Салат Цезар з креветками – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Салат Цезар з тигровими креветками і сьомгою

«Цезар» має масу варіацій, познайомтеся з оригінальним рецептом для любителів морепродуктів, а заправимо соусом з маринованих огірочків. Відмінний варіант на свято і гості будуть в захваті, такий салат на столі закінчується першим.

Інгредієнти:

  • Листя салату – 1 пучок
  • неочищені Креветки тигрові – 200 г
  • Сьомга малосольна – 100 г
  • Пшеничний хліб (батон) – 250 г
  • Помідор чері– 4 шт.
  • Сир пармезан – 60 р.
  • Оливкова олія – 3 ст. л.

Для соусу-заправки:

  • Сметана – 100 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Маринований корнішон – 2 шт.

Процес приготування:

1. Салат розділити на листя, добре промийте їх і занурте в холодну воду з льодом на пару хвилин. Висушіть і нарвете листя руками. Покладіть на блюдо.

2. Червону рибу наріжте тонкими смужками і викладіть на салат.

3. Креветки закиньте в киплячу підсолену воду на 5 хвилин, зцідіть воду і звільніть їх від панцира і кишки на спині. Складіть в миску з салатом.

4. Покладіть в блендер сметану, додайте кашку з часнику, пропущеного через часникодавку і подрібнені огірки. Соус трохи нагадуватиме тар-тар, який відмінно підходить до морепродуктів.

5. Пшеничний хліб, нарізаний кубиками, обсмажте на гарячій сковороді з оливковою олією і тонкими пластинами часнику. Сухарики дістаньте з масла і перекладіть в тарілку. Смажений часник викидайте, він не згодиться.

6. Помідори порізати на чвертки і покладіть до салату, заправте все соусом, перемішайте і зверху додайте сухарі разом з нарізаними дрібними кубиками сиру.