Рис в мультиварці Редмонд – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Рис в мультиварці Редмонд – може стати прекрасним гарніром для курки, м’яса або риби. При тому, що готувати крупу за допомогою спеціальної кухонної техніки дуже просто. У каструлі не завжди рисова каша виходить розсипчастою, а в мультиварку Редмонд достатньо в правильному кількості закласти продукти і всю основну роботу вона зробить сама.

Розсипчастий рис на воді в мультиварці Редмонд

Розсипчастий рис на воді в мультиварці Редмонд – універсальне і просте у приготуванні блюдо. У рисової каші нейтральний смак, який дозволяє експериментувати з різними соусами і добавками. Подавати можна з вершковим маслом або м’ясною підливою.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Рис білий 2 мультистакана
  • Вода кип’ячена 4 мультистакана
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Рис в мультиварці Редмонд готується дуже просто. Рисову крупу переберіть від дрібного сміття і ретельно промийте під проточною водою. Для цього всипте рис в сито, підставте під струмінь води і перемішуйте руками.
  2. Після цього перекладіть крупу в чашу мультиварки, додайте сіль за смаком.
  3. Влийте кип’ячену воду в кількості, що дорівнює двом порція рису.
  4. Закрийте кришку мультиварки Редмонд і виберіть в меню програму «Мультиповар». Встановіть температуру в 100 градусів, а таймер поставте на 25 хвилин.
  5. Після звукового сигналу, який свідчить про закінчення програми, відкрийте кришку, додайте до рису невеликий шматочок вершкового масла, перемішайте кашу.
  6. Подавайте кашу з легким овочевим салатом або додавайте як гарнір до будь-яких м’ясних страв. Приємного апетиту!

Бурий рис в мультиварці Редмонд

Бурий рис в мультиварці Редмонд не тільки готується набагато швидше, але і виходить розсипчастим, крупинка до крупинці. На відміну від звичайного білого рису бурий рис дуже примхливий в готуванні і вимагає особливого поводження. Тому завдання приготування бурого рису сміливо можна делегувати мультиварці.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • бурий Рис – 1 склянка
  • Вода – 2,5 склянки
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль поварена – 1 ч. л.
  • Масло рослинне без запаху – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спеції для рису можна брати будь-які за вашим смаком. Відміряйте всі необхідні інгредієнти для приготування рисової каші в мультиварці Редмонд.

Крок 2. Відміряйте склянку бурого рису, добре крупу промийте проточною водою кілька разів.

Крок 3. Рисову крупу пересипте в чашу мультиварки, додайте сіль і спеції в необхідній кількості, влийте столову ложку рослинної олії. Далі влийте воду. Рідини повинно бути в 2-2,5 рази більше, ніж рисової крупи.

Крок 4. Закрийте каструлю і готуйте бурий рис в режимі «Крупа» протягом 45 хвилин. По закінченні програми, відкрийте кришку і перевірте готовність рису.

Крок 5. Бурий рис відрізняється за смаком від звичайного білого, але також відмінно підходить до м’яса і риби. А також його дуже смачно їсти просто з маслом на сніданок або вечерю. Приємного апетиту!

Пропарений рис в мультиварці Редмонд

Пропарений рис в мультиварці Редмонд – один з найбільш доступних джерел білка і вуглеводів для організму. Однак рисова крупа відрізняється особливою клейкістю, тому для розсипчастої каші дуже важливо дотримувати правильні пропорції.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Рис пропарений – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль поварена – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку добре промийте рис проточною водою, щоб крупинки стали практично прозорими.

Крок 2. Крупу перекладіть в чашу мультиварки.

Крок 3. Влийте воду, додайте половину порції вершкового масла і сіль. Також у цей момент можна додати будь-які спеції за смаком.

Крок 4. Коли всі основні інгредієнти будуть в чаші, закрийте кришку мультиварки і виберіть в меню програму «Рис». Також підійде «Каша».

Крок 5. Після звукового сигналу, вимкніть мультиварку, відкрийте кришку і додайте масло, що залишилося. Залиште рисову кашу на 25 хвилин під кришкою.

Крок 6. Каша з пропареного рису підійде для сніданку або її можна подати як гарнір до гарячих страв. Приємного апетиту!

Дикий чорний рис в мультиварці

Дикий чорний рис в мультиварці – смачний і корисний гарнір. У крупі міститься близько 18 амінокислот, тому вона так цінується серед прихильників правильного харчування. В мультиварці він готується в два рахунки, добре розварюється і виходить дуже розсипчастим.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • дикий Рис – 1 склянка
  • Вода – 3 склянки
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сіль поварена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перш за все промийте дикий рис і замочіть в холодній воді на ніч.

Крок 2. Вранці промийте рис і відкиньте крупу на сито. Коли зайва рідина стече, влийте столову ложку рослинного масла і перекладіть крупу в чашу мультиварки.

Крок 3. Влийте три склянки води і додайте сіль за смаком.

Крок 4. Тепер можна закрити кришку мультиварки і встановити програму «Плов» на 45 хвилин. Перемішайте готовий дикий рис лопаткою.

Крок 5. Подавати варений дикий чорний рис можна з овочами, соусами або гарячими стравами з м’яса і риби. Приємного апетиту!

Рис з куркою в мультиварці Редмонд

Рис з куркою в мультиварці Редмонд – відмінне блюдо, яке незважаючи на свою легкість виходить смачним і поживним. Для рецепту можна брати будь-які частини курячої тушки, головне, щоб м’ясо було свіжим, підходящим для смаження.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • пропарена Крупа рисова – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Сіль поварена – 1 ч. л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Спеції для плову – за смаком.
  • Соус томатний – 3 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • Олія соняшникова без запаху – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе обмийте проточною водою і промокніть паперовими рушниками. Цибулю і моркву очистіть і помийте, відміряйте необхідну кількість рисової крупи.

Крок 2. Куряче філе наріжте кубиками середнього розміру.

Крок 3. У чашу мультиварки влийте рослинне масло і викладіть куряче філе. У меню мультиварки виберіть режим «Смаження», встановіть таймер на 18 хвилин.

Крок 4. Головку ріпчастої цибулі наріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на крупній тертці.

Крок 6. Через 10 хвилин від початку програми в чашу до м’яса додайте подрібнені овочі і томатний соус, перемішайте і закрийте кришку мультиварки.

Крок 7. Рисову крупу промийте в декількох водах. Викладіть його в чашу після закінчення програми «Смаження».

Крок 8. Влийте в миску воду і додайте сіль зі спеціями за смаком. Закрийте кришку мультиварки і активуйте режим «Гасіння» на 1 годину.

Крок 9. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки Редмонд, перемішайте рис з куркою і подавайте в гарячому вигляді на стіл. При бажанні можна прикрасити страву гілочками свіжої зелені. Приємного апетиту!