Салат Шапка Мономаха класичний – 6 рецептів з покроковими фото

Салат “Шапка Мономаха з куркою

Салат” Шапка Мономаха з куркою – це ошатне і смачне блюдо. Якщо намічається свято, то варто внести його в меню. Для прикраси салату найчастіше використовують зерна граната, які так само привносять свою родзинку у смак страви.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 35-40 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Майонез – 250 мл
  • Буряк – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Грудка куряча варена – 300 гр.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Гранат – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Буряк і картоплю зваріть в мундирах. Коли овочі охолонуть, очистіть їх і натріть на крупній тертці.

Крок 2. Курячі яйця зваріть круто. Остудіть і зніміть шкаралупу. Окремо подрібніть білки і жовтки. Білки натріть на тертці, а жовтки можна розім’яти виделкою або натерти на тертці з дрібними отворами.

Крок 3. Моркву і твердий сир натріть на дрібній тертці. Варене куряче м’ясо наріжте соломкою.

Крок 4. Зубчики часнику очистіть і пропустіть через прес. Змішайте часникову кашку з майонезом. Заправка для салату готовий.

Крок 5. Викладайте салат шарами у такому порядку: половина картоплі, варений буряк, половина моркви, половина рубаних волоських горіхів, куряча грудка, знову картопля, потім половина жовтків і половина сиру, знову морквяний шар. Кожен шар промажте майонезом з часником.

Крок 6. Поверхню салату змастіть майонезом з сиром, посипте зверху подрібненими білками і жовтками. Прикрасьте салат ” шапка Мономаха рубаними волоськими горіхами і зернами граната. Приємного апетиту!