Рисовий суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Це дуже смачне, корисне і гаряче блюдо, яке можна приготувати абсолютно різними способами. Наприклад, з куркою, фрикадельками, томатною пастою, з овочами, з тушонкою, на молоці та ін., Тому пропонуємо вам 10 варіантів приготування цього супу.

Простий і смачний рисовий суп з куркою

В готовий курячий бульйон відправляються цибулю, моркву і картоплю. Далі туди додається рис і все вариться 20 хвилин. Потім закидається оброблена курка, зелень і суп розливають по тарілках. Він виходить дуже смачним і зігріваючим.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Курка 500 гр.
  • Картопля 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Морква 100 гр.
  • Рис білий 100 гр.
  • Петрушка ½ пучка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода 2 л

Процес приготування:

  1. Як зварити простий і смачний рисовий суп? Курку розрізаємо на кілька великих шматків, після чого добре промиваємо під проточною водою, перекладаємо в каструлю і заливаємо водою. Відправляємо все на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо сіль за смаком і варимо протягом 30 хвилин.
  2. В цей час очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.
  3. Морква добре промиваємо під проточною водою, очищаємо і нарізаємо невеликими брусочками або натираємо на крупній тертці.
  4. Картопля також промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
  5. Петрушку промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно нарізаємо.
  6. За необхідний час виймаємо курку з бульйону і відправляємо туди нарізану цибулю, моркву і картоплю.
  7. Рис добре промиваємо під проточною водою до прозорості і додаємо його в каструлю з бульйоном і овочами. Потім додаємо трохи солі, чорний мелений перець і все перемішуємо. Варимо суп приблизно 20 хвилин, поки не будуть готові рис з картоплею.
  8. Куряче м’ясо знімаємо з кісток, нарізаємо його великими шматочками і відправляємо в суп.
  9. Слідом додаємо нарізану петрушку і вимикаємо вогонь.
  10. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!

Як зварити рисовий суп з фрикадельками?

В каструлі відварюється картопля з рисом. Далі туди відправляються обсмажені фрикадельки і зажарка з цибулі і моркви. Потім додається сіль з перцем, суп вариться ще 5 хвилин, посипається зеленню і подається до столу. Виходить ситне і дуже смачне блюдо.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Вода питна – 8 ст.
  • Картопля – 2 шт.
  • Рис – ¼ склянки
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. В підходящу каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Закидаємо туди промитий рис, після чого зменшуємо вогонь до маленького. Очищену картоплю нарізаємо кубиками середнього розміру і додаємо його до рису.

2. В цей час готуємо фрикадельки. До яловичого фаршу додаємо дрібно нарізаний часник, трохи петрушки, сіль, чорний мелений перець і все добре перемішуємо. З отриманої маси формуємо невеличкі кульки. На сковороді розігріваємо ложку оливкової олії і обсмажуємо на ньому фрикадельки до рум’яності з усіх сторін приблизно 5 хвилин.

3. Відправляємо обсмажені м’ясні кульки в каструлю з картоплею і рисом.

4. На окремій сковороді розігріваємо ложку оливкової олії і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і натерту на крупній тертці моркву протягом 5 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Відправляємо зажарку в суп.

5. Тепер додаємо сіль з перцем за смаком і готуємо ще 5 хвилин. Потім вимикаємо вогонь і додаємо нарізану петрушку з кропом.

6. Готовий гарячий суп з фрикадельками і рисом розливаємо по тарілках і подаємо до столу зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування рисового супу з м’ясом

В готовий свинячий бульйон відправляється картопля, рис, зажарка з цибулі і моркви, а також розділене м’ясо. В кінці приготування суп посипається зеленню, до нього додаються спеції, все розливається по тарілках і подається до столу. Виходить смачне і ароматне блюдо.

Час готування: 1 год 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Свинина – 400 гр.
  • Вода – 2 л
  • Рис – 2 жмені.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 0.5 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • мелені Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо до готовності. Потім дістаємо готове м’ясо з бульйону, в який додаємо сіль за смаком.

2. Картопля добре промиваємо під проточною водою, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо її в бульйон і варимо протягом 10 хвилин.

3. Далі додаємо туди добре промитий рис і все перемішуємо.

4. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю також очищаємо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо олію, відправляємо туди підготовлені овочі і обсмажуємо до м’якості.

5. У цей час нарізаємо невеликими шматочками охолоджену свинину і закидаємо її в суп.

6. Тепер відправляємо готову засмажку з цибулі з морквою і варимо все ще 5-7 хвилин.

7. В кінці приготування, додаємо мелконарезанного, свіжу зелень і улюблені спеції, після чого знімаємо каструлю з вогню.

8. Готовий суп з рисом і м’ясом розливаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!

Смачний рисовий суп на курячому бульйоні

В курячий бульйон з разделанным м’ясом, відправляється нарізану картоплю, рис, зажарка з моркви з цибулею, лаврове листя, кріп, запашний перець горошком і сіль. Після готовності суп знімається з плити, настоюється під кришкою 15 хвилин і подається до столу.

Час готування: 1 год 30 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Курка – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 10 шт.
  • Кріп – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2,5 л
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу грудку добре промиваємо під проточною водою, кладемо її в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо бульйон під кришкою на невеликому вогні приблизно 20 хвилин.

2. Потім виймаємо курку, знімаємо з кістки м’ясо, нарізаємо його невеликими шматочками і повертаємо в бульйон.

3. Картопля добре промиваємо під проточною водою, очищаємо, нарізаємо невеликим кубиком і відправляємо в курячий бульйон.

4. Слідом додаємо промитий рис, все перемішуємо і доводимо до кипіння. Знімаємо утворилася пінку і варимо 15-20 хвилин.

5. У цей час очистити моркву, промиваємо її і нарізаємо напівкружечками. Ріпчасту цибулю також очищаємо і нарізаємо невеликим кубиком. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому овочі до золотистого кольору.

6. Перекладаємо засмажку в каструлю з іншими інгредієнтами і варимо суп ще 7 хвилин.

7. В кінці приготування закидаємо лавровий лист, перець запашний горошком, дрібно нарізаний кріп, а також додаємо сіль за смаком. Потім знімаємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і даємо страві настоятися приблизно 15 хвилин.

8. Готовий курячий суп з рисом розливаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!

Пісний рисовий суп без м’яса

До нарізання картоплі додається рис, все заливається водою, доводиться до кипіння і вариться 15 хвилин. Потім туди додається зажарка з лука, моркви і зеленого горошку. Все перемішується, вариться ще 5 хвилин, потім в суп додається мелконарезанная зелень і він подається до столу.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Вода питна – 1.5 л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 125 гр.
  • Горошок зелений консервований – 100 гр.
  • Кріп – 1 ч. л.
  • Петрушка – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Картопля очищаємо, добре промиваємо під проточною водою, нарізаємо невеликими кубиками і перекладаємо в невелику каструлю. Потім засипаємо туди рис і тепер добре промиваємо всі разом.

2. Тепер заливаємо все водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 15 хвилин.

3. В цей час готуємо овочі. Морква добре промиваємо під проточною водою, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликим кубиком.

4. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і тушкуємо на ньому овочі протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.

5. Далі додаємо до цибулі з морквою консервований горошок, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

6. Відправляємо готові овочі в каструлю з рисом і картоплею. Потім додаємо сіль, чорний мелений перець і варимо наш суп ще 5 хвилин.

7. Промиту зелень дрібно нарізаємо і додаємо в бульйон. Все перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню.

8. Готовий пісний суп з рисом розливаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!

Як приготувати рисовий суп в мультиварці?

В чашу мультиварки обсмажується моркву з цибулею і куркою. Потім туди відправляється нарізану картоплю, рис, все заливається водою і готується на режимі «Суп» протягом 1 години. В готову страву додається сіль, зелень і все настоюється ще 15 хвилин.

Час готування: 1 год 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 2 шт.
  • Стегна курячі – 2 шт.
  • Рис довгозернистий – 0.5 склянки
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Приправа для супу – за смаком.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку готуємо овочі. Цибулю з морквою і картоплею очищаємо. Рис ретельно промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Курячі крила разом з стегнами, також промиваємо і розрізаємо їх на місці суглобів шматочками трохи менше. Ріпчасту цибулю дрібно ріжемо, а моркву натираємо на крупній тертці.

2. Включаємо мультиварку і встановлюємо режим «Смаження». Відправляємо туди нарізану цибулю і обсмажуємо його протягом 5 хвилин. Далі додаємо моркву і смажимо все ще 5 хвилин, періодично помішуючи.

3. Тепер кладемо в чашу мультиварки курку і обсмажуємо її разом з овочами протягом 10 хвилин, іноді помішуючи.

4. Очищену картоплю нарізаємо невеликим кубиком і ненадовго замочуємо у воді.

5. Відправляємо промитий рис разом з картоплею, заливаємо все водою до позначки на чашу мультиварки, вибираємо програму «Суп» і встановлюємо таймер на 1 годину. Після того як суп буде готовий, додаємо до нього сіль, приправи і мелконарезанного зелень. Потім накриваємо кришкою і даємо настоятися 15 хвилин.

6. Готову страву розливаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт томатно-рисового супу

На сковороді обсмажується часник з морквою і томатною пастою. У киплячий бульйон відправляється промитий рис, картопля і через 10 хвилин додається зажарка. До готового супу додається мелконарезанная зелень, він розливається по тарілках і подається до столу.

Час готування: 30 хв.

Час готування: 10 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Бульйон – 1.5 л.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Паста томатна – 2-3 ст. л.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Картопля – 1-2 шт.
  • Рис – 0.5 склянки
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Бульйон наливаємо в каструлю і ставимо на вогонь, щоб він підігріли. Моркву з часником очищаємо і дрібно нарізаємо. При бажанні, моркву можна натерти на крупній тертці.

2. На сковороді розігріваємо невелику кількість оливкової олії і обсмажуємо на невеликому вогні підготовлені овочі. Потім додаємо томатну пасту і все перемішуємо лопаткою.

3. Тушкуємо овочі пару хвилин, після чого додаємо лавровий лист, спеції, все добре перемішуємо і знімаємо з вогню.

4. У киплячий бульйон кладемо рис, який попередньо промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою.

5. Через 5 хвилин відправляємо туди нарізану кубиками картоплю і варимо все разом ще 10 хвилин.

6. Тепер додаємо зажарку з томатною пастою, перемішуємо і варимо суп до готовності рису з картоплею.

7. В кінці додаємо мелконарезанного зелень, після чого накриваємо каструлю кришкою і знімаємо її з вогню.

8. Готовий томатно-рисовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!

Як швидко і смачно зварити рисовий суп з овочами?

В готовому бульйоні відварюється рис з картоплею. Потім туди додається обсмажена суміш заморожених овочів і все вариться ще 10 хвилин. У готовий суп додається зелень, після чого він знімається з вогню і настояти під кришкою протягом 10 хвилин.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Масло рослинне – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рис – 150 гр.
  • Бульйон або вода – 2.5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 300 гр.
  • Яйця варені – 3 шт.
  • Суміш заморожена овочева – 400 гр.
  • Зелень свіжа – 0.5 пучка.

Процес приготування:

1. Заморожені овочі перекладаємо в глибоку ємність. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.

2. Картопля добре промиваємо під проточною водою, очищаємо і нарізаємо невеликим кубиком.

3. Рис добре промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. В підходящу каструлю наливаємо воду або будь бульйон, відправляємо на вогонь і доводимо його до кипіння. Тепер відправляємо туди рис, ще раз доводимо до кипіння, потім додаємо нарізану картоплю і варимо все на невеликому вогні.

4. В цей час займаємося овочами. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості. Потім додаємо овочеву суміш, перемішуємо і смажимо ще 2-3 хвилини.

5. Тепер накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все на невеликому вогні 5 хвилин, щоб зберегти яскравий колір овочів.

6. Відправляємо обсмажену овочеву суміш в бульйон, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні протягом 10 хвилин, поки картопля приготується.

7. Свіжу зелень дрібно рубаємо і додаємо її в суп разом з сіллю і перцем. Перемішуємо, накриваємо каструлю кришкою, вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися 10 хвилин.

8. Готовий суп розливаємо по тарілках, додаємо в кожну половину вареного яйця і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування молочно-рисового супу

відварений рис вливається молоко, додається цукровий пісок, вершкове масло і все доводиться до кипіння. Потім вогонь зменшується до маленького, суп вариться ще 5 хвилин і подається до столу. Виходить смачне і ситне блюдо, яке ідеально підійде на обід.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Рис – 250 гр.
  • Вода – 600 мл
  • Молоко – 1200 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Масло вершкове – 75 гр.

Процес приготування:

1. Для початку ретельно промиваємо рис під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Потім пересипаємо промиту крупу в каструлю, заливаємо водою, додаємо чайну ложку солі і ставимо на вогонь.

2. Після закипання зменшуємо нагрівання і варимо кашу до готовності, періодично помішуючи ложкою, поки не википить вся рідина.

3. Тепер вливаємо молоко (краще взяти не дуже жирне), додаємо 6 столових ложок цукрового піску, 75 грам вершкового масла і все добре перемішуємо. Далі доводимо суп до кипіння.

4. Потім робимо мінімальний вогонь і продовжуємо варити страву протягом 5 хвилин.

5. Готовий молочно-рисовий суп перемішуємо, розливаємо по тарілках і подаємо до столу на обід разом з іншими стравами. Приємного апетиту!

Простий і ситний суп з рисом і тушонкою

В каструлі відварюється рис з картоплею. На сковороді обсмажується цибуля з селерою, морквою, томатною пастою, цукром, перцем і тушонкою. Потім зажарка перекладається в каструлю, і суп вариться ще 4-5 хвилин. Далі він настоюється 10 хвилин і подається до столу.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Вода – 1.8-2 л
  • Тушонка яловича – 1 банку.
  • Рис – 3-4 ст. л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера – 1 стебло.
  • Паста томатна – 1-1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Закидаємо туди промитий рис і варимо його на невеликому вогні під кришкою протягом 6-7 хвилин. Потім додаємо туди чорний перець горошком.

2. Цибулю з морквою та селерою дрібно нарізаємо. На середньому вогні розігріваємо рослинне масло і пасеруємо на ньому овочі протягом 5-6 хвилин. Потім додаємо томатну пасту, цукровий пісок і чорний мелений перець. У цей час нарізаємо картоплю невеликим кубиком і відправляємо її в каструлю до рису.

3. Тепер додаємо до овочів банку розім’ятої тушонки. Жир залишаємо в банку. Трохи солимо, кладемо лавровий лист, все добре перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини.

4. У бульйон з картоплею і рисом відправляємо готову засмажку з тушонкою, накриваємо каструлю кришкою і готуємо на маленькому вогні 4-5 хвилин. Потім вимикаємо нагрівання, накриваємо рушником і даємо страві настоятися 8-10 хвилин.

5. Готовий ароматний суп з тушонкою і рисом розливаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим чорним хлібом. Приємного апетиту!