Простий і смачний суп з консервованої сайри з перловкою
Легкий дієтичний суп з рибних консервів – це ідеальне перше блюдо для дітей і людей, які мають проблеми з травленням. Сайра, овочі і перлова крупа – натуральні нежирні інгредієнти, збагачені корисними мікроелементами і кислотами.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Крупа перлова – 70 гр.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сайра консервована – 1 банку.
- Цибуля зелена – 20-30 гр.
- Лист лавровий (мелений) – ½ ч. л.
- Вода – 2,5 л
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Очищаємо всі необхідні для супу овочі, відміряємо 70 грам перловки швидкого приготування і приступаємо до процесу.
2. Картоплю нарізаємо кубиками однакового розміру приблизно сантиметр на сантиметр.
3. Кубики кладемо в каструлю відповідного розміру і заливаємо 2,5 літрами води, відправляємо на плиту і готуємо на повільному вогні.
4. Солимо за смаком, засипаємо подрібнений лавровий лист і прикриваємо кришкою.
5. Одну цибулину дрібно нарізаємо.
6. Для красивого золотого кольору бульйону – моркву натираємо на дрібній тертці.
7. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до прозорості.
8. Потім додаємо моркву, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
9. Після закінчення часу додаємо одну столову ложку томатної пасти (можна замінити кетчупом або томатами у власному соку).
10. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і тушкуємо на повільному вогні до того моменту, поки рідини залишиться зовсім небагато.
11. Пасеровані овочі готові, поки прибираємо їх у бік.
12. Саме час повернутися до бульйону. Додаємо до нього промиту перловку.
13. Доводимо вміст каструлі до кипіння і відправляємо туди зажарку, варимо ще 10-12 хвилин.
14. Дістаємо рибу з банки і виделкою розбираємо на невеликі шматочки.
15. Подрібнену сайру обережно перекладаємо в суп.
16. Вимикаємо вогонь, щільно закриваємо кришкою і наполягаємо, страва 10-15 хвилин. За бажанням додаємо подрібнений зелений лук.
17. Розливаємо по супницам і подаємо. Приємного апетиту!