Салат Ташкент з мовою
Салат Ташкент з мовою потребує для свого виконання більше часу на відміну від інших варіантів. Але це того варто! Процес можна спростити і заощадити час на складання, приготувавши мову заздалегідь. Для мене цей рецепт виходить ніжніше, ніж інші інтерпретації. Така версія добре виглядає на святковому столі. Гості завжди залишаються в захваті.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Язик яловичий – 300 гр.
- Яйця курячі великі – 4 шт.
- Дайкон – 300 гр.
- Гранат – для прикраси.
- Цибуля зелена – 200 гр.
- Майонез для заправки.
- Сіль – щіпка.
- Перець чорний мелений – щіпка.
- масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед, відварюємо мову. Бажано зробити це заздалегідь. Акуратно знімаємо шкіру. Очищений мова нарізаємо довгими смужками.
Крок 2. Промиваємо дайкон, очищаємо від шкірки, розрізаємо тонкими смужками. Перекладаємо в ємність наливаємо холодну воду. Залишаємо приблизно на півгодини, щоб позбутися від характерної гіркоти.
Крок 3. Яйця збовтуємо з сіллю і акуратно порційно виливаємо на змащену вершковим маслом гарячу сковорідку. Обсмажуємо млинці з двох сторін. Коли всі яєчні млинці будуть готові, звертаємо їх рулетом і нарізаємо тонкими смужками.
Крок 4. Промиваємо зелений лук, висушуємо рушниками, а потім ріжемо пір’ям по діагоналі.
Крок 5. Всі компоненти складаємо в загальну ємність, приправляємо сіллю і перцем, присмачую майонезом. Добре розмішуємо. Перекладаємо в красивий салатник і прикрашаємо зернами граната. Приємного апетиту!