Риба, запечена в духовці – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Риба в лаваші, запечена в духовці

Якщо приготувати будь-яку рибу в лаваші, то вона в будь-якому випадку вийде у вас дуже соковитою, ніжною і буде просто танути в роті. В духовому шафі і «паніровці» з лаваша, раба рівномірно пропікається і відмінно просочується спеціями і прянощами.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе білої риби – 400 гр.
  • Лаваш (тонкий) – 2 пласта.
  • Томати – 2 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло гірчичне – 2 ст. л.
  • Орегано (сушений) – 2 щіпки.
  • Вершки 10-20% — 100 мл
  • Сир напівтвердий – 40 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибокій піалі змішуємо орегано, гірчицю і гірчичне масло, яйце і 1 столову ложку сметани.

2. Ретельно перемішуємо.

3. Філе будь-якої білої риби промиваємо під струменем води, обсушуємо і позбавляємося від кісточок, якщо вони є.

4. Помідори нарізаємо тонкими кільцями.

5. Пласти лаваша поділяємо на 3-4 частини.

6. На лаваш викладаємо дві скибочки помідора.

7. Одне філе занурюємо в заздалегідь підготовлений соус і кладемо поверх томатів (за бажанням, на рибу можна і зверху полити ще трохи соусу).

8. Звертаємо лаваш за типом конверта і викладаємо на дно форми для запікання з високими бортами.

9. В залишки соусу додаємо сир, натертий на тертці, 2 ложки сметани, вершки, сіль і чорний мелений перець – гарненько перемішуємо.

10. Заливаємо отриманою сумішшю конвертики з рибою і відправляємо форму в духовку при температурі 180 градусів і випікаємо близько півгодини.

11. Через 30 хвилин виймаємо форму з духовки і даємо постояти 5-10 хвилин.

12. Акуратно дістаємо по одному конвертику і розкладаємо по порційних тарілках.

13. Подаємо зі свіжими томатами черрі, і свіжою зеленню. Приємного апетиту!