Салат Ташкент класичний – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Салат Ташкент з гранатом

Салат Ташкент з гранатом припаде до душі всім любителям ситних закусок. Щоб заощадити час, рекомендую яловичину зварити заздалегідь. Редька і гранат надає соковитість салату. Проста у виконанні закуска не обтяжить вас. Нескладний рецепт приємно здивує вас пікантним смаком інгредієнтів.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Яловичина – 350 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Редька зелена – 400 гр.
  • Гранат – 2 жмені.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Соєвий соус – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений цибулю нарізаємо, як подобається – кільцями або півкільцями. Обвалюємо в борошні і відправляємо в розігріту сковорідку з рослинним маслом. Швидко обсмажуємо і вивантажуємо на поверхню, застелену серветками, щоб вбрався зайвий жир.

Крок 2. Для економії часу попередньо відварюємо яловичину, остуджуємо, довільно ріжемо або розбираємо руками на волокна.

Крок 3. В великій мисці збовтуємо соєвий соус з яйцями. При бажанні соєвий соус замінюємо сіллю.

Крок 4. Смажимо млинці з приготовленої яєчної субстанції.

Крок 5. Обсмажені заготовки укладають стопкою, а потім звертаємо в трубочку. Нарізаємо соломкою. Нарізка продуктів повинна бути однаковою, щоб зберегти естетику подачі.

Крок 6. Промиту редьку позбавляємо від шкірки за допомогою овочечистки. Плід натираємо на тертці, за бажанням нарізаємо соломкою або використовуємо шатківницю. Якщо редька досить гостра, посипаємо сіллю і даємо гіркоти вийти, потім змиваємо під краном, не забуваємо просушити. Підготовлені компоненти об’єднуємо в загальній мисці.

Крок 7. Присмачую сметаною та майонезом у рівних пропорціях (або використовуємо щось одне за бажанням). За смаком додаємо сіль, перець і інші прянощі. Акуратно перемішуємо. Розкладаємо салат по порційних тарілках і посипаємо яскравим гранатом. Приємного апетиту!