Рисова каша на молоці класична – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково

Пропорції рисової каші на 1 літр молока для мультиварки

Ті, хто варить рисову кашу в мультиварці, стверджують, що, томлена під кришкою цього електроприладу, вона виходить набагато більш смачною і апетитною, ніж зварена у каструльці на верхньому вогні. Їсти рисову кашу, приготовану на молоці, можна як в якості повноцінного страви самостійно, так і в якості гарніру з м’ясним рагу, з гуляшем, з тушкованою рибкою або курочкою. Даний рецепт розрахований на 0,5 літра молока, якщо вам потрібно більше каші, тоді збільште кількість всіх інгредієнтів вдвічі.

Склад:

  • Рис – 1 склянка
  • Молоко – 0,5 л (2,5 ст.).
  • Вода – 0,5 склянки
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1-2 ст. л
  • Масло вершкове – 50-70 гр.

Процес приготування:

1. Рис повністю промийте.

2. У чашу мультиварки помістіть воду і молоко, розмішайте. Пам’ятайте, що більш жирне молоко додасть каші більш насичений молочний смак.

3. В молоко всипте промитий рис, сіль і цукор за смаком.

4. Варіть кашу при закритій кришці мультиварки в режимі «Молочна каша». Коли мультиварка видасть звуковий сигнал про готовність страви, відкрийте кришку, кашу розмішайте і 5-7 хвилин варіть її в режимі «Підігрів».

5. У тарілки з гарячою кашею додайте по шматочку вершкового масла.

Приємного апетиту!