Салат Донський на зиму класичний – 5 рецептів з покроковими фото

Дуже смачний Донський салат з капустою на зиму

Салат вийде дуже соковитим і насиченим. Смак буде досить незвичайним завдяки додаванню в салат свіжих яблук. В цілому, приготувати такий салат не складе труднощів, так як інгредієнти для нього доступні всім господиням.

Час готування – 2 ч. 35 хв.

Час приготування – 1 ч. 5 хв.

Кількість порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Помідор – 2 кг
  • Огірок – 2 кг
  • Яблуко зелене – 1,5 кг
  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Перець болгарський солодкий – 1 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 1 л
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Викладаємо овочі та яблука в раковину. Перед тим, як почати обробляти, спочатку слід промити всі інгредієнти. Яблука і помідори позбавляємо від серцевини. Нарізаємо їх часточками.

2. Огірки нарізаємо часточками, видаляючи їх кінці. Капусту слід нашаткувати. Цибулини, очищені від лушпиння, нарізаємо кільцями.

3. Болгарський перець і чилі спочатку позбавляє від плодоніжок: так буде набагато зручніше вирізати насінну коробку. Солодкий перець нарізаємо кільцями. Чилі слід подрібнити кубиками.

4. Відправляємо всі овочі у велику ємність і заливаємо олією. Коли всі інгредієнти будуть перемішані, ставимо каструлю на плиту і тушкуємо салат півтори години. Ближче до кінця гасіння засипаємо в салат сіль, перець і цукор.

5. Готову гарячу масу перемішуємо і розкладаємо в банки. Їх слід підготувати заздалегідь (очистити і поставити в духовку для стерилізації). Закатуємо салат кришками. Після охолодження зберігаємо закуску в коморі.

Приємного апетиту!