Цезар з креветками та перепелиними яйцями
Даний рецепт «Цезаря» включає в себе різноманітні інгредієнти, але приготувати їх можна одночасно, тому приготування не займе багато часу. Із зазначених у рецепті складових вийде тарілка салату для великої компанії.
Склад:
- Салат Ромен – 2 пучка
- Креветки неочищені сирі – 350 р.
- Пшеничний хліб (батон) – 250 г
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 2 зубчики
- Перець в горошку – 5 шт.
- Сир пармезан – 150 р.
- Помідори черрі – 7 шт.
- Яйця перепелині – 6 шт.
- Сіль – щіпка
- Оливкова олія – 3 ст. л.
Для заправки:
- Вустерський (ворчестерський) соус – 1 ст. л.
- Гірчиця діжонська в зернах – 1 ст. л.
- Лимон – ½ шт.
- Оливкова олія – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Поставте відварити перепелині яйця. У той же час креветки покладіть в киплячу підсолену воду з 5 горошинами перцю і невеликим пучком кропу. Варіть їх не більше 30 секунд, злийте воду, почистіть від панцира і кишки. Очистіть яйця від шкірки.
2. Приготуємо крутони (грінки) для салату. Наріжте хліб шматочками в 1 див., обріжте скоринки, а м’якоть наріжте кубиками. Нарізаний батон розподіліть по листу і обсмажте в розігрітій духовці 5 хвилин, переверніть, перемішайте сухарики і запікайте їх 3 хвилини.
3. Часник подрібніть на часничниці, викладіть в невелику глибоку тарілку, додайте оливкову олію, дрібку солі і меленого перцю.
4. Налийте оливкова олія у сковорідку, добре нагрійте його і обсмажуйте 1 хвилину креветки. Перекладіть їх назад у тарілку. Вимкніть вогонь і відразу ж в цю сковорідку вилийте оливково-часникову суміш і пересипте сухарики, швидко їх перемішайте, щоб всі просочилися часниковим маслом і поверніть в тарілку.
5. Помідори черрі і варені перепелині яйця розріжте навпіл. На дрібній тертці подрібніть сир пармезан.
6. Для соусу з’єднайте 4 ст. л. оливкової олії з 1 рубаним зубком часнику, вустерским соусом, 2 ст. л. соку лимона і дижонской гірчицею, добре перемішайте всі складові соусу.
7. Листя салату розберіть, добре промийте і кожен обов’язково просушіть. Порвіть листя на 4 частини і помістіть в холодильник для охолодження.
8. Викладіть на блюдо листя салату, присипте тонким шаром пармезану, ложкою викладіть в різні частини салату трохи соусу, далі — жменя крутонів, посипте тонко пармезаном, наступний шар обсмажених креветок, половинки яєць, черрі, ще раз полийте соусом і присипте залишком сиру.
9. Відразу ж подавайте на стіл, щоб сухарики зберегли свою хрусткость.
Приємного апетиту!