Рис з куркою в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Рис з куркою в духовці – це дуже смачне і універсальне частування для вашого столу. Подавайте його до сімейного обіду, вечері або в рамках святкового меню. Ваші близькі та гості не зможуть встояти перед ніжним курячим м’ясом і наваристим гарніром. Для приготування апетитного страви скористайтесь підбіркою перевірених покрокових рецептів.

Курка з рисом, запечена у фользі в духовці

Апетитну курку з рисом можна приготувати в фользі в духовці. Так блюдо вийде більш соковитим і ароматним. Спробуйте цікавий рецепт для домашнього обіду або вечері.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряча ніжка 1 кг
  • Рис білий 350 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Приправа для курки 2 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати рис з куркою в духовці? Курячі гомілки промиваємо. Для страви можна використовувати і інші частини курки. Вибираємо по своєму смаку.
  2. Деко обмазуємо вершковим маслом. Викладаємо на нього промитий рис і просыпаем його заздалегідь обсмаженою подрібненою цибулею.
  3. Чистимо моркву і нарізаємо її тоненькими кружальцями. Викладаємо їх рівним шаром на рис з цибулею.
  4. Курку обмазуємо сіллю, паприкою і приправою. Кладемо м’ясо в деко до решти інгредієнтів. Вливаємо воду, яка повинна повністю закрити крупу.
  5. Щільно закриваємо деко фольгою і ставимо його на 1 годину. Випікаємо при температурі 200 градусів. За 10 хвилин до готовності відкриваємо фольгу, щоб курка підрум’янилася.
  6. Готову страву дістаємо з духовки і подаємо до столу гарячим. Приємного апетиту!

Як смачно запекти курку з рисом на деку в духовці?

До ситного домашнього обіду можна приготувати в духовці курку з рисом. Крупа під соковитим м’ясом і спеціями вийде наваристою і ароматною, що обов’язково оцінять ваші домашні або гості.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 8 шт.
  • Рис – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сметана – 100 гр.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Чистимо овочі від шкірки. Морква пропускаємо через крупну тертку, цибулю можна нарізати дрібними кубиками.

2. У деко висипаємо рис, додаємо до нього будь-які відповідні спеції і заливаємо продукт водою.

3. Опускаємо до інгредієнтів цибулю і моркву. Розподіляємо їх рівним шаром по крупі.

4. Курячі стегна обмазуємо сметаною, солимо і кладемо на деко до решти продуктів. Наливаємо соєвий соус, додаємо зубчики часнику і ставимо страву в духовку.

5. Випікаємо блюдо 50 хвилин при температурі 180 градусів. Після подаємо ароматне блюдо до столу. Готово!

Соковита курка цілком, фарширована рисом в духовці

Фарширована рисом курка – універсальна страва з готовим соковитим гарніром. Такий варіант хороший для великого сімейного обіду або вечері. Також рецепт підходить для святкового меню.

Час приготування: 2 години

Час приготування:1 година 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Рис – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Суміш перців – 0,5 ч. л.
  • Коріандр – 1 щіпка.
  • Каррі – 1 щіпка.
  • Зіра – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо маринад. Для цього в глибокій тарілці змішуємо рослинне масло, розмарин, паприку, сіль і подрібнений часник.

2. Гарненько промиваємо курку, потім ретельно обмазуємо її маринадом. Залишаємо на годину в холодильнику.

3. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо.

4. Пасеруємо овочі в сковороді 2-3 хвилини.

5. Промиваємо рис під холодною водою і відправляємо його до овочів.

6. Окремо змішуємо сіль, суміш перців, зіру, каррі і коріандр. Розмішуємо і додаємо спеції в сковороду.

7. Заливаємо вміст водою і тушкуємо під кришкою приблизно 20 хвилин, поки рис не буде готовий.

8. Готовий пряний рис викладаємо на тарілку і даємо йому охолонути.

9. Начиняємо замариновану курку підготовленою начинкою.

10. Пов’язуємо ніжки фаршированої курки. Також можна використовувати зубочистки.

11. Випікаємо страву 1,5 години при температурі 180 градусів. Періодично відкриваємо духовку і поливаємо курку її ж соком.

12. Коли продукт добре підрум’яниться, його можна викладати на тарілку і подавати до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт курки з рисом, запечена в рукаві в духовці

Курка, запечена в рукаві з рисом, виходить соковитою і ароматною. Крупа також порадує вас своїм наваристим виглядом і яскравим смаком завдяки м’ясного соку. Подавати таку страву можна до домашнього вечері або з нагоди свята.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 700 гр.
  • Рис – 250 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Суміш перців – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Куряче філе ріжемо на невеликі шматочки і маринуємо в сметані з сіллю, сумішшю перців і каррі. Ставимо форму в холодильник на 30 хвилин.

2. Відварюємо рис до напівготовності і змішати його з тертою морквою і подрібненою цибулею. Можна трохи посолити.

3. В рукав кладемо мариноване м’ясо і рис з морквою.

4. Зав’язуємо рукав з обох сторін і кладемо його на деко.

. Випікаємо блюдо 40 хвилин при температурі 180 градусів. За 10 хвилин до готовності рукав можна трохи розрізати.

6. Готову страву розкладаємо по тарілках і за бажанням прикрашаємо зеленню. Можна подавати до столу!

Покроковий рецепт приготування курки з рисом і овочами в духовці

Для апетитного обіду або вечері можна приготувати курку з овочами та рисом. Блюдо запікається в духовці і від цього ще більш соковитим і ароматним. Універсальне рішення для ситного гарячого і гарніру.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Рис – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • спаржева Квасоля – 200 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Куряче філе ріжемо на невеликі шматочки. Додаємо до нього сіль, спеції і сметану.

2. Розмішуємо м’ясо з маринадом і даємо йому трохи настоятися.

3. Чистимо моркву і ріжемо її невеликими брусочками.

4. Спаржеву квасолю розламуємо руками на шматочки поменше.

5. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо в ньому спаржу і моркву. Додаємо сіль і лаврове листя. Готуємо близько 10 хвилин.

6. Промиваємо рис в холодній воді і викладаємо його у форму для випікання.

7. На крупу рівномірно розкладаємо овочі. Заливаємо вміст кип’яченою водою.

8. Далі кладемо замариновану курку. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

9. Готову страву дістаємо з духовки і подаємо до столу гарячим. Приємного апетиту!

Апетитна курка з рисом і капустою в духовці

Апетитну курку в духовці можна приготувати з рисом і капустою. Оригінальне поєднання додасть страві насичений смак і аромат. Також блюдо добре тим, що ви отримаєте відразу і гаряче, і гарнір.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Рис – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Чистимо моркву натираємо на крупній тертці. Відправляємо обсмажуватися на сковороду з рослинним маслом.

2. Відразу ж подрібнюємо капусту і додаємо її до моркви.

3. Подрібнюємо курку і також відправляємо її в сковороду. Солимо і посипаємо спеціями. Готуємо, поки м’ясо не змінить колір.

4. Додаємо в сковороду промитий рис.

5. Заливаємо його водою і тушкуємо 15-20 хвилин під кришкою.

6. Розкладаємо отриману масу по горщикам, заливаємо водою і ставимо в духовку на 30 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

7. Готову страву подаємо до столу в горщиках. Приємного апетиту!

Як смачно запекти курку з рисом і грибами в духовці?

Курка, запечена з апетитною начинкою, — відмінний варіант для гарячого святкового столу. Спробуйте рецепт з рисом та грибами для вашого меню.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Рис – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. В окремій невеличкій посудині змішуємо олію, сіль і паприку.

2. Далі промиваємо курку, сушимо її і ретельно натираємо приготованою сумішшю.
Чистимо цибулю й ріжемо його будь-яким зручним способом, але не дуже крупно.

3. Гриби миємо й нарізаємо кубиками.

4. Рис промиваємо і окремо відварюємо в каструлі до напівготовності.

5. У сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку.

6. Окремо обсмажуємо печериці.

7. Цибулю і гриби з’єднуємо. Додаємо до них рис і ставимо сковороду з вмістом на слабкий вогонь.

8. Розмішуємо начинку, солимо її за смаком і готуємо 3-4 хвилини.

9. Фаршируємо курку начинкою з рису і грибів. Отвір закриваємо зубочисткою.

10. Пов’язуємо ноги курки ниткою або шматочком, відрізаним від рукава.

11. Підготовлений продукт відправляємо в рукав, зав’язуємо і кладемо на деко.

12. Випікаємо страва не менше 1 години при температурі 200 градусів.

13. Гарячу рум’яну курку з начинкою викладаємо на велику тарілку і подаємо до столу. Готово!

Простий і смачний рецепт курки з рисом в горщику в духовці

Страви в горщиках завжди підкуповують своєю цікавою подачею. Приготуйте таким способом апетитну курку з рисом по простому домашньому рецепту. Здивуйте рідних оригінальним обідом!

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Окорочок курячий – 2 шт.
  • Рис – 300 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Стегенця промиваємо під водою, потім м’ясо акуратно відокремлюємо від кісточок і ріжемо на невеликі шматочки. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки.

2. Подрібнюємо моркву з цибулею. Пасеруємо продукти в рослинному маслі на сковороді. Приблизно 3-5 хвилин.

3. Далі кладемо до овочів м’ясо. Посипаємо продукти сіллю і спеціями, розмішуємо і тушкуємо 10-15 хвилин.

4. Рівномірно розкладаємо піджарку по горщикам.

5. Зверху розподіляємо заздалегідь промитий під холодною водою рис.

6. Додаємо трохи солі за смаком і вливаємо в кожен горщик воду так, щоб вона була на 1,5 см вище рису. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Готову курку з рисом можна подавати до столу в горщиках. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування рису з гречкою і куркою

Цікаве рішення для домашнього обіду – курка, запечена в духовці з крупами. Рис і гречка прекрасно поєднуються один з одним в ситному блюді, також вони виходять особливо ароматними і наваристими завдяки м’ясним соків.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Рис – 120 гр.
  • Гречка – 120 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Курку розбираємо на сегменти, які після промиваємо в холодній воді і обтираем паперовим рушником.

2. Готуємо маринад. Для цього змішуємо сметану з майонезом і додаємо до них сіль, спеції, подрібнений часник.

3. Змішуємо крупи між собою і ретельно промиваємо їх у холодній воді. Додаємо до них спеції і викладаємо продукт у форму для випікання.

4. Рис і гречкою заливаємо водою. Зверху викладаємо курку, добре промазану маринадом. Випікаємо страва 1 годину при температурі 180 градусів.

5. Гарячу курку з рисом і гречкою викладаємо на тарілки і пригощаємо домашніх. Готово!

Соковита куряча гомілка з рисом, запечена в духовці

Порадувати рідних апетитним і яскравим обідом – легко! Спробуйте рецепт запеченої курячої гомілки з рисом в духовці. Просте у приготуванні блюдо порадує вас своїм соковитим і насиченим смаком.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 5 шт.
  • Рис – 450 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Курячу гомілку і рис промиваємо під водою. Овочі очищаємо від шкірки.

2. Гомілки ретельно натираємо сіллю і спеціями. Залишаємо продукт на час.

3. Приступаємо до нарізки овочів. Морква ділимо на невелику соломку, цибулю – кубиками.

4. Овочі обсмажуємо в сковороді на рослинному маслі до м’якості. Приблизно, на це піде 5 хвилин.

5. Овочі відразу викладаємо на деко рівномірним шаром.

6. Далі розподіляємо промитий рис.

7. Посипаємо крупу сіллю і спеціями за смаком.

8. Зверху викладаємо гомілки і зубчики часнику.

9. Кип’ятимо воду і вливаємо її в деко.

10. Вода повинна повністю покривати рис.

11. Накриваємо блюдо фольгою і ставимо його в духовку на 1 годину. Готуємо при температурі 180 градусів.

12. Готову курку з рисом за смаком посипаємо свіжою зеленню.

13. Соковите і ароматне блюдо готове до подачі! Приємного апетиту!