Рибний суп з консервів сайри – 5 рецептів з покроковими фото

Простий і смачний суп з консервованої сайри з перловкою

Легкий дієтичний суп з рибних консервів – це ідеальне перше блюдо для дітей і людей, які мають проблеми з травленням. Сайра, овочі і перлова крупа – натуральні нежирні інгредієнти, збагачені корисними мікроелементами і кислотами.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Крупа перлова – 70 гр.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сайра консервована – 1 банку.
  • Цибуля зелена – 20-30 гр.
  • Лист лавровий (мелений) – ½ ч. л.
  • Вода – 2,5 л
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищаємо всі необхідні для супу овочі, відміряємо 70 грам перловки швидкого приготування і приступаємо до процесу.

2. Картоплю нарізаємо кубиками однакового розміру приблизно сантиметр на сантиметр.

3. Кубики кладемо в каструлю відповідного розміру і заливаємо 2,5 літрами води, відправляємо на плиту і готуємо на повільному вогні.

4. Солимо за смаком, засипаємо подрібнений лавровий лист і прикриваємо кришкою.

5. Одну цибулину дрібно нарізаємо.

6. Для красивого золотого кольору бульйону – моркву натираємо на дрібній тертці.

7. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до прозорості.

8. Потім додаємо моркву, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин, постійно помішуючи.

9. Після закінчення часу додаємо одну столову ложку томатної пасти (можна замінити кетчупом або томатами у власному соку).

10. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і тушкуємо на повільному вогні до того моменту, поки рідини залишиться зовсім небагато.

11. Пасеровані овочі готові, поки прибираємо їх у бік.

12. Саме час повернутися до бульйону. Додаємо до нього промиту перловку.

13. Доводимо вміст каструлі до кипіння і відправляємо туди зажарку, варимо ще 10-12 хвилин.

14. Дістаємо рибу з банки і виделкою розбираємо на невеликі шматочки.

15. Подрібнену сайру обережно перекладаємо в суп.

16. Вимикаємо вогонь, щільно закриваємо кришкою і наполягаємо, страва 10-15 хвилин. За бажанням додаємо подрібнений зелений лук.

17. Розливаємо по супницам і подаємо. Приємного апетиту!