Рисова каша з гарбузом на молоці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Рисова каша на молоці з гарбузом в мультиварці «Редмонд»

Прекрасний варіант смачного і корисного сніданку – томлена в мультиварці каша з рисом і гарбузом. Секрет збереження цілісних шматочків і рисинок після готовності – це режим «Гасіння» в мультиварці. Завдяки цій програмі, страва нудиться, а не вариться, що надає готової каші приголомшливий смак і дуже ніжну текстуру.

Час готування – 2 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • М’якоть гарбуза – 300 гр.
  • Рис – 300 гр.
  • Молоко – 900 мл
  • Вода – 600 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Ванілін – 8 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Першим ділом готуємо продукти: відміряємо потрібну нам кількість всіх інгредієнтів.

2. Гарбуз натираємо на крупній тертці, додаємо одну чайну ложку цукрового піску і перекладаємо в чашу мультиварки.

3. Подрібнену м’якоть заливаємо молоком і кладемо 30 грам вершкового масла – включаємо режим «Гасіння» на 30 хвилин.

4. Через півгодини додаємо в чашу ретельно промитий рис і на тій же програмі готуємо ще 50 хвилин.

5. Після звучання сигналу про готовність не відкриваємо кришку ще близько 40-50 хвилин, дозволяючи рисової каші з гарбузом настоятися.

6. Готову страву розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!