Салат “Шапка Мономаха з куркою
Салат” Шапка Мономаха з куркою – це ошатне і смачне блюдо. Якщо намічається свято, то варто внести його в меню. Для прикраси салату найчастіше використовують зерна граната, які так само привносять свою родзинку у смак страви.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 35-40 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сіль поварена – за смаком.
- Майонез – 250 мл
- Буряк – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Сир твердих сортів – 100 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Грудка куряча варена – 300 гр.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Гранат – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Буряк і картоплю зваріть в мундирах. Коли овочі охолонуть, очистіть їх і натріть на крупній тертці.
Крок 2. Курячі яйця зваріть круто. Остудіть і зніміть шкаралупу. Окремо подрібніть білки і жовтки. Білки натріть на тертці, а жовтки можна розім’яти виделкою або натерти на тертці з дрібними отворами.
Крок 3. Моркву і твердий сир натріть на дрібній тертці. Варене куряче м’ясо наріжте соломкою.
Крок 4. Зубчики часнику очистіть і пропустіть через прес. Змішайте часникову кашку з майонезом. Заправка для салату готовий.
Крок 5. Викладайте салат шарами у такому порядку: половина картоплі, варений буряк, половина моркви, половина рубаних волоських горіхів, куряча грудка, знову картопля, потім половина жовтків і половина сиру, знову морквяний шар. Кожен шар промажте майонезом з часником.
Крок 6. Поверхню салату змастіть майонезом з сиром, посипте зверху подрібненими білками і жовтками. Прикрасьте салат ” шапка Мономаха рубаними волоськими горіхами і зернами граната. Приємного апетиту!