Дуже смачні і ніжні котлети з щуки, запечені в духовці
З щуки виходять чудові котлети за рахунок текстури та смаку її м’яса, а з додаванням свинячого сала і сушених трав вони набувають додаткову ніжність і чудовий аромат. Також у фарш йде ріпчасту цибулю, білий хліб, часник, яйце, молоко, перець і сіль. Вироби обвалюються в панірувальних сухарях і запікаються в духовці.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Щука – 1 шт.
- Сало свиняче – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Хліб білий – 50 гр.
- Часник – 5 зубчиків.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 1 склянка
- Сухарі панірувальні – 1 ст.
- Петрушка сушена – 3 щіпки.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Найкраще для приготування використовувати свіжу рибу. Ретельно промиваємо її і робимо надріз біля основи голови до хребта, не розрізаючи кістку.
2. Нахиляємо ніж і зрізаємо м’ясо вздовж хребта до хвоста. Отримуємо одне філе.
3. Перевертаємо рибу на іншу сторону і проробляємо те ж саме. Зі скелета і з голови дістаємо нутрощі, видаляємо зябра. З цього можна буде зварити юшку.
4. Залишилися плавники і кістки тонко зрізаємо.
5. Біля хвоста зрізаємо невелику кількість шкіри. Притримуючи за основу, зрізаємо все м’ясо.
6. В підходящу ємність відправляємо розламаний батон і заливаємо його молоком. Залишаємо на 3-4 хвилини. Свиняче сало ріжемо на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю чистимо і розрізаємо на великі частини.
7. Пропускаємо Через м’ясорубку філе щуки, сало, цибулю, часник і замочений білий хліб.
8. Тепер у фарш розбиваємо яйце, солимо, додаємо перець і сушену петрушку.
9. Все добре перемішуємо ложкою, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо фарш в холодильник на 20 хвилин.
10. Через це час починаємо формувати колеты. Робимо з круглої форми і обвалюють у панірувальних сухарях. Деко змащуємо олією і викладаємо на них наші вироби. Духовку розігріваємо до 200оС і запікаємо котлети півгодини. Готову страву подаємо з гарніром і овочами. Приємного апетиту!