Рибний суп з консервів у томатному соусі
Класика радянської кулінарії – суп з консервів в томаті. Пропонуємо вам скористатися цим нескладним рецептом і згадати знайомий з дитинства смак. Це ідеальне перше блюдо для смачного і поживного обіду.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Консерви з сардин в томатному соусі – 240 гр.
- Вода – 1,5 л
- Рис – 2 ст. л.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1-2 зуб.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець запашний горошком – 2 шт.
- Пластівці чилі – 0,2 ч. л.
- Петрушка – для подачі.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками. Влийте в каструлю воду, викладіть картоплю, доведіть воду до кипіння і варіть 5 хвилин.
2. Рис промийте холодною водою, викладіть в каструлю і продовжуйте варити ще 10 хвилин.
3. Цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Коли рис буде майже готовий, додайте в суп овочеву зажарку і варіть суп 10 хвилин на повільному вогні.
4. Потім викладіть в каструлю консерви, пластівці чилі, часник і перець.
5. Доведіть суп до кипіння, прикрийте кришкою, зніміть з плити і дайте настоятися 10 хвилин. Перед подачею додайте рубану петрушку.
Приємного апетиту!