Неймовірно смачні карасі в сметані на мангалі
Класичний рецепт карасів у сметані можна готувати в фользі, на грилі. Виходить ніжне м’ясо, сметана і зелень нейтралізує особливий запах річкової риби, і готування на грилі надає рибі легкий аромат диму. Виходить легке і ситне блюдо для всієї родини.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Карась – 8 шт.
- Сметана 25% — 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Петрушка – ½ пучка.
- Кріп – ½ пучка.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Тушки риби очистити від луски і нутрощів, добре промити і обсушити. Обрізати плавники і хвостики, зробити надрізи на шкірці по всій тушці. Рибки приправити сіллю і перцем, залишити на 10 хвилин.
2. Зелень дрібно нарізати і змішати зі сметаною, при необхідності додати перцю і солі, залити сметанним соусом рибу.
3. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.
4. Фольгу натерти вершковим маслом, викласти спочатку частина цибулі, потім рибу в сметанному маринаді, потім залишки цибулі, закрити фольгу, щоб вийшла герметична упаковка.
5. Смажити на решітці в фользі по 15 хвилин з кожної сторони. Дістати карасів з фольги, викласти порційно і посипати зеленню.