Пропорції рисової каші на 1 літр молока для мультиварки
Ті, хто варить рисову кашу в мультиварці, стверджують, що, томлена під кришкою цього електроприладу, вона виходить набагато більш смачною і апетитною, ніж зварена у каструльці на верхньому вогні. Їсти рисову кашу, приготовану на молоці, можна як в якості повноцінного страви самостійно, так і в якості гарніру з м’ясним рагу, з гуляшем, з тушкованою рибкою або курочкою. Даний рецепт розрахований на 0,5 літра молока, якщо вам потрібно більше каші, тоді збільште кількість всіх інгредієнтів вдвічі.
Склад:
- Рис – 1 склянка
- Молоко – 0,5 л (2,5 ст.).
- Вода – 0,5 склянки
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1-2 ст. л
- Масло вершкове – 50-70 гр.
Процес приготування:
1. Рис повністю промийте.
2. У чашу мультиварки помістіть воду і молоко, розмішайте. Пам’ятайте, що більш жирне молоко додасть каші більш насичений молочний смак.
3. В молоко всипте промитий рис, сіль і цукор за смаком.
4. Варіть кашу при закритій кришці мультиварки в режимі «Молочна каша». Коли мультиварка видасть звуковий сигнал про готовність страви, відкрийте кришку, кашу розмішайте і 5-7 хвилин варіть її в режимі «Підігрів».
5. У тарілки з гарячою кашею додайте по шматочку вершкового масла.
Приємного апетиту!