Рис з куркою в духовці – це дуже смачне і універсальне частування для вашого столу. Подавайте його до сімейного обіду, вечері або в рамках святкового меню. Ваші близькі та гості не зможуть встояти перед ніжним курячим м’ясом і наваристим гарніром. Для приготування апетитного страви скористайтесь підбіркою перевірених покрокових рецептів.
Курка з рисом, запечена у фользі в духовці
Апетитну курку з рисом можна приготувати в фользі в духовці. Так блюдо вийде більш соковитим і ароматним. Спробуйте цікавий рецепт для домашнього обіду або вечері.
Інгредієнти на
6 порц.
- Куряча ніжка 1 кг
- Рис білий 350 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сіль за смаком
- Приправа для курки 2 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати рис з куркою в духовці? Курячі гомілки промиваємо. Для страви можна використовувати і інші частини курки. Вибираємо по своєму смаку.
- Деко обмазуємо вершковим маслом. Викладаємо на нього промитий рис і просыпаем його заздалегідь обсмаженою подрібненою цибулею.
- Чистимо моркву і нарізаємо її тоненькими кружальцями. Викладаємо їх рівним шаром на рис з цибулею.
- Курку обмазуємо сіллю, паприкою і приправою. Кладемо м’ясо в деко до решти інгредієнтів. Вливаємо воду, яка повинна повністю закрити крупу.
- Щільно закриваємо деко фольгою і ставимо його на 1 годину. Випікаємо при температурі 200 градусів. За 10 хвилин до готовності відкриваємо фольгу, щоб курка підрум’янилася.
- Готову страву дістаємо з духовки і подаємо до столу гарячим. Приємного апетиту!
Як смачно запекти курку з рисом на деку в духовці?
До ситного домашнього обіду можна приготувати в духовці курку з рисом. Крупа під соковитим м’ясом і спеціями вийде наваристою і ароматною, що обов’язково оцінять ваші домашні або гості.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 8 шт.
- Рис – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сметана – 100 гр.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Чистимо овочі від шкірки. Морква пропускаємо через крупну тертку, цибулю можна нарізати дрібними кубиками.
2. У деко висипаємо рис, додаємо до нього будь-які відповідні спеції і заливаємо продукт водою.
3. Опускаємо до інгредієнтів цибулю і моркву. Розподіляємо їх рівним шаром по крупі.
4. Курячі стегна обмазуємо сметаною, солимо і кладемо на деко до решти продуктів. Наливаємо соєвий соус, додаємо зубчики часнику і ставимо страву в духовку.
5. Випікаємо блюдо 50 хвилин при температурі 180 градусів. Після подаємо ароматне блюдо до столу. Готово!
Соковита курка цілком, фарширована рисом в духовці
Фарширована рисом курка – універсальна страва з готовим соковитим гарніром. Такий варіант хороший для великого сімейного обіду або вечері. Також рецепт підходить для святкового меню.
Час приготування: 2 години
Час приготування:1 година 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Рис – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Розмарин – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Суміш перців – 0,5 ч. л.
- Коріандр – 1 щіпка.
- Каррі – 1 щіпка.
- Зіра – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Спочатку приготуємо маринад. Для цього в глибокій тарілці змішуємо рослинне масло, розмарин, паприку, сіль і подрібнений часник.
2. Гарненько промиваємо курку, потім ретельно обмазуємо її маринадом. Залишаємо на годину в холодильнику.
3. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо.
4. Пасеруємо овочі в сковороді 2-3 хвилини.
5. Промиваємо рис під холодною водою і відправляємо його до овочів.
6. Окремо змішуємо сіль, суміш перців, зіру, каррі і коріандр. Розмішуємо і додаємо спеції в сковороду.
7. Заливаємо вміст водою і тушкуємо під кришкою приблизно 20 хвилин, поки рис не буде готовий.
8. Готовий пряний рис викладаємо на тарілку і даємо йому охолонути.
9. Начиняємо замариновану курку підготовленою начинкою.
10. Пов’язуємо ніжки фаршированої курки. Також можна використовувати зубочистки.
11. Випікаємо страву 1,5 години при температурі 180 градусів. Періодично відкриваємо духовку і поливаємо курку її ж соком.
12. Коли продукт добре підрум’яниться, його можна викладати на тарілку і подавати до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт курки з рисом, запечена в рукаві в духовці
Курка, запечена в рукаві з рисом, виходить соковитою і ароматною. Крупа також порадує вас своїм наваристим виглядом і яскравим смаком завдяки м’ясного соку. Подавати таку страву можна до домашнього вечері або з нагоди свята.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Філе куряче – 700 гр.
- Рис – 250 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Каррі – 1 ч. л.
- Суміш перців – ½ ч. л.
Процес приготування:
1. Куряче філе ріжемо на невеликі шматочки і маринуємо в сметані з сіллю, сумішшю перців і каррі. Ставимо форму в холодильник на 30 хвилин.
2. Відварюємо рис до напівготовності і змішати його з тертою морквою і подрібненою цибулею. Можна трохи посолити.
3. В рукав кладемо мариноване м’ясо і рис з морквою.
4. Зав’язуємо рукав з обох сторін і кладемо його на деко.
. Випікаємо блюдо 40 хвилин при температурі 180 градусів. За 10 хвилин до готовності рукав можна трохи розрізати.
6. Готову страву розкладаємо по тарілках і за бажанням прикрашаємо зеленню. Можна подавати до столу!
Покроковий рецепт приготування курки з рисом і овочами в духовці
Для апетитного обіду або вечері можна приготувати курку з овочами та рисом. Блюдо запікається в духовці і від цього ще більш соковитим і ароматним. Універсальне рішення для ситного гарячого і гарніру.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Рис – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- спаржева Квасоля – 200 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Куряче філе ріжемо на невеликі шматочки. Додаємо до нього сіль, спеції і сметану.
2. Розмішуємо м’ясо з маринадом і даємо йому трохи настоятися.
3. Чистимо моркву і ріжемо її невеликими брусочками.
4. Спаржеву квасолю розламуємо руками на шматочки поменше.
5. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо в ньому спаржу і моркву. Додаємо сіль і лаврове листя. Готуємо близько 10 хвилин.
6. Промиваємо рис в холодній воді і викладаємо його у форму для випікання.
7. На крупу рівномірно розкладаємо овочі. Заливаємо вміст кип’яченою водою.
8. Далі кладемо замариновану курку. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
9. Готову страву дістаємо з духовки і подаємо до столу гарячим. Приємного апетиту!
Апетитна курка з рисом і капустою в духовці
Апетитну курку в духовці можна приготувати з рисом і капустою. Оригінальне поєднання додасть страві насичений смак і аромат. Також блюдо добре тим, що ви отримаєте відразу і гаряче, і гарнір.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 3
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Рис – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Чистимо моркву натираємо на крупній тертці. Відправляємо обсмажуватися на сковороду з рослинним маслом.
2. Відразу ж подрібнюємо капусту і додаємо її до моркви.
3. Подрібнюємо курку і також відправляємо її в сковороду. Солимо і посипаємо спеціями. Готуємо, поки м’ясо не змінить колір.
4. Додаємо в сковороду промитий рис.
5. Заливаємо його водою і тушкуємо 15-20 хвилин під кришкою.
6. Розкладаємо отриману масу по горщикам, заливаємо водою і ставимо в духовку на 30 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.
7. Готову страву подаємо до столу в горщиках. Приємного апетиту!
Як смачно запекти курку з рисом і грибами в духовці?
Курка, запечена з апетитною начинкою, — відмінний варіант для гарячого святкового столу. Спробуйте рецепт з рисом та грибами для вашого меню.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1,5 кг
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Рис – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. В окремій невеличкій посудині змішуємо олію, сіль і паприку.
2. Далі промиваємо курку, сушимо її і ретельно натираємо приготованою сумішшю.
Чистимо цибулю й ріжемо його будь-яким зручним способом, але не дуже крупно.
3. Гриби миємо й нарізаємо кубиками.
4. Рис промиваємо і окремо відварюємо в каструлі до напівготовності.
5. У сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку.
6. Окремо обсмажуємо печериці.
7. Цибулю і гриби з’єднуємо. Додаємо до них рис і ставимо сковороду з вмістом на слабкий вогонь.
8. Розмішуємо начинку, солимо її за смаком і готуємо 3-4 хвилини.
9. Фаршируємо курку начинкою з рису і грибів. Отвір закриваємо зубочисткою.
10. Пов’язуємо ноги курки ниткою або шматочком, відрізаним від рукава.
11. Підготовлений продукт відправляємо в рукав, зав’язуємо і кладемо на деко.
12. Випікаємо страва не менше 1 години при температурі 200 градусів.
13. Гарячу рум’яну курку з начинкою викладаємо на велику тарілку і подаємо до столу. Готово!
Простий і смачний рецепт курки з рисом в горщику в духовці
Страви в горщиках завжди підкуповують своєю цікавою подачею. Приготуйте таким способом апетитну курку з рисом по простому домашньому рецепту. Здивуйте рідних оригінальним обідом!
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Окорочок курячий – 2 шт.
- Рис – 300 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Стегенця промиваємо під водою, потім м’ясо акуратно відокремлюємо від кісточок і ріжемо на невеликі шматочки. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки.
2. Подрібнюємо моркву з цибулею. Пасеруємо продукти в рослинному маслі на сковороді. Приблизно 3-5 хвилин.
3. Далі кладемо до овочів м’ясо. Посипаємо продукти сіллю і спеціями, розмішуємо і тушкуємо 10-15 хвилин.
4. Рівномірно розкладаємо піджарку по горщикам.
5. Зверху розподіляємо заздалегідь промитий під холодною водою рис.
6. Додаємо трохи солі за смаком і вливаємо в кожен горщик воду так, щоб вона була на 1,5 см вище рису. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Готову курку з рисом можна подавати до столу в горщиках. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування рису з гречкою і куркою
Цікаве рішення для домашнього обіду – курка, запечена в духовці з крупами. Рис і гречка прекрасно поєднуються один з одним в ситному блюді, також вони виходять особливо ароматними і наваристими завдяки м’ясним соків.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Рис – 120 гр.
- Гречка – 120 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Курку розбираємо на сегменти, які після промиваємо в холодній воді і обтираем паперовим рушником.
2. Готуємо маринад. Для цього змішуємо сметану з майонезом і додаємо до них сіль, спеції, подрібнений часник.
3. Змішуємо крупи між собою і ретельно промиваємо їх у холодній воді. Додаємо до них спеції і викладаємо продукт у форму для випікання.
4. Рис і гречкою заливаємо водою. Зверху викладаємо курку, добре промазану маринадом. Випікаємо страва 1 годину при температурі 180 градусів.
5. Гарячу курку з рисом і гречкою викладаємо на тарілки і пригощаємо домашніх. Готово!
Соковита куряча гомілка з рисом, запечена в духовці
Порадувати рідних апетитним і яскравим обідом – легко! Спробуйте рецепт запеченої курячої гомілки з рисом в духовці. Просте у приготуванні блюдо порадує вас своїм соковитим і насиченим смаком.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 5
Інгредієнти:
- Гомілка куряча – 5 шт.
- Рис – 450 гр.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Курячу гомілку і рис промиваємо під водою. Овочі очищаємо від шкірки.
2. Гомілки ретельно натираємо сіллю і спеціями. Залишаємо продукт на час.
3. Приступаємо до нарізки овочів. Морква ділимо на невелику соломку, цибулю – кубиками.
4. Овочі обсмажуємо в сковороді на рослинному маслі до м’якості. Приблизно, на це піде 5 хвилин.
5. Овочі відразу викладаємо на деко рівномірним шаром.
6. Далі розподіляємо промитий рис.
7. Посипаємо крупу сіллю і спеціями за смаком.
8. Зверху викладаємо гомілки і зубчики часнику.
9. Кип’ятимо воду і вливаємо її в деко.
10. Вода повинна повністю покривати рис.
11. Накриваємо блюдо фольгою і ставимо його в духовку на 1 годину. Готуємо при температурі 180 градусів.
12. Готову курку з рисом за смаком посипаємо свіжою зеленню.
13. Соковите і ароматне блюдо готове до подачі! Приємного апетиту!