«Чафан» з корейською морквою
«Чафан» з корейською морквою, червоним маринованою цибулею і соковитою обсмаженої курячої грудкою – це справжнє буйство смаків, фарб і ароматів. Подавши таку закуску до святкового столу, ви можете бути упевнені, що крім добавки, гості проситимуть поділитися секретом приготування!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 6-7.
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Спеції для курки – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля червоний – 2 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Морква по-корейськи – 150 гр.
- Капуста білокачанна – 100 гр.
- Картопля – 2 шт.
Для маринування лука:
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 50 мл
- Вода – 50 мл
Для заправки:
- Майонез – 2 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. В першу чергу маринуємо цибулю, нарізану півкільцями. Овоч поміщаємо в чашу і заливаємо оцтом і водою, обов’язково доповнюємо цукровим піском і, перемішавши, даємо настоятися протягом 15 хвилин.
Крок 2. Філе натираємо сіллю і улюбленими спеціями, обсмажуємо на розігрітій олії або, обернувши в аркуш пергаменту, за 6-7 хвилин з кожної сторони під кришкою. М’яса даємо трохи часу для охолодження.
Крок 3. Картоплю очищаємо і тремо на тертці для моркви по-корейськи, ретельно промиваємо під струменем води і прибираємо надлишки вологи паперовими серветками. Смажимо до рум’яної скоринки на розпеченому рослинному маслі невеликими порціями, солимо.
Крок 4. Очищену буряк запікаємо в фользі близько 40 хвилин або ж попередньо відварюємо, подрібнюємо так само, як і картоплю. Паралельно нарізаємо соломкою капусту і курку.
Крок 5. Розкладаємо інгредієнти так, як показано на фото, залишаючи по центру тарілки вільне місце.
Крок 6. В піалі з’єднуємо сметану, рубаний кріп і майонез – поміщаємо в середину блюда і наша страва готова – дегустуємо. Приємного апетиту!