Рис з креветками по-тайському
Рис із креветками по-тайському порадує не лише своїм яскравим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом. Таке частування точно урізноманітнює ваше звичне меню. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Креветки – 400 гр.
- Рис довгозерний – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Чеснок – 1 зубчик.
- Корінь імбиру – 10 грн.
- Лайм – 2 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Соус соєвий / рибний соус – 50 мл.
- Олія – 4 ст.л.
- Перець чилі у пластівцях – 0,5 ч.л.
- Цибуля зелена – 3 пера.
- Арахіс – за бажанням.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо варимо рис до готовності.
Крок 2. Підготуємо овочі. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву та корінь імбиру – брусочками. Помідор ділимо на часточки, відокремлюємо м’якоть від шкірки.
Крок 3. Прогріваємо олію в сковороді. Розбиваємо сюди куряче яйце і швидко перемішуємо його лопаткою.
Крок 4. Додаємо до яйця пластівці чилі, моркву, цибулю та імбир. Обсмажуємо до готовності овочів та викладаємо сюди креветки. Готуємо ще 1-1,5 хвилин.
Крок 5. З одного лайма знімаємо цедру. Відправляємо її у блюдо. Також поливаємо все соком цього ж лайма.
Крок 6. Викладаємо в сковороду рис та масу з томату.
Крок 7. Вливаємо соєвий соус і добре все перемішуємо.
Крок 8. Солимо на смак і доповнюємо частування подрібненою зеленою цибулею.
Крок 9. Рис із креветками по-тайськи готовий. Подавайте до столу, прикрашайте арахісом, часточками лайма та пригощайтеся!