Салат Ташкент класичний – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Салат Ташкент з куркою

Салат Ташкент з куркою – відмінна закуска для любителів гострих страв. Цибуля, редька й хрін відмінно гармоніюють між собою, а куряче м’ясо та яйця пом’якшують смак пікантного салату. Приготувати салат зможе будь-який, приклавши невеликі зусилля. Якщо вам хочеться спробувати щось нове – цей салат те, що вам потрібно!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Курка варена – 400 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Редька зелена – 250 гр.
  • Кінза – 2-3 гілочки.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Корінь хрону – за смаком.
  • Масло рослинне – 15 мл
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом відварюємо куряче м’ясо. З приготованого м’яса знімаємо шкіру і витягуємо кістки.

Крок 2. Очищену цибулю дрібно рубаємо і перекладаємо в гарячий сотейник з рослинним маслом. Обсмажуємо, не забуваємо помішувати.

Крок 3. Куряче м’ясо нарізаємо довільно і складаємо в салатник.

Крок 4. Промиту редьку чистимо економкою і нарізаємо соломкою. Посипаємо невеликою кількістю солі, залишаємо на пару хвилин. Перекладаємо в сито, обмиваємо під краном. Потім просушуємо паперовими рушниками. За бажанням використовуємо шатківницю. Овоч перекладаємо до м’яса.

Крок 5. У миску з інгредієнтами перекладаємо обсмажену цибулю.

Крок 6. Вимиту кінзу дрібно-дрібно рубаємо і відправляємо до інгредієнтів.

Крок 7. Очищений хрін подрібнюємо на тертці і додаємо в миску. Присмачую салат сіллю, перцем і оливковою олією.

Крок 8. Гарненько розмішуємо салат.

Крок 9. Зварені яйця очищаємо і ріжемо часточками. Закуску перекладаємо в салатник, прикрашаємо яєчними часточками. Подаємо до столу. Приємного апетиту!