Салат Ташкент з дайконом
Салат Ташкент з дайконом виходить ситним і дуже смачним. Дайкон замочують у воді за бажанням. Якщо редька негостра, сміливо переходимо до наступного етапу. Хтось навмисно не вимочує редьку, тому що любить пікантність в салаті. Салат готується просто. Маринований перець чилі надає салату родзинку. Цінителі гострих закусок набудуть нового улюбленця.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Склад:
- Яловичина відварна – 200 гр.
- Яйця варені – 2 шт.
- Редька «Дайкон» – 1 шт.
- Гострий перець (маринований чилі) – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – 20 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зварені круто яйця остуджуємо і відварюємо яловичину (для економії часу робимо це заздалегідь). Споліскуємо зелень і сушимо паперовими рушниками, дістаємо маринований перець чилі.
Крок 2. Почищену редьку подрібнюємо теркою. Можна взяти «корейську» шатківницю або порізати брусочками вручну.
Крок 3. Очищаємо головку цибулі і тонко нарізаємо півкільцями.
Крок 4. Нагріваємо сковорідку з рослинним маслом. Підрум’янюємо півкільця цибулі до рум’яного кольору.
Крок 5. Приготоване м’ясо нарізаємо шматочками або поділяємо на волокна.
Крок 6. Очищаємо охолоджені яйця і нарізаємо тонкими часточками. Сонячний жовток додасть яскравості салату.
Крок 7. Дрібно-дрібно рубаємо гострий перець (кількість регулюємо самостійно, на власний розсуд використовуємо свіжий овоч) і промитий кріп. Замість кропу за смаком використовуємо петрушку, кінзу, зелену цибулю або весь набір зелені.
Крок 8. Підготовлені продукти перекладаємо в миску (рекомендується дотримувати однакову нарізку). Солимо і перчимо за смаком. Присмачую майонезом (можна приготувати соус на основі натурального йогурту і гірчиці або заправити сметаною з подрібненим часником) і акуратно розмішуємо. Прикрашаємо зверху часточками яєць і перцем чилі. Приємного апетиту!