Листковий салат Мімоза з рибними консервами, сиром і картоплею
Салат Мімоза викладається шарами, його можна подавати порційно і загальним стравою. На святковому столі він займає почесне місце поруч з оселедцем під шубою і олів’є.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Консерви рибні – 300 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Майонез – 70 мл
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
1. Картоплю і моркву відварити в мундирах, яйця зваріть круто. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
2. Картопля очистіть і натріть на крупній тертці.
3. Яйця очистіть від шкаралупи, відокремте білки від жовтків. Натріть їх окремо на дрібній тертці.
4. Сир натріть на крупній тертці.
5. Консерви розімніть виделкою до стану пюре.
6. Щоб акуратно скласти шари салату, використовуйте кулінарне кільце. Викладіть перший шар з картоплі, змащуємо його майонезом.
7. Потім викладіть цибулю, на ньому зробіть майонезну сітку.
8. Далі зробіть шар з сиру, його також змастіть майонезом.
9. Рибний шар змащувати майонезом не потрібно, він і так дуже соковитий.
10. На рибу покладіть шар з білка, змащуємо його майонезом.
11. Потім шар моркви і майонезу. Салат посипте подрібненим жовтком. Акуратно зніміть кільце, прикрасьте блюдо свіжою зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!