Салат Ташкент класичний – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Салат Ташкент з мовою

Салат Ташкент з мовою потребує для свого виконання більше часу на відміну від інших варіантів. Але це того варто! Процес можна спростити і заощадити час на складання, приготувавши мову заздалегідь. Для мене цей рецепт виходить ніжніше, ніж інші інтерпретації. Така версія добре виглядає на святковому столі. Гості завжди залишаються в захваті.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Язик яловичий – 300 гр.
  • Яйця курячі великі – 4 шт.
  • Дайкон – 300 гр.
  • Гранат – для прикраси.
  • Цибуля зелена – 200 гр.
  • Майонез для заправки.
  • Сіль – щіпка.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед, відварюємо мову. Бажано зробити це заздалегідь. Акуратно знімаємо шкіру. Очищений мова нарізаємо довгими смужками.

Крок 2. Промиваємо дайкон, очищаємо від шкірки, розрізаємо тонкими смужками. Перекладаємо в ємність наливаємо холодну воду. Залишаємо приблизно на півгодини, щоб позбутися від характерної гіркоти.

Крок 3. Яйця збовтуємо з сіллю і акуратно порційно виливаємо на змащену вершковим маслом гарячу сковорідку. Обсмажуємо млинці з двох сторін. Коли всі яєчні млинці будуть готові, звертаємо їх рулетом і нарізаємо тонкими смужками.

Крок 4. Промиваємо зелений лук, висушуємо рушниками, а потім ріжемо пір’ям по діагоналі.

Крок 5. Всі компоненти складаємо в загальну ємність, приправляємо сіллю і перцем, присмачую майонезом. Добре розмішуємо. Перекладаємо в красивий салатник і прикрашаємо зернами граната. Приємного апетиту!