Рибна запіканка – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Запіканка з рибної консерви в духовці

Запіканка з рибної консерви в духовці – це цікаве і неймовірно смачне частування для вашого ситного обіду або перекусу. Щоб приготувати яскраве страву з риби в домашніх умовах, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Консерва рибна – 250 гр.
  • Картопля – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • масло – 180 гр.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю відварюємо в підсоленій воді до м’якого стану.

Крок 2. Зливаємо воду з картоплі, додаємо до нього одну третю частину вершкового масла.

Крок 3. Розминаємо картоплю з маслом до отримання однорідного пюре.

Крок 4. Змащуємо частиною вершкового масла форму для запікання і обсипаємо її панірувальними сухарями. Викладаємо сюди половину картопляного пюре.

Крок 5. Добре розминаємо виделкою рибну консерву.

Крок 6. Дрібно нарізаємо цибулю.

Крок 7. Обсмажуємо його в сковороді на розтопленому вершковому маслі до м’якості.

Крок 8. Викладаємо до цибулі рибну консерву.

Крок 9. Перемішуємо вміст і обсмажуємо близько трьох хвилин.

Крок 10. Покриваємо шар пюре з рибної заготівлею.

Крок 11. Закриваємо начинку залишилися картоплею.

Крок 12. Змащуємо поверхню розтопленим маслом і обсипаємо панірувальними сухарями.

Крок 13. Запікаємо страву 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 14. Запіканка з рибної консерви в духовці готова. Діліть на порції і подавайте до столу!