Рис з куркою і овочами — це дуже просте блюдо, яке може приготувати кожен за зовсім невеликий час. Воно виходить дуже смачним, ароматним і корисним. Ідеально підходить для вечері або обіду. Таким чином, пропонуємо вам 5 варіантів приготування рису з куркою і овочами.
Рис з куркою і овочами в духовці
На дно форми для запікання засипається рис, зверху кладуть нарізані овочі з сіллю, приправами і курка. Потім все заливається водою, накривається кришкою або фольгою і запікається в духовці протягом години. За 15 хвилин до готовності страву посипається сиром.
Інгредієнти на
4 порц.
- Рис білий 160 гр.
- Курка 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Квасоля стручкова 100 гр.
- Помідор 2 шт.
- Приправа для курки ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Вода за смаком
- Приправи за смаком
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
Процес приготування:
- Як смачно приготувати рис з куркою і овочами? Для початку ретельно промиваємо рис під проточною водою. Далі рівномірно розподіляємо його по формі для запікання, додаємо рослинне масло і солимо за смаком.
- Цибуля, морква, болгарський перець, квасолю і помідори нарізаємо кубиками і змішуємо. Викладаємо овочі зверху на рис, додаємо трохи солі, універсальної приправи і чорного меленого перцю.
- Далі посипаємо курку приправою для курки і викладаємо її на овочі. Потім заливаємо все водою кімнатної температури так, щоб вона покривала овочі з рисом.
- Накриваємо форму для запікання кришкою або фольгою.
- Розігріваємо духовку до 200оС і випікаємо страву протягом 55 хвилин. Потім знімаємо кришку або фольгу, посипаємо зверху натертим твердим сиром і відправляємо в духовку ще на 15 хвилин.
- За цей час сир повинен розплавитися, а курка підрум’янитися.
- Розкладаємо гаряче блюдо по тарілках і подаємо до столу. Воно виходить неймовірно ароматним і смачним. Приємного апетиту!
Як приготувати рис з куркою і овочами на сковороді?
На сковороді обсмажується курка разом з цибулею, солодким перцем і морквою. Потім туди засипається промитий рис і все заливається водою. Страва готується на маленькому вогні 20 хвилин, а потім ще 15 – під кришкою. Виходить неймовірно смачний і корисний обід.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Стегна курячі – 400 гр.
- Рис пропарений – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – ½ шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
- Вода – 400 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Приправа для рису – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку видаляємо кістки з курячих стегон і знімаємо з них шкіру. Далі промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо невеликими шматочками. На сковороді розігріваємо олію і злегка обсмажуємо на ньому курку.
2. Цибулю з морквою очищаємо. У болгарського перцю видаляємо плодоніжки з насінням. Далі довільно ріжемо всі овочі на шматочки середнього розміру.
3. Тепер відправляємо нарізані овочі до курки і обсмажуємо все протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
4. Далі готуємо рис. Кілька разів добре промиваємо під холодною водою, поки вона не буде прозорого кольору.
5. Відправляємо промитий рис до курки з овочами, додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком, лавровий лист і приправу для рису. Потім заливаємо все водою, накриваємо сковороду кришкою і доводимо до кипіння. Далі робимо маленький вогонь і тушкуємо все протягом 20 хвилин. Через деякий час вимикаємо нагрівання і даємо постояти під кришкою ще 15 хвилин.
6. Розкладаємо готову страву по тарілках, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
Рис по-китайськи з куркою, овочами і соусом теріякі
На сковороді обсмажується маринована в соєвому соусі курка. Окремо смажиться болгарський перець з цибулею, баклажаном, стручковою квасолею і часником в соусі теріякі з соєвим соусом. Потім варений рис перекладається в тарілку разом з овочами і куркою. Виходить смачне і ароматне блюдо.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 шт.
- бурий Рис – 1 склянка
- Перець болгарський – 1 шт.
- Баклажани – 1 шт.
- Квасоля стручкова – 70 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Соєвий соус – 5-6 ст. л.
- Соус теріякі – 5-6 ст. л.
- Імбир мелений – 1 ч. л.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку готуємо курку. Добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, ріжемо на смужки і перекладаємо в окрему ємність. Додаємо до м’яса 3 столові ложки соєвого соусу, 2 зубчики подрібненого часнику і мелений імбир.
2. Все ретельно перемішуємо і залишаємо курку маринуватися на 30-40 хвилин при кімнатній температурі.
3. Стручкову квасолю покласти в невелику каструлю, заливаємо її окропом і варимо протягом 10 хвилин.
4. Бурий рис добре промиваємо під проточною водою і пересипаємо в каструлю. Далі заливаємо його 2.5 склянками води, доводимо до кипіння і варимо під кришкою до готовності на маленькому вогні. Потім вимикаємо вогонь і даємо йому постояти під кришкою ще 10 хвилин, щоб рис був розсипчастим.
5. Тепер готуємо овочі. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями. Часник також очищаємо і ріжемо тонкими пластинами. У болгарського перцю видаляємо плодоніжки з насінням і нарізаємо його смужками. Баклажани нарізаємо таким же чином, як і перець. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і відправляємо туди нарізані овочі разом з квасолею. Обсмажуємо все в протягом 10 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи.
6. Далі зменшуємо вогонь і додаємо до овочів 3 столові ложки соусу теріякі і така ж кількість соєвого соусу. Перемішуємо і готуємо на маленькому вогні ще хвилину.
7. Тепер обсмажуємо на окремій сковороді промариновавшееся куряче філе протягом 7-10 хвилин на великому вогні.
8. Через деякий час зменшуємо вогонь, додаємо до курки столову ложку соусу теріякі і кунжут. Все перемішуємо і обсмажуємо ще хвилину.
9. Наше блюдо готове. Беремо тарілку і кладемо на дно відварений бурий рис. Зверху викладаємо овочі, курку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт рису з куркою, овочами і яйцем
На сковороді 5 хвилин обсмажується курка. Потім там же смажиться цибуля з яйцем, імбиром і часником. Далі туди відправляється зварений рис, соєвий соус, кунжутне масло і сіль. В кінці додається курка, зелений лук і все перемішується. Виходить шалено смачне блюдо.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Рис – 150 гр.
- Вода – 225 мл
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Корінь імбиру – 30 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло рисове – 40 мл
- Філе куряче – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Масло кунжутне – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля зелена – 30 гр.
Процес приготування:
1. Для початку відварюємо рис. Для цього добре промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Далі заливаємо крупу водою і доводимо до кипіння. Потім накриваємо кришкою і варимо на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин, не перемішуючи.
2. Очищаємо цибулю з імбиром і часником. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Імбир з часником ріжемо на дрібні кубики або натираємо на дрібній тертці.
3. Куряче філе добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо його невеликими кубиками.
4. На глибокій сковороді розігріваємо рисове масло і відправляємо туди курку. Обсмажуємо куряче філе протягом 5 хвилин на сильному вогні, після чого перекладаємо його на тарілку.
5. У це ж масло кладемо нарізану ріпчасту цибулю і обсмажуємо його до невеликого розм’якшення.
6. Далі відкладаємо його в бік і розбиваємо туди одне яйце.
7. Швидко розмішуємо його лопаткою і перемішуємо яйце з цибулею. Далі зводимо все на краю, а в центр додаємо подрібнений імбир з часником. Обсмажуємо їх, поки не з’явиться аромат, після чого все перемішуємо з цибулею.
8. Тепер відправляємо на сковороду рис і все добре перемішуємо. Потім додаємо кунжутне масло, соєвий соус і трохи солі. Знову перемішуємо і вимикаємо вогонь.
9. Нарешті, додаємо курку і крупно нарізаний зелений лук. Перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 5 хвилин.
10. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!
Рис з овочами, курячою грудкою і грибами
обсмажуються На сковороді печериці з цибулею і селерою. Потім туди додається відварена куряча грудка, соєвий соус, сіль і перець. Далі в сковороду засипається рис, все заливається бульйоном і подається до столу. Виходить дуже смачне і насичене блюдо.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Рис – 1 склянка
- Гриби – 200 гр.
- Корінь селери – 30 гр.
- Куряче філе відварене – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Бульйон курячий – 3 склянки
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку кілька раз промиваємо під проточною водою рис, поки вона не стане прозорою.
2. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо пір’ям. Печериці нарізаємо тонкими пластинками, а селера натираємо на тертці.
3. На сковороді розігріваємо олію і відправляємо туди гриби. Обсмажуємо їх протягом 5 хвилин, після чого додаємо до них нарізану цибулю і корінь селери. Все добре перемішуємо і продовжуємо обсмажувати на середньому вогні.
4. У цей час нарізаємо невеликими шматочками відварене куряче філе і відправляємо його в сковороду з овочами. Знову все перемішуємо.
5. Через пару хвилин додаємо соєвий соус, сіль і чорний мелений перець.
6. Тепер висипаємо до овочів з куркою промитий рис, все перемішуємо і обсмажуємо 5 хвилин. Потім заливаємо все курячим бульйоном, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все на маленькому вогні, поки не випарується вся рідина.
7. Розкладаємо готове ароматне блюдо по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!