Соковитий і ніжний шашлик з червоної риби на шпажках
Для приготування шашлику найкраще використовувати червоні сорти риби і поєднувати їх з овочами, запікаючи на вугіллі. Невеликі мариновані шматочки лосося або форелі готуються швидко і залишаються соковитими, ароматними і приголомшливо смачними.
Час приготування: 3 години 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Риба червона філе – 0,5 кг
- Лимон – 1 шт.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Спеції для риби – на смак.
- Оливки або маслини – за смаком.
- Помідори черрі – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
Процес приготування:
1. Рибу ріжемо на невеликі шматочки однакової форми, щоб при приготуванні на шпажках вони пропікалися рівномірно з усіх боків.
2. З лимона вичавлюємо сік, змішуємо його з соєвим соусом, додаємо туди цукор і спеції. Пробуємо маринад на смак і заливаємо їм рибу. Залишаємо рибний шашлик на кілька годин для просочення.
3. Шпажки вимочуємо у воді, щоб вони не підгоріли на вугіллі.
4. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо на невеликі шматочки за розміром рибного шашлику. Нанизуємо на шпажки по черзі шматки риби, маслини, помідори і перець.
5. Смажимо шашлики на вугіллі, регулярно перевертаючи, кілька хвилин, поки вони не підрум’яняться з усіх боків. Подаємо з соусом на основі йогурту і свіжих трав.