Риба на мангалі – 10 кращих рецептів риби на решітці з фото

Неймовірно смачні карасі в сметані на мангалі

Класичний рецепт карасів у сметані можна готувати в фользі, на грилі. Виходить ніжне м’ясо, сметана і зелень нейтралізує особливий запах річкової риби, і готування на грилі надає рибі легкий аромат диму. Виходить легке і ситне блюдо для всієї родини.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Карась – 8 шт.
  • Сметана 25% — 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Тушки риби очистити від луски і нутрощів, добре промити і обсушити. Обрізати плавники і хвостики, зробити надрізи на шкірці по всій тушці. Рибки приправити сіллю і перцем, залишити на 10 хвилин.

2. Зелень дрібно нарізати і змішати зі сметаною, при необхідності додати перцю і солі, залити сметанним соусом рибу.

3. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.

4. Фольгу натерти вершковим маслом, викласти спочатку частина цибулі, потім рибу в сметанному маринаді, потім залишки цибулі, закрити фольгу, щоб вийшла герметична упаковка.

5. Смажити на решітці в фользі по 15 хвилин з кожної сторони. Дістати карасів з фольги, викласти порційно і посипати зеленню.