Риба на мангалі – 10 кращих рецептів риби на решітці з фото

Покроковий рецепт приготування червоної риби в лимонному маринаді на мангалі

Класичний лимонний маринад готується на основі лимонного соку, оливкової олії, часнику, свіжої зелені і спецій. Білий мелений перець надає рибі приємну родзинку. В такому маринаді можна тримати не тільки рибу, а й будь-які морепродукти. Він підходить як для приготування на грилі, так і для запікання страв у духовці.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Риба (стейки) – 3 шт.
  • Масло оливкове – 0,25 склянки
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Петрушка свіжа – ½ пучка.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Часник розчавити, змішати в окремому посуді масло, спеції, дрібно нарубану петрушку і лимонний сік.

2. Змастити масою шматочки риби, помістити її в глибоку миску і залити залишками маринаду, витримати приблизно півгодини.

3. Рибу викласти на змащену маслом грати і готувати на вугіллі до готовності. Якщо стейки з червоної риби – досить смажити не більше 5 хвилин з кожного боку. Якщо замаринована біла риба – за 10-15 хвилин з різних сторін.

4. Рибу зняти з вогню, викласти на посуд і збризнути лимоном.

5. Подавати готову рибу з часточками картоплі, диким рисом або свіжими овочами.