Салат Цезар з тигровими креветками і сьомгою
«Цезар» має масу варіацій, познайомтеся з оригінальним рецептом для любителів морепродуктів, а заправимо соусом з маринованих огірочків. Відмінний варіант на свято і гості будуть в захваті, такий салат на столі закінчується першим.
Інгредієнти:
- Листя салату – 1 пучок
- неочищені Креветки тигрові – 200 г
- Сьомга малосольна – 100 г
- Пшеничний хліб (батон) – 250 г
- Помідор чері– 4 шт.
- Сир пармезан – 60 р.
- Оливкова олія – 3 ст. л.
Для соусу-заправки:
- Сметана – 100 г
- Часник – 3 зубчики
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Маринований корнішон – 2 шт.
Процес приготування:
1. Салат розділити на листя, добре промийте їх і занурте в холодну воду з льодом на пару хвилин. Висушіть і нарвете листя руками. Покладіть на блюдо.
2. Червону рибу наріжте тонкими смужками і викладіть на салат.
3. Креветки закиньте в киплячу підсолену воду на 5 хвилин, зцідіть воду і звільніть їх від панцира і кишки на спині. Складіть в миску з салатом.
4. Покладіть в блендер сметану, додайте кашку з часнику, пропущеного через часникодавку і подрібнені огірки. Соус трохи нагадуватиме тар-тар, який відмінно підходить до морепродуктів.
5. Пшеничний хліб, нарізаний кубиками, обсмажте на гарячій сковороді з оливковою олією і тонкими пластинами часнику. Сухарики дістаньте з масла і перекладіть в тарілку. Смажений часник викидайте, він не згодиться.
6. Помідори порізати на чвертки і покладіть до салату, заправте все соусом, перемішайте і зверху додайте сухарі разом з нарізаними дрібними кубиками сиру.