Рисова каша на молоці з гарбузом в мультиварці «Редмонд»
Прекрасний варіант смачного і корисного сніданку – томлена в мультиварці каша з рисом і гарбузом. Секрет збереження цілісних шматочків і рисинок після готовності – це режим «Гасіння» в мультиварці. Завдяки цій програмі, страва нудиться, а не вариться, що надає готової каші приголомшливий смак і дуже ніжну текстуру.
Час готування – 2 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- М’якоть гарбуза – 300 гр.
- Рис – 300 гр.
- Молоко – 900 мл
- Вода – 600 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Ванілін – 8 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Першим ділом готуємо продукти: відміряємо потрібну нам кількість всіх інгредієнтів.
2. Гарбуз натираємо на крупній тертці, додаємо одну чайну ложку цукрового піску і перекладаємо в чашу мультиварки.
3. Подрібнену м’якоть заливаємо молоком і кладемо 30 грам вершкового масла – включаємо режим «Гасіння» на 30 хвилин.
4. Через півгодини додаємо в чашу ретельно промитий рис і на тій же програмі готуємо ще 50 хвилин.
5. Після звучання сигналу про готовність не відкриваємо кришку ще близько 40-50 хвилин, дозволяючи рисової каші з гарбузом настоятися.
6. Готову страву розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!