Риба на мангалі – 10 кращих рецептів риби на решітці з фото

Соковитий і ніжний шашлик з червоної риби на шпажках

Для приготування шашлику найкраще використовувати червоні сорти риби і поєднувати їх з овочами, запікаючи на вугіллі. Невеликі мариновані шматочки лосося або форелі готуються швидко і залишаються соковитими, ароматними і приголомшливо смачними.

Час приготування: 3 години 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Риба червона філе – 0,5 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Оливки або маслини – за смаком.
  • Помідори черрі – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.

Процес приготування:

1. Рибу ріжемо на невеликі шматочки однакової форми, щоб при приготуванні на шпажках вони пропікалися рівномірно з усіх боків.

2. З лимона вичавлюємо сік, змішуємо його з соєвим соусом, додаємо туди цукор і спеції. Пробуємо маринад на смак і заливаємо їм рибу. Залишаємо рибний шашлик на кілька годин для просочення.

3. Шпажки вимочуємо у воді, щоб вони не підгоріли на вугіллі.

4. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо на невеликі шматочки за розміром рибного шашлику. Нанизуємо на шпажки по черзі шматки риби, маслини, помідори і перець.

5. Смажимо шашлики на вугіллі, регулярно перевертаючи, кілька хвилин, поки вони не підрум’яняться з усіх боків. Подаємо з соусом на основі йогурту і свіжих трав.