Рис з креветками – це яскрава та апетитна страва для вашого обіду або вечері. Любителі морепродуктів не зможуть встояти перед ситною кулінарною ідеєю. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо перевірену добірку із восьми рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.
Смажений рис з креветками на сковороді
Смажений рис із креветками на сковороді – це яскрава та апетитна страва для вашого обіду чи вечері. Таке частування вийде неймовірно смачним та поживним. Поєднання ситного рису з ніжним та легким смаком морепродуктів нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Креветки заморожені – 200 гр.
- Рис білий – 120 гр.
- Горошок зелений заморожений – 100 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Часник – 2 зуб.
- Соус соєвий – 2 ст.л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
- Олія вершкове – 1 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Вода – 200 мл.
- Сіль за смаком
- Кунжут – для подачі
- Цибуля зелена – для подачі
Процес приготування:
Рис із креветками готується дуже просто. Підготуємо інгредієнти зі списку.
Розморожуємо креветки та очищаємо їх (при необхідності).
Розігріваємо сковороду з двома видами олії.
Викладаємо сюди креветки та смажимо їх на сильному вогні близько 1 хвилини.
Підрум’яне морепродукт викладаємо на тарілку.
Подрібнюємо цибулю та часник.
Обсмажуємо овочі до рум’янцю у сковороді з олією.
Сюди ж всипаємо вказану кількість рису.
Вливаємо до рису соєвий соус і ретельно перемішуємо. Смажимо пару хвилин.
Заливаємо рис водою, закриваємо кришкою та залишаємо на 10 хвилин. Потім смажимо ще близько 5-10 хвилин.
Доповнюємо рис сіллю та спеціями. Перемішуємо та готуємо до повного випаровування рідини.
Викладаємо у сковороду зелений горошок. Закриваємо кришкою, щоб горошок розпарився.
Розбиваємо в глибоку миску курячі яйця, збиваємо їх вилкою.
Забираємо кришку, коли горошок буде повністю розморожений і добре прогрітий.
Викладаємо раніше обсмажені креветки.
Зсуваємо всю масу вбік і вливаємо в іншу половину сковороди яєчну суміш.
Коли яйця схопляться, активно перемішуємо їх із рисом. Вимикаємо плиту.
Смажені рису з креветками на сковороді готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленою цибулею та кунжутом.
Різотто з креветками
Різотто з креветками – це дуже смачна кулінарна ідея для вашого яскравого обіду чи вечері. Поживне частування з морепродуктами точно урізноманітнює звичне домашнє меню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої збірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Рис Арборіо – 250 гр.
- Креветки – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста біла – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Вино біле – 50 мл.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Кріп – за смаком.
- Базилік – до смаку.
- Петрушка – до смаку.
- Оливкова олія – за смаком.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Перець білий мелений – до смаку.
- Вода – 1,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Обсмажуємо креветки 1-2 хвилини. Вливаємо півтора літри води, солимо і варимо 20 хвилин. Проціджуємо бульйон, він використовуватиметься для різотто.
Крок 2. Креветки доповнюємо подрібненим часником, поливаємо оливковою олією, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо пару хвилин на оливковій олії.
Крок 4. Сюди ж всипаємо рис, смажимо ще кілька хвилин, постійно помішуючи.
Крок 5. Вливаємо вино та готуємо до його випарювання.
Крок 6. Далі вливаємо наперед підготовлений бульйон. Готуємо близько 20 хвилин.
Крок 7. Викладаємо в різотто креветки та подрібнену зелень. Солимо і перчимо частування, томимо близько 5 хвилин.
Крок 8. Наприкінці додаємо тертий на тертці пармезан. Перемішуємо, вимикаємо вогонь і даємо настоятися страві пару хвилин.
Крок 9. Різотто з креветками готове. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!
Рис з креветками у вершковому соусі
Рис із креветками у вершковому соусі – це неймовірно ніжне та поживне частування для вашого столу, яке гідно оцінять ваші близькі та гості. Страва підійде для сімейного обіду чи вечері. Для приготування обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Креветки очищені – 200 гр.
- Рис – 150 грн.
- Вершки жирні – 80 мл.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Чеснок – 1 зубчик.
- Бульйон курячий – 350 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Олія – 30 мл.
- Петрушка – 1 гілка.
- Чебрець – 1 гілка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Вливаємо в сковороду олію і відправляємо сюди розчавлені зубчики часнику та чебрець. Смажимо хвилину до появи аромату.
Крок 3. Забираємо часник і чебрець. Кладемо сюди очищені креветки. Обсмажуємо дві хвилини та прибираємо морепродукт зі сковороди.
Крок 4. Кладемо в сковороду шматочок вершкового масла.
Крок 5. Викладаємо сюди подрібнену цибулю і смажимо її до рум’янцю.
Крок 6. Всипаємо рис та обсмажуємо його протягом однієї хвилини.
Крок 7. Заливаємо бульйоном рис і готуємо близько 10-12 хвилин. Трохи солимо і перчимо.
Крок 8. Вливаємо в рис вершки, перемішуємо і гасимо близько 3-4 хвилин. Прибираємо частування з плити та перемішуємо з креветками.
Крок 9. Рис із креветками у вершковому соусі готовий. Подавайте до столу, посипавши тертим пармезаном.
Рис з креветками по-тайському
Рис із креветками по-тайському порадує не лише своїм яскравим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом. Таке частування точно урізноманітнює ваше звичне меню. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Креветки – 400 гр.
- Рис довгозерний – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Чеснок – 1 зубчик.
- Корінь імбиру – 10 грн.
- Лайм – 2 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Соус соєвий / рибний соус – 50 мл.
- Олія – 4 ст.л.
- Перець чилі у пластівцях – 0,5 ч.л.
- Цибуля зелена – 3 пера.
- Арахіс – за бажанням.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо варимо рис до готовності.
Крок 2. Підготуємо овочі. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву та корінь імбиру – брусочками. Помідор ділимо на часточки, відокремлюємо м’якоть від шкірки.
Крок 3. Прогріваємо олію в сковороді. Розбиваємо сюди куряче яйце і швидко перемішуємо його лопаткою.
Крок 4. Додаємо до яйця пластівці чилі, моркву, цибулю та імбир. Обсмажуємо до готовності овочів та викладаємо сюди креветки. Готуємо ще 1-1,5 хвилин.
Крок 5. З одного лайма знімаємо цедру. Відправляємо її у блюдо. Також поливаємо все соком цього ж лайма.
Крок 6. Викладаємо в сковороду рис та масу з томату.
Крок 7. Вливаємо соєвий соус і добре все перемішуємо.
Крок 8. Солимо на смак і доповнюємо частування подрібненою зеленою цибулею.
Крок 9. Рис із креветками по-тайськи готовий. Подавайте до столу, прикрашайте арахісом, часточками лайма та пригощайтеся!
Смажений рис з креветками та яйцем
Смажений рис із креветками та яйцем – це оригінальна страва для вашого домашнього столу. Таке частування нікого не залишить байдужим, порадує вас своїм насиченим смаком, поживними властивостями та яскравою подачею. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Креветки – 200 гр.
- Курка – 130 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Рис – 300 грн.
- Соус соєвий – 2 ст.
- Горошок зелений – 2 ст.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Сіль за смаком.
- Оливкова олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти для кулінарного процесу.
Крок 2. Розморожуємо креветки та очищаємо їх. Можна розрізати на частини.
Крок 3. Обсмажуємо морепродукт на оливковій олії до рум’янцю – близько 1-2 хвилин.
Крок 4. Попередньо відварену курку ріжемо невеликими кубиками.
Крок 5. Курячі яйця збиваємо вилкою і солимо до смаку.
Крок 6. Вливаємо яєчну суміш у сковороду.
Крок 7. Готуємо омлет і в процесі постійно помішуємо, як би розламуємо його на пластівці. Забираємо зі сковороди.
Крок 8. Курячі шматочки так само смажимо до рум’яної скоринки.
Крок 9. До курки всипаємо рис, який відварюємо. Важливо, щоб він був розсипчастим.
Крок 10. Вливаємо в масу трохи соєвого соусу.
Крок 11. Обсмажуємо рис близько 5-8 хвилин, доповнюємо креветками.
Крок 12. Додаємо зелений горошок.
Крок 13. Викладаємо в сковорідку шматочки омлету.
Крок 14. Перед подачею посипаємо страву подрібненою зеленою цибулею.
Крок 15. Смажений рис з креветками та яйцем готовий. Подавайте апетитне частування до столу!
Рис із креветками в соусі теріяки
Рис із креветками в соусі теріяки – це цікава та насичена за смаком ідея для вашого яскравого обіду чи вечері. Поживне частування з морепродуктами точно урізноманітнює звичне домашнє меню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої збірки.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Рис – 150 грн.
- Креветки тигрові – 150 гр.
- Соус теріяки – 20 гр.
- Оливкова олія – 5 мл.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо креветки. Потім їх можна розрізати на однакові шматочки.
Крок 2. Викладаємо креветки у глибоку миску, заливаємо їх соусом теріяку. Можна трохи поперчити. Перемішуємо та залишаємо маринуватися.
Крок 3. У розігріту сковороду з оливковою олією викладаємо креветки.
Крок 4. Постійно помішуючи, готуємо морепродукт до однорідного кольору.
Крок 5. Окремо відварюємо рис до готовності. Він має вийти розсипчастим.
Крок 6. Засипаємо відварним рисом креветки, постійно помішуючи, готуємо ще близько 2-3 хвилин. Забираємо з вогню.
Крок 7. Рис із креветками в соусі теріяки готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!
Різотто з креветками та грибами
Різотто з креветками та грибами – яскрава та неймовірно смачна страва для вашого столу. Урізноманітнюйте своє меню за допомогою перевіреного рецепту з покроковими фото з нашої збірки. Готовий продукт вийде неймовірно апетитним та поживним. Беріть на замітку!
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рис – 300 грн.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Креветки очищені – 250 гр.
- Гриби печериці – 200 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Вершки – 150 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія вершкове – 2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вино біле сухе – 100 мл.
- Бульйон курячий – 1 л.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнену цибулю (половину) обсмажуємо на вершковому та оливковому маслі. Додаємо до нього рис. Перемішуємо і смажимо кілька секунд.
Крок 2. Вливаємо в рис вино та готуємо до його випаровування. Порційно вливаємо бульйон. Вливаємо одну частину і чекаємо на випаровування, потім вливаємо іншу.
Крок 3. В кінці солимо до смаку і доповнюємо тертим пармезаном. Добре перемішуємо.
Крок 4. Обсмажуємо цибулю, що окремо залишилася, додаємо гриби і готуємо до рум’янцю. Викладаємо креветки та прогріваємо їх. Далі вливаємо вершки, солимо і перчимо до смаку. Томимо до загусання соусу.
Крок 5. На блюдо для подачі викладаємо різотто, зверху викладаємо креветки та гриби.
Крок 6. Перемішуємо та посипаємо невеликою кількістю пармезану.
Крок 7. Різотто з креветками та грибами готове. Подавайте до столу і скоріше пробуйте!
Рис з каррі та креветками
Рис з каррі та креветками – оригінальне кулінарне рішення для вашого яскравого обіду чи вечері. Урізноманітнюйте звичне меню разом із нашим перевіреним покроковим рецептом. Готове блюдо порадує поживними властивостями, яскравим смаком та апетитним зовнішнім виглядом.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Рис басматі – 230 г.
- Креветки – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Морква – 120 гр.
- Кешью – 60 гр.
- Горошок зелений – 50 грн.
- Кінза – 4 гілки.
- Сік лимонний – 1 ст.
- Каррі – 2 ч.л.
- Соус соєвий – 1 ст.
- Олія вершкове – 1 ст.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. На сухій розпеченій сковороді обсмажуємо кеш’ю до рум’янцю.
Крок 2. Ріжемо цибулю на четвертинки, моркву натираємо на тертці, подрібнюємо часник і кінзу.
Крок 3. Каррі вимішуємо в невеликому миску зі столовою ложкою води та соєвим соусом.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і смажимо на ній цибулю з морквою до м’якості.
Крок 5. Кладемо до овочів заздалегідь відварений рис, додаємо каррі, зелений горошок та вершкове масло. Добре перемішуємо та готуємо пару хвилин.
Крок 6. Викладаємо сюди креветки та кешью. Поливаємо лимонним соком і доповнюємо кінзою. Перемішуємо та прибираємо з плити за хвилину.
Крок 7. Рис з каррі та креветками готовий. Подавайте до столу і скоріше пробуйте!