Салат Мімоза з сайрою – класичний рецепт з рибними консервами з покроковими фото

Як приготувати салат Мімоза з сайрою без картоплі?

Існує величезна кількість рецептів салату Мімоза і стільки ж суперечок навколо того, в якому порядку слід викладати інгредієнти. Однак не варто боятися експериментувати, єдине, що точно необхідно дотримуватися – це верхній шар жовтка.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сайра в олії – 1 банка.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Морква – 4 шт.
  • Майонез – 300 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку зваріть рис, моркву і яйця. Зелену цибулю помийте і обсушіть. Рибні консерви розімніть виделкою, попередньо зливши з неї рідину.

2. Першим шаром викладіть варений рис, посоліть за смаком і промажте його майонезом. Далі викладіть рибну масу, розрівняйте її і додайте майонез.

3. На рибу викладіть шар з нарізаного зеленого цибулі, потім зробіть шар тертого білка, посипте сіллю і змастіть його майонезом.

4. Моркву натріть на тертці і викладіть її поверх білків, посипте сіллю і змастіть майонезом.

5. Жовток подрібніть в крихту і посипте їм салат, дайте страві просочитися в холодильнику 30-60 хвилин і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!