Рис з морепродуктами – 8 рецептів на сковороді з покроковими фото

Різотто з мідіями

Різотто з мідіями – це особливе блюдо для вашого домашнього обіду або вечері. Воно порадує вас яскравим смаком і поживними властивостями. Приготуйте апетитне частування в італійському стилі на вашій кухні. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Мідії очищені варено-морожені – 300 гр.
  • Рис – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Сир пармезан – 70 гр.
  • Бульйон курячий – 2 склянки
  • Вино сухе біле – 150 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • італійські Трави – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю. Зубчики часнику продавлюємо ножем, нарізати не потрібно.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо зубчики часнику на 30 секунд для появи аромату. Після прибираємо часник з масла.

Крок 4. Опускаємо в олія цибулю, обсмажуємо його протягом двох-трьох хвилин.

Крок 5. Доповнюємо цибулю рисом. Перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.

Крок 6. Вливаємо біле сухе вино. Даємо алкоголю випарується, на це піде близько трьох хвилин.

Крок 7. Виливаємо ополоник курячого бульйону, додаємо італійські трави. Кип’ятимо вміст. Коли рідина випарується, вливаємо ще бульйон. Продовжуємо до готовності рису.

Крок 8. Доповнюємо рис тертим сиром, але трохи сиру залишаємо для подачі. Солимо за смаком і приєднуємо мідії. Нагріваємо пару хвилин і вимикаємо вогонь.

Крок 9. Перед подачею посипаємо блюдо чорним меленим перцем і тертим сиром.

Крок 10. Різотто з мідіями готово. Викладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!