Риба в лаваші, запечена в духовці
Якщо приготувати будь-яку рибу в лаваші, то вона в будь-якому випадку вийде у вас дуже соковитою, ніжною і буде просто танути в роті. В духовому шафі і «паніровці» з лаваша, раба рівномірно пропікається і відмінно просочується спеціями і прянощами.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе білої риби – 400 гр.
- Лаваш (тонкий) – 2 пласта.
- Томати – 2 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Масло гірчичне – 2 ст. л.
- Орегано (сушений) – 2 щіпки.
- Вершки 10-20% — 100 мл
- Сир напівтвердий – 40 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибокій піалі змішуємо орегано, гірчицю і гірчичне масло, яйце і 1 столову ложку сметани.
2. Ретельно перемішуємо.
3. Філе будь-якої білої риби промиваємо під струменем води, обсушуємо і позбавляємося від кісточок, якщо вони є.
4. Помідори нарізаємо тонкими кільцями.
5. Пласти лаваша поділяємо на 3-4 частини.
6. На лаваш викладаємо дві скибочки помідора.
7. Одне філе занурюємо в заздалегідь підготовлений соус і кладемо поверх томатів (за бажанням, на рибу можна і зверху полити ще трохи соусу).
8. Звертаємо лаваш за типом конверта і викладаємо на дно форми для запікання з високими бортами.
9. В залишки соусу додаємо сир, натертий на тертці, 2 ложки сметани, вершки, сіль і чорний мелений перець – гарненько перемішуємо.
10. Заливаємо отриманою сумішшю конвертики з рибою і відправляємо форму в духовку при температурі 180 градусів і випікаємо близько півгодини.
11. Через 30 хвилин виймаємо форму з духовки і даємо постояти 5-10 хвилин.
12. Акуратно дістаємо по одному конвертику і розкладаємо по порційних тарілках.
13. Подаємо зі свіжими томатами черрі, і свіжою зеленню. Приємного апетиту!