Як приготувати салат Мімоза з сайрою без картоплі?
Існує величезна кількість рецептів салату Мімоза і стільки ж суперечок навколо того, в якому порядку слід викладати інгредієнти. Однак не варто боятися експериментувати, єдине, що точно необхідно дотримуватися – це верхній шар жовтка.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сайра в олії – 1 банка.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Рис – 0,5 склянки
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Морква – 4 шт.
- Майонез – 300 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку зваріть рис, моркву і яйця. Зелену цибулю помийте і обсушіть. Рибні консерви розімніть виделкою, попередньо зливши з неї рідину.
2. Першим шаром викладіть варений рис, посоліть за смаком і промажте його майонезом. Далі викладіть рибну масу, розрівняйте її і додайте майонез.
3. На рибу викладіть шар з нарізаного зеленого цибулі, потім зробіть шар тертого білка, посипте сіллю і змастіть його майонезом.
4. Моркву натріть на тертці і викладіть її поверх білків, посипте сіллю і змастіть майонезом.
5. Жовток подрібніть в крихту і посипте їм салат, дайте страві просочитися в холодильнику 30-60 хвилин і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!