Риба, запечена з картоплею в фользі
Готувати одночасно і гарнір, і гаряче блюдо – дуже зручно і значно скорочує час, проведений біля плити на кухні. Тому сьогодні ми приготуємо соковите філе риби разом з картоплею і отримаємо неймовірно смачний і легкий вечеря або обід.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе морської риби – 500 гр.
- Картопля – 1 кг
- Помідори – 300 гр.
- Майонез – 200 мл
- Сир – 100 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Підготуємо рибу. Філе попередньо розморожуємо, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками. Натираємо рибу сіллю і чорним меленим перцем – прибираємо в сторону на 15 хвилин для просочення спеціями.
2. В цей час займемося картоплею. Бульби очищаємо від шкірки і обполіскуємо під струменем води від бруду і землі, а після ріжемо кільцями середньої товщини.
3. Не забуваємо і про томатах. Їх теж промиваємо та нарізаємо кільцями, однак, не надто тонкими, щоб під час термічної обробки вони не втратили свою форму.
4. Сир натираємо на крупній або середній тертці.
5. Формуємо блюдо. На дно форми або форми для запікання, рівним шаром викладаємо ½ частину картоплі, солимо і перчимо, на картоплю – філе, помідори і знову картопля (знову приправляємо). Другий шар картоплі промазуємо майонезом і посипаємо подрібненим сиром.
6. Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів і насолоджуємося. Приємного апетиту!