Цезар з куркою і сухариками — це салат, який вже давно і міцно увійшов у наше життя. Традиційний рецепт салату Цезар включає в себе: листовий салат, помідори черрі, батон, пармезан і куряче м’ясо. Секрет салату часто полягає в його соусі, завдяки якому блюдо отримало свій приємний, легкий і при цьому живильний смак.
Класичний рецепт салату «Цезар» з куркою і сухариками
Вашій увазі надається класичний спосіб приготування цього простого і дивно смачного салату. Готується він з сухариками, як основний інгредієнт цього салату. Також для нього знадобляться листя салату, курка і твердий сир «Пармезан». Салат заправляється спеціально приготованим соусом.
Інгредієнти на
3 порц.
- Листовий салат 1 пучок
- Куряче філе 1 шт.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Для сухариків:
- Багет 1 шт.
- Олія оливкова 2 ст. л. для обжаринвания
- Олія оливкова 150 мл для заправки
- Часник 1 зубчик
- Лимон 1 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Вустерський соус 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати салат Цезар з куркою і сухариками за класичним рецептом? У білого хліба обріжте скоринку і хліб поріжте на кубики.
- Нарізаний хліб укладіть на деко, застелене папером для випічки. Полийте шматочки оливковою олією, ароматизованим часником. Для цього почистіть часник, подрібніть ножем, покладіть його в чашку з оливковою олією і прогрійте в мікрохвильовій печі протягом 20 секунд. Можна сухарики просто полити олією і посипати їх невеликою кількістю сухого часнику.
- Деко з сухариками помістіть в духовку при 120°С на 20 хвилин. Стежте, щоб сухарики тільки підрум’янилися, а не підгоріли, інакше вони зіпсують смак салату.
- Листя салату промийте під проточною водою і паперовим рушником видаліть всю рідину.
- Красиве блюдо для складання салату добре натріть очищеним часниковим зубком.
- Чисті і сухі салатні листя порвіть руками на шматочки і викладіть їх на блюдо.
- Куряче філе промийте, обсушіть і розріжте на дві половинки. Потім м’ясо відбийте молоточком і по своєму смаку посипте сіллю і перцем. Шматочки філе обсмажте на розігрітій оливковій олії по 5 хвилин на кожній стороні.
- Обсмажене філе трохи охолодіть, і поріжте на невеликі поздовжні шматочки.
- Потім приготуйте спеціальний соус для Цезаря». Для цього відваріть в окропі протягом однієї хвилини яйце, яке обов’язково попередньо потримайте при кімнатній температурі 2-3 години або нагрійте в теплій воді протягом 30 хвилин.
- У склянку налийте 150 мл оливкової олії і покладіть в нього яйце, яке варилося не більше 1 хвилини. Потім заглибним блендером, не відриваючи його від дна склянки, збийте.
- В отриману суміш налийте свіжий сік, вичавлений з лимона і додайте столову ложку вустерського соусу для салату «Цезар». Цей соус можна купити в супермаркеті, адже саме він визначає смак цього салату.
- Всі інгредієнти в стакані ще раз збийте блендером.
- На листя салату розкладіть шматочки обсмаженого філе, полийте м’ясо приготованим соусом і перемішайте. Поверх цього розкладіть сухарики. «Пармезан» натріть на тонку стружку і посипте їм салат. Приготоване блюдо відразу подайте до столу.
Приємного апетиту!
Простий рецепт Цезаря з пекінською капустою і куркою
В цьому рецепті вам пропонується приготувати цей ефектний і смачний салат на основі соковитою пекінської капусти. Куряче філе і білий хліб для нього обсмажуються на сухій сковороді без додавання масла. Салат заправляється соусом на основі майонезу.
Склад:
- Філе курки – 200 г
- Пекінська капуста – 150 р.
- Багет або батон – 5 скибочок.
- Твердий сир тертий – 4 ст. л.
- Помідори черрі – 7 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Часник – 4 зубки.
- Лимон – ½ шт.
- Соєвий соус – 1 ч. л.
- Сіль, перець, італійські трави – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе наріжте на невеликі шматочки, складіть у тарілку, посипте по своєму смаку сіллю, перцем і додайте соєвий соус. Шматочки м’яса перемішайте і залиште на 15 хвилин для маринування.
2. Потім обсмажте їх до рум’яного кольору на сухій сковорідці. При обсмажуванні шматочки обов’язково перемішуйте. Обсмажене м’ясо перекладіть окрему тарілку.
3. Скибочки батона поріжте невеликими кубиками і обсмажте їх на сухій сковорідці до легкого хрусткого стану.
4. Пекінську капусту промийте, обсушіть серветкою і наріжте у вигляді великих квадратів. Капусту викладіть на блюдо для салату.
5. Помідори промийте, розріжте на половинки і укладіть на блюдо поверх капусти.
6. Потім перекладіть на блюдо приготовані з батона сухарики і обсмажені шматочки курячого філе.
7. Для приготування соусу для заправки салату в піалу покладіть вказану кількість майонезу. Додайте сік половинки лимона, подрібнений часник і по своєму смаку сіль і чорний перець. Все добре перемішайте.
8. Потім налийте соус дві ложки води, покладіть 2 столові ложки натертого твердого сиру і ще раз перемішайте.
9. Додайте в соус дві ложки оливкової олії, дрібку італійських трав, перемішайте і спробуйте на смак.
10. Отриманим соусом полийте салат на блюдо і посипте зверху дрібно натертим сиром.
11. Салат можна подавати до столу. Перемішайте його тільки перед їжею.
Приємного апетиту!
Як приготувати Цезар з куркою і майонезом в домашніх умовах?
На відміну від класичних варіантів «Цезаря» в даному рецепті вам пропонується приготувати цей салат з майонезом і куркою. Майонез краще приготувати власноруч, що зробить ваш салат кулінарним шедевром. А курка додасть «Цезарю» особливу ситність, що сподобається чоловікам.
Інгредієнти:
- Батон – ½ шт.
- Філе курки – 1 шт.
- зелений листовий Салат – 100 г
Для майонезу:
- Яйце – 1 шт.
- Оливкова (рослинна) масло – 1 склянка
- Гірчиця – ½ ч. л.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Філе курки промийте, обсушіть серветкою, посипте по своєму смаку сіллю і перцем і поставте на 30 хвилин у холодильник.
2. У батона видаліть шкірку і наріжте на кубики розміром 1х1 див. Покладіть нарізаний батон на деко, трохи посоліть і полийте оливковою олією. Підсмажте шматочки в духовці протягом 7-10 хвилин при 120°С до золотистого кольору.
3. Куряче філе трохи відбийте і швидко обсмажте на невеликій кількості олії. Потім м’ясо остудіть і наріжте на скибочки.
4. Для приготування домашнього майонезу в склянку покладіть жовток одного яйця (яйце має бути кімнатної температури), насипте за смаком сіль і перець, додайте гірчицю, сік половинки лимона і збийте заглибним блендером. Потім, продовжуючи збивати суміш, наливайте тонким струменем оливкова (соняшникова) олія. У вас вийде чудовий домашній майонез.
5. Листя зеленого салату промийте, обсушіть серветкою, порвіть руками на довільні шматочки і викладіть їх на блюдо для салату. Полийте листя приготованим майонезом і перемішайте.
6. Потім на листя розкладіть шматочки обсмаженого філе і сухарики (крутони) з батона. Полийте їх майонезом.
7. Блюдо посипте стружкою твердого сиру і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Дуже смачний Цезар з куркою і помідорами як в ресторані
Такий салат нескладно приготувати своїми руками і на своїй кухні, хіба що треба трохи повозитися з приготуванням спеціального соусу для заправки «Цезаря». Важливим моментом у рецепті є приготування соковитого і не пересушеного курячого філе. Це блюдо гідно святкового столу.
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 2 шт.
- Листовий салат – 150 р.
- Помідори черрі – 5 шт.
- Білий хліб – 2 скибочки.
- Часник – 2 зубки.
- Яйце – 1 шт.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Масло оливкове – ½ склянки
- Сіль і перець – за смаком.
- Масло для смаження.
Процес приготування:
1. Спочатку приготуйте сухарики для салату. Для цього скибочки білого хліба порізати на середні кубики і обсмажте їх до золотистого кольору на невеликій кількості рослинного масла. Ароматизируйте сухарики подрібненим часником, додавши його в сковорідку.
2. Куряче філе промийте холодною водою, обсушити і розрізати на дві половинки. М’ясо посипте сіллю і перцем за смаком і обсмажте на розігрітій сковороді на великому вогні 5 хвилин на кожній стороні, намагаючись не пересмажити. Потім м’ясо остудіть і наріжте на скибочки.
3. Для заправки в склянку розбийте одне яйце (тільки не холодне), додайте гірчицю, подрібнений зубок часнику, сік половинки лимона, сіль і перець. Заглибним блендером заправку збийте, наливаючи в неї тонким струменем оливкова олія.
4. Листовий салат промийте, обсушіть і порвіть на шматочки.
5. Салат укладіть на блюдо. Можна формувати цей салат порційно.
6. На листя салату викладіть шматочки обсмаженого курячого філе, посипте натертим твердим сиром і полийте приготованою заправкою.
7. Потім на шматочки курки вкладіть половинки помідорів черрі і ще раз полийте салат заправкою.
8. Посипте салат сухариками і натертим сиром і відразу подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування салату Цезар з копченою куркою
В даному рецепті вам пропонується внести нову ізюминку у цей модний і шикарний салат – приготувати його з копченою куркою. Звичайно, краще використовувати справжню копчену курку, придбану на ринку, а не сурогат у вакуумній упаковці.
Інгредієнти:
- Курка копчена – 250 г
- Батон – ½ шт.
- Листовий салат – 100 г
- Твердий сир «Пармезан» – 50 г
- Яйце – 2 шт.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Оливкова олія – 2/3 склянки
- Лимон – ½ шт.
- Часник – 2 зубки.
- Помідори – за бажанням.
- Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
1. У батона видаліть шкірку і наріжте його на невеликі кубики. Якщо у вас свіжий батон, то руками розділіть м’якуш на шматочки.
2. Помістіть шматочки батона на деко, злегка збризніть рослинним маслом, посоліть і запечіть в духовці до рум’яного кольору. Шматочки потім остудіть.
3. Шматок копченої курки розділіть руками на шматочки.
4. Натріть на дрібній тертці твердий сир.
5. Листовий салат промийте, обсушіть серветкою і розірвіть на 4 шматочки кожен листок.
6. Соус для заправки зробіть із двох жовтків або з цілого яйця, витриманого в окропі протягом 1 хвилини. Спочатку збийте жовтки з гірчицею і лимонним соком, а потім, продовжуючи збивати, додайте до них поступово потрібну кількість оливкової олії. Отриману заправку по своєму смаку посоліть, посипте перцем і додайте подрібнений зубок часнику.
7. Листя салату викладіть на блюдо, полийте приготованою заправкою і перемішайте.
8. Поверх їх розкладіть шматочки копченої курки і сухарики.
9. Салат ще раз полийте заправкою і посипте натертим сиром. За бажанням можете прикрасити салат помидорными часточками.
Приємного апетиту!
Салат Цезар з твердим сиром Пармезан і сухариками
Цей рецепт «Цезаря» – класичний, найулюбленіший і найпопулярніший. Важливим моментом його приготування є приготування соковитої курячої грудки. Соус для салату готуємо з додаванням гірчиці, адже без соусу страва буде прісним і несмачним.
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 300 р.
- Сир «Пармезан» – 150 р.
- Помідори черрі – 10 шт.
- Батон або багет – 1 шт.
- Листя салату – 150 р.
- Сіль, перець і спеції – за смаком.
Для соусу:
- Часник – 3-4 зубки.
- Оливкова масло – ½ склянки
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Гірчиця – 1.5 ст. л.
- Лимон – ½ шт.
Процес приготування:
1. Курячу грудку очистити від жиру і плівок, промийте і просушіть рушником.
2. М’ясо посипте спеціями за смаком, покладіть в поліетиленовий пакет і на 2-3 години помістіть в холодильник для маринування.
3. Потім, мариноване м’ясо наріжте на шматочки поперек волокон і обсмажте на сковороді без додавання масла. Можна грудку поварити в підсоленій воді, а потім порізати на шматочки і обсмажити їх, але також без масла.
4. Батон або багет поріжте на кубики розміром 1х1 см, трохи полийте маслом, змішаним із сіллю і подрібненим часником, і запечіть в духовці при 180°С протягом 5 хвилин, щоб вони стали хрусткими.
5. Половину «Пармезану» подрібніть на дрібну тертку, а другу половину наріжте на невеликі тонкі пластинки.
6. Для приготування соусу в чашу блендера покладіть подрібнений часникодавку часник, сік половинки лимона, оливкова олія, яйце, гірчицю, цукор, перець, сіль і збийте все в густу однорідну масу.
7. Листя салату промийте в холодній воді, обсушити і нарвете руками на шматочки.
8. На велике блюдо покладіть салатні листя і полийте їх приготованим соусом.
9. На листках салату розкладіть обсмажені скибочки курки, платівки сиру, розрізані на половинки помідори і сухарики.
10. Салат полийте ще раз соусом і посипте натертим «Пармезаном».
Приємного апетиту!
Простий рецепт салату Цезар від Костянтина Івлєва
Салат «Цезар» за рецептом цього відомого кулінара готується з ніжного м’яса перепелів і з заправкою з анчоусів (дрібної жирної морської рибки). Оскільки таке м’ясо не завжди можна купити в супермаркеті, в даному рецепті вам пропонується замінити куркою. Важливими моментами є також обсмажування м’яса курки цілим шматком для збереження соковитості, промивання салатних листя в чаші з водою, а не під проточною водою, і використання всіх інгредієнтів салату добре охолодженими. У цьому салаті змішуються з соусом тільки салатні листя, сир і сухарі, а інші продукти розкладаються навколо салату, як гарнір.
Склад:
- Філе курки цього рецепту – 400 г
- Зелений салат (романо або латук) – 500 г
- Сир «Пармезан» – 50 г
- Помідори черрі – 200 г
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Свіжий чебрець – 2 гілочки.
Для соусу:
- Часник – 2-3 зубки.
- Майонез – 320 р.
- Анчоуси і каперси – по 15 г
- Соєвий соус і оливкове масло – по ½ ст. л.
Для сухариків:
- Хліб тостовий – 1 упаковка.
- Часник – 4 зубки.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе промиваємо холодною водою, обсушуємо серветкою і посипаємо по своєму смаку сіллю і перцем. Потім філе добре намазуємо оливковою олією і обсмажуємо на розігрітій сковорідці, бажано на грилі. Для аромату додаємо до м’яса гілочки свіжого чебрецю.
2. Потім готуємо сухарики для салату. У тостового хліба зрізаємо шкірку і нарізаємо його на кубики. Хліб кладемо на деко, скроплюємо оливковою олією і посипаємо спеціями. Запікаємо сухарики в духовці при 100°С до рум’яного кольору. Для отримання легких повітряних сухариків беремо тільки свіжий хліб.
3. Промиваємо помідори і нарізаємо їх на половинки.
4. Подрібнюємо на дрібній тертці шматок «Пармезану».
5. Для приготування соусу подрібнюємо каперси, часник і анчоуси. Додаємо їх до майонезу, туди ж наливаємо соєвий соус і оливкове масло, кладемо одну ложку натертого сиру і добре перемішуємо вінчиком.
6. Листя салату промиваємо, зануривши їх у миску з холодною водою, і паперовим рушником видаляємо зайву вологу. Руками розриваємо листя на великі шматочки і кладемо їх в окремий посуд.
7. До салатним листям кладемо половинки помідорів, ложку тертого сиру, частина сухариків, заправляємо все приготованим соусом і перемішуємо.
8. Цей салат перекладаємо гіркою на велике блюдо. Навколо салатною гірки розкладаємо нарізане на шматочки куряче філе і інші сухарики. Посипаємо блюдо іншим натертим «Пармезаном» і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Дієтичний низькокалорійний салат Цезар
Вашій увазі надається рецепт святкового «Цезаря» для тих, хто потребує дієтичного харчування, і для любителів правильного харчування. У цьому салаті сухарики з білого хліба замінюються на крутон з цільнозернового або висівкового хліба, береться сир з малим вміст жиру, а соус готується на основі йогурту.
Інгредієнти:
- Пекінська капуста – 100 г
- Куряче філе – 100 г
- Цільнозерновий хліб – 50 г
- Твердий сир – 30 г
- Томати чері – 4 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Часник – 1 зубок.
Для соусу:
- Йогурт – 50 мл
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Гірчиця й сіль – по ¼ ч. л.
- Варений жовток – 1 шт.
Процес приготування:
1. Куряче філе відваріть у воді з додаванням солі і спецій. Потім остудіть його і руками розділіть на невеликі шматочки.
2. Зваріть круто яйця і один жовток відкладіть для соусу.
3. Капусту наріжте і перемішайте з сіллю. У цьому салаті можна використовувати звичайну капусту.
4. Шматочок хліба наріжте кубиками і підсушіть на розігрітій сковорідці до золотистого кольору.
5. Твердий сир наріжте тонкими слайсами або подрібніть на тертці.
6. Черрі порізати на скибочки.
7. Для приготування соусу в чашу блендера покладіть всі зазначені в рецепті інгредієнти і добре збийте.
8. Тарілку або блюдо для салату трохи підігрійте і для пікантного запаху натріть зубком часнику.
9. Всі підготовлені продукти укладіть на блюдо шарами, спочатку нашатковану капусту, потім шматочки курки, нарізані варені яйця, сухарі і платівки сиру.
10. Салат полийте приготованим соусом і декорують шматочками помідорів.
Приємного апетиту!
Листковий салат Цезар на святковий стіл
Салат «Цезар» можна зробити і листковим. Він більш святково і красиво виглядає на столі. Для шарів, крім загальноприйнятих салату з курки, сухариків і «Пармезану», можна використовувати креветки, шинку, солодкий перець і огірки. Сміливо фантазуйте.
Склад:
- Листовий салат – 100 г
- Сир «Пармезан» – 50 г
- Батон – ½ шт.
- Куряче м’ясо, креветки і т. д. – за смаком.
Для соусу:
- Оливкова олія – 2/3 склянки
- Лимон – ½ шт.
- Часник – 1 зубок.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Цукор – ½ ч. л.
- Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
1. У батона зріжте шкірку і наріжте його кубиками 1х1 див. Покладіть кубики на деко, збризніть оливковою олією, посипте спеціями і запечіть в духовці до золотистого кольору.
2. У великий стакан помістіть два курячих жовтка, додайте сік половинки лимона, подрібнений часник, гірчицю, сіль, перець і цукор, збийте блендером.
3. Потім додайте до цієї суміші, наливаючи маленькими порціями, оливкову олію і збийте все до консистенції рідкої сметани.
4. Сир подрібнити на дрібній тертці.
5. Салатні листя промийте в холодній воді, серветкою видаліть зайву вологу, порвіть їх на шматочки і покладіть першим шаром на велике блюдо. Салат полийте приготованим соусом.
6. На них розкладіть м’ясо курки, варені креветки або інші м’ясні продукти за своїм бажанням. Нанесіть на м’ясо тонкий шар соусу.
7. У наступний шар укладіть сухарики і трохи полийте їх соусом.
8. Останнім шаром розкладіть натертий «Пармезан» і на нього вилийте решті соус.
9. Салат відразу подавайте до столу, інакше сухарики можуть стати м’якими.
Приємного апетиту!
Як приготувати справжній соус для салату Цезар?
Основним секретом смачного салату «Цезар» є приготування соусу. На підставі цього класичного рецепту соусу ви можете створювати різні кулінарні шедеври. Для правильного його приготування потрібні спеціальні інгредієнти, обов’язково ворчестерський соус. Його багатокомпонентний склад, тому приготувати його в домашніх умовах практично неможливо, краще придбайте його в супермаркеті.
Склад:
- Оливкова олія – 100 мл
- Соус «Ворчестер» – 2 ч. л.
- Часник – 2 зубки.
- Яйце – 2 шт.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Анчоуси (філе) – 4 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Тупу сторону кожного яйця акуратно проколіть голкою і опустіть їх в крутий окріп. Потім вогонь під каструлькою вимкніть і потримайте яйця ще 1 хвилину, а потім перекладіть в холодну воду. Для цього соусу потрібно, щоб білок тільки трохи загус.
2. Яйця перекладіть в окрему мисочку.
3. Почистіть часник, подрібніть на часничниці і додайте до яєць.
4. У цю суміш додайте сік половинки лимона, гірчицю і дрібно нарізане філе анчоусів.
5. За допомогою заглибного блендера все це добре збийте.
6. Потім, не припиняючи збивати, наливайте тонкою цівкою до соусу оливкова олія.
7. До кінця збивання додайте в збиту масу соус «Ворчестер», трохи солі і перцю. Можете підсилити аромат дрібкою сухих трав.
8. Приготовленим соусом заправляйте «Цезар» перед самою подачею до столу.
Приємного апетиту!