимонному маринаді на мангалі
Класичний лимонний маринад готується на основі лимонного соку, оливкової олії, часнику, свіжої зелені і спецій. Білий мелений перець надає рибі приємну родзинку. В такому маринаді можна тримати не тільки рибу, а й будь-які морепродукти. Він підходить як для приготування на грилі, так і для запікання страв у духовці.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Риба (стейки) – 3 шт.
- Масло оливкове – 0,25 склянки
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Лимон – ½ шт.
- Петрушка свіжа – ½ пучка.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець білий мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Часник розчавити, змішати в окремому посуді масло, спеції, дрібно нарубану петрушку і лимонний сік.
2. Змастити масою шматочки риби, помістити її в глибоку миску і залити залишками маринаду, витримати приблизно півгодини.
3. Рибу викласти на змащену маслом грати і готувати на вугіллі до готовності. Якщо стейки з червоної риби – досить смажити не більше 5 хвилин з кожного боку. Якщо замаринована біла риба – за 10-15 хвилин з різних сторін.
4. Рибу зняти з вогню, викласти на посуд і збризнути лимоном.
5. Подавати готову рибу з часточками картоплі, диким рисом або свіжими овочами.