Рибний суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Рибний суп з консервів у томатному соусі

Класика радянської кулінарії – суп з консервів в томаті. Пропонуємо вам скористатися цим нескладним рецептом і згадати знайомий з дитинства смак. Це ідеальне перше блюдо для смачного і поживного обіду.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Консерви з сардин в томатному соусі – 240 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Рис – 2 ст. л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.
  • Пластівці чилі – 0,2 ч. л.
  • Петрушка – для подачі.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками. Влийте в каструлю воду, викладіть картоплю, доведіть воду до кипіння і варіть 5 хвилин.

2. Рис промийте холодною водою, викладіть в каструлю і продовжуйте варити ще 10 хвилин.

3. Цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Коли рис буде майже готовий, додайте в суп овочеву зажарку і варіть суп 10 хвилин на повільному вогні.

4. Потім викладіть в каструлю консерви, пластівці чилі, часник і перець.

5. Доведіть суп до кипіння, прикрийте кришкою, зніміть з плити і дайте настоятися 10 хвилин. Перед подачею додайте рубану петрушку.

Приємного апетиту!