Салат Мімоза з рибними консервами класичний – 10 рецептів з покроковими фото

Ситний і дуже смачний салат Мімоза з консервою і рисом

Мімоза – такий салат, з якими можна експериментувати. Цей рецепт трохи відрізняється від класичного, в ньому використовується рис. Блюдо виходить дуже ситним, смачним і яскравим.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Консерви рибні – 1 банку.
  • Рис – 100 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Майонез – 200 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Пір’я цибулі – 10 гр.

Процес приготування:

1. Яйця, моркву і рис необхідно відварити до готовності. Перед варінням рис добре промийте, щоб він вийшов розсипчастим. Сир натріть на крупній тертці.

2. Моркву натріть на крупну тертку, цибулю дрібно наріжте. Яйця розділити на білки і жовтки, білки натріть на тертці.

3. Для складання салату можна використовувати спеціальне кулінарне кільце, помістіть його на плоску тарілку. Якщо кільце невеликого діаметра, то розділіть всі інгредієнти на кілька частин. Першим шаром викладіть рис, змащуємо його майонезом.

4. Рибу розімніть вилкою, викладіть другий шар, розрівняйте його і змастіть майонезом.

5. На рибний шар викладіть подрібнену цибулю, білий в середину, зелений – по краю.

6. Далі йде шар з білків, його промажте майонезом.

7. Потім зробіть шар з тертої моркви і майонезу.

8. Наступний шар сирний, його теж змастіть невеликою кількістю майонезу. Завершує салат подрібнений жовток, його промащувати майонезом не потрібно. Поставте салат в холодильник для просочення на 40-60 хвилин, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!