Рис з куркою і овочами – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Рис з куркою і овочами — це дуже просте блюдо, яке може приготувати кожен за зовсім невеликий час. Воно виходить дуже смачним, ароматним і корисним. Ідеально підходить для вечері або обіду. Таким чином, пропонуємо вам 5 варіантів приготування рису з куркою і овочами.

Рис з куркою і овочами в духовці

На дно форми для запікання засипається рис, зверху кладуть нарізані овочі з сіллю, приправами і курка. Потім все заливається водою, накривається кришкою або фольгою і запікається в духовці протягом години. За 15 хвилин до готовності страву посипається сиром.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рис білий 160 гр.
  • Курка 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Квасоля стручкова 100 гр.
  • Помідор 2 шт.
  • Приправа для курки ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Вода за смаком
  • Приправи за смаком
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати рис з куркою і овочами? Для початку ретельно промиваємо рис під проточною водою. Далі рівномірно розподіляємо його по формі для запікання, додаємо рослинне масло і солимо за смаком.
  2. Цибуля, морква, болгарський перець, квасолю і помідори нарізаємо кубиками і змішуємо. Викладаємо овочі зверху на рис, додаємо трохи солі, універсальної приправи і чорного меленого перцю.
  3. Далі посипаємо курку приправою для курки і викладаємо її на овочі. Потім заливаємо все водою кімнатної температури так, щоб вона покривала овочі з рисом.
  4. Накриваємо форму для запікання кришкою або фольгою.
  5. Розігріваємо духовку до 200оС і випікаємо страву протягом 55 хвилин. Потім знімаємо кришку або фольгу, посипаємо зверху натертим твердим сиром і відправляємо в духовку ще на 15 хвилин.
  6. За цей час сир повинен розплавитися, а курка підрум’янитися.
  7. Розкладаємо гаряче блюдо по тарілках і подаємо до столу. Воно виходить неймовірно ароматним і смачним. Приємного апетиту!

Як приготувати рис з куркою і овочами на сковороді?

На сковороді обсмажується курка разом з цибулею, солодким перцем і морквою. Потім туди засипається промитий рис і все заливається водою. Страва готується на маленькому вогні 20 хвилин, а потім ще 15 – під кришкою. Виходить неймовірно смачний і корисний обід.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Стегна курячі – 400 гр.
  • Рис пропарений – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Приправа для рису – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку видаляємо кістки з курячих стегон і знімаємо з них шкіру. Далі промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо невеликими шматочками. На сковороді розігріваємо олію і злегка обсмажуємо на ньому курку.

2. Цибулю з морквою очищаємо. У болгарського перцю видаляємо плодоніжки з насінням. Далі довільно ріжемо всі овочі на шматочки середнього розміру.

3. Тепер відправляємо нарізані овочі до курки і обсмажуємо все протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи.

4. Далі готуємо рис. Кілька разів добре промиваємо під холодною водою, поки вона не буде прозорого кольору.

5. Відправляємо промитий рис до курки з овочами, додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком, лавровий лист і приправу для рису. Потім заливаємо все водою, накриваємо сковороду кришкою і доводимо до кипіння. Далі робимо маленький вогонь і тушкуємо все протягом 20 хвилин. Через деякий час вимикаємо нагрівання і даємо постояти під кришкою ще 15 хвилин.

6. Розкладаємо готову страву по тарілках, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!

Рис по-китайськи з куркою, овочами і соусом теріякі

На сковороді обсмажується маринована в соєвому соусі курка. Окремо смажиться болгарський перець з цибулею, баклажаном, стручковою квасолею і часником в соусі теріякі з соєвим соусом. Потім варений рис перекладається в тарілку разом з овочами і куркою. Виходить смачне і ароматне блюдо.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • бурий Рис – 1 склянка
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Квасоля стручкова – 70 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Соєвий соус – 5-6 ст. л.
  • Соус теріякі – 5-6 ст. л.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Для початку готуємо курку. Добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, ріжемо на смужки і перекладаємо в окрему ємність. Додаємо до м’яса 3 столові ложки соєвого соусу, 2 зубчики подрібненого часнику і мелений імбир.

2. Все ретельно перемішуємо і залишаємо курку маринуватися на 30-40 хвилин при кімнатній температурі.

3. Стручкову квасолю покласти в невелику каструлю, заливаємо її окропом і варимо протягом 10 хвилин.

4. Бурий рис добре промиваємо під проточною водою і пересипаємо в каструлю. Далі заливаємо його 2.5 склянками води, доводимо до кипіння і варимо під кришкою до готовності на маленькому вогні. Потім вимикаємо вогонь і даємо йому постояти під кришкою ще 10 хвилин, щоб рис був розсипчастим.

5. Тепер готуємо овочі. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями. Часник також очищаємо і ріжемо тонкими пластинами. У болгарського перцю видаляємо плодоніжки з насінням і нарізаємо його смужками. Баклажани нарізаємо таким же чином, як і перець. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і відправляємо туди нарізані овочі разом з квасолею. Обсмажуємо все в протягом 10 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи.

6. Далі зменшуємо вогонь і додаємо до овочів 3 столові ложки соусу теріякі і така ж кількість соєвого соусу. Перемішуємо і готуємо на маленькому вогні ще хвилину.

7. Тепер обсмажуємо на окремій сковороді промариновавшееся куряче філе протягом 7-10 хвилин на великому вогні.

8. Через деякий час зменшуємо вогонь, додаємо до курки столову ложку соусу теріякі і кунжут. Все перемішуємо і обсмажуємо ще хвилину.

9. Наше блюдо готове. Беремо тарілку і кладемо на дно відварений бурий рис. Зверху викладаємо овочі, курку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт рису з куркою, овочами і яйцем

На сковороді 5 хвилин обсмажується курка. Потім там же смажиться цибуля з яйцем, імбиром і часником. Далі туди відправляється зварений рис, соєвий соус, кунжутне масло і сіль. В кінці додається курка, зелений лук і все перемішується. Виходить шалено смачне блюдо.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Рис – 150 гр.
  • Вода – 225 мл
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Корінь імбиру – 30 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло рисове – 40 мл
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Масло кунжутне – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля зелена – 30 гр.

Процес приготування:

1. Для початку відварюємо рис. Для цього добре промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Далі заливаємо крупу водою і доводимо до кипіння. Потім накриваємо кришкою і варимо на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин, не перемішуючи.

2. Очищаємо цибулю з імбиром і часником. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Імбир з часником ріжемо на дрібні кубики або натираємо на дрібній тертці.

3. Куряче філе добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо його невеликими кубиками.

4. На глибокій сковороді розігріваємо рисове масло і відправляємо туди курку. Обсмажуємо куряче філе протягом 5 хвилин на сильному вогні, після чого перекладаємо його на тарілку.

5. У це ж масло кладемо нарізану ріпчасту цибулю і обсмажуємо його до невеликого розм’якшення.

6. Далі відкладаємо його в бік і розбиваємо туди одне яйце.

7. Швидко розмішуємо його лопаткою і перемішуємо яйце з цибулею. Далі зводимо все на краю, а в центр додаємо подрібнений імбир з часником. Обсмажуємо їх, поки не з’явиться аромат, після чого все перемішуємо з цибулею.

8. Тепер відправляємо на сковороду рис і все добре перемішуємо. Потім додаємо кунжутне масло, соєвий соус і трохи солі. Знову перемішуємо і вимикаємо вогонь.

9. Нарешті, додаємо курку і крупно нарізаний зелений лук. Перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 5 хвилин.

10. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!

Рис з овочами, курячою грудкою і грибами

обсмажуються На сковороді печериці з цибулею і селерою. Потім туди додається відварена куряча грудка, соєвий соус, сіль і перець. Далі в сковороду засипається рис, все заливається бульйоном і подається до столу. Виходить дуже смачне і насичене блюдо.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Рис – 1 склянка
  • Гриби – 200 гр.
  • Корінь селери – 30 гр.
  • Куряче філе відварене – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Бульйон курячий – 3 склянки
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Для початку кілька раз промиваємо під проточною водою рис, поки вона не стане прозорою.

2. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо пір’ям. Печериці нарізаємо тонкими пластинками, а селера натираємо на тертці.

3. На сковороді розігріваємо олію і відправляємо туди гриби. Обсмажуємо їх протягом 5 хвилин, після чого додаємо до них нарізану цибулю і корінь селери. Все добре перемішуємо і продовжуємо обсмажувати на середньому вогні.

4. У цей час нарізаємо невеликими шматочками відварене куряче філе і відправляємо його в сковороду з овочами. Знову все перемішуємо.

5. Через пару хвилин додаємо соєвий соус, сіль і чорний мелений перець.

6. Тепер висипаємо до овочів з куркою промитий рис, все перемішуємо і обсмажуємо 5 хвилин. Потім заливаємо все курячим бульйоном, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все на маленькому вогні, поки не випарується вся рідина.

7. Розкладаємо готове ароматне блюдо по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!