Рисова каша на молоці – 10 смачних рецептів приготування з пропорціями та покроковими фото

Рисова каша на молоці на 4 порції

Рисова каша на молоці на 4 порції виходить дуже смачною, ніжною та апетитною. Вона ідеально підійде для сніданку, перекушування або гарніру. Для приготування рисової каші використовуйте перевірений рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки. Порадуйте домашніх поживним частуванням.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 50 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 150 грн.
  • Молоко коров’яче – 700 мл.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Олія вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У каструлю вливаємо необхідну кількість молока та нагріваємо його.

Крок 3. Відміряємо необхідну кількість рису та промиваємо його під водою.

Крок 4. Потім промиту крупу відкидаємо на дрібне сито.

Крок 5. Далі перекладаємо рис у кипляче молоко, перемішуємо та доводимо до повторного закипання. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімального.

Крок 6. Доповнюємо кашу сіллю та цукром. Перемішуємо та варимо близько 20 хвилин. Періодично кашу також помішуємо.

Крок 7. Наприкінці готування занурюємо шматочок вершкового масла. Вимикаємо вогонь та тримаємо частування під кришкою ще 10 хвилин.

Крок 8. Рисова каша на молоці на 4 порції готова. Можна подавати до столу!