Рис з креветками – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Рис з креветками по-тайському

Рис із креветками по-тайському порадує не лише своїм яскравим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом. Таке частування точно урізноманітнює ваше звичне меню. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Креветки – 400 гр.
  • Рис довгозерний – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Чеснок – 1 зубчик.
  • Корінь імбиру – 10 грн.
  • Лайм – 2 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соус соєвий / рибний соус – 50 мл.
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Перець чилі у пластівцях – 0,5 ч.л.
  • Цибуля зелена – 3 пера.
  • Арахіс – за бажанням.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо варимо рис до готовності.

Крок 2. Підготуємо овочі. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву та корінь імбиру – брусочками. Помідор ділимо на часточки, відокремлюємо м’якоть від шкірки.

Крок 3. Прогріваємо олію в сковороді. Розбиваємо сюди куряче яйце і швидко перемішуємо його лопаткою.

Крок 4. Додаємо до яйця пластівці чилі, моркву, цибулю та імбир. Обсмажуємо до готовності овочів та викладаємо сюди креветки. Готуємо ще 1-1,5 хвилин.

Крок 5. З одного лайма знімаємо цедру. Відправляємо її у блюдо. Також поливаємо все соком цього ж лайма.

Крок 6. Викладаємо в сковороду рис та масу з томату.

Крок 7. Вливаємо соєвий соус і добре все перемішуємо.

Крок 8. Солимо на смак і доповнюємо частування подрібненою зеленою цибулею.

Крок 9. Рис із креветками по-тайськи готовий. Подавайте до столу, прикрашайте арахісом, часточками лайма та пригощайтеся!