Дуже смачний Донський салат з капустою на зиму
Салат вийде дуже соковитим і насиченим. Смак буде досить незвичайним завдяки додаванню в салат свіжих яблук. В цілому, приготувати такий салат не складе труднощів, так як інгредієнти для нього доступні всім господиням.
Час готування – 2 ч. 35 хв.
Час приготування – 1 ч. 5 хв.
Кількість порцій – 8.
Інгредієнти:
- Помідор – 2 кг
- Огірок – 2 кг
- Яблуко зелене – 1,5 кг
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Цибуля – 1 кг
- Перець болгарський солодкий – 1 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Олія соняшникова – 1 л
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Викладаємо овочі та яблука в раковину. Перед тим, як почати обробляти, спочатку слід промити всі інгредієнти. Яблука і помідори позбавляємо від серцевини. Нарізаємо їх часточками.
2. Огірки нарізаємо часточками, видаляючи їх кінці. Капусту слід нашаткувати. Цибулини, очищені від лушпиння, нарізаємо кільцями.
3. Болгарський перець і чилі спочатку позбавляє від плодоніжок: так буде набагато зручніше вирізати насінну коробку. Солодкий перець нарізаємо кільцями. Чилі слід подрібнити кубиками.
4. Відправляємо всі овочі у велику ємність і заливаємо олією. Коли всі інгредієнти будуть перемішані, ставимо каструлю на плиту і тушкуємо салат півтори години. Ближче до кінця гасіння засипаємо в салат сіль, перець і цукор.
5. Готову гарячу масу перемішуємо і розкладаємо в банки. Їх слід підготувати заздалегідь (очистити і поставити в духовку для стерилізації). Закатуємо салат кришками. Після охолодження зберігаємо закуску в коморі.
Приємного апетиту!