Як приготувати справжній соус для салату Цезар?
Основним секретом смачного салату «Цезар» є приготування соусу. На підставі цього класичного рецепту соусу ви можете створювати різні кулінарні шедеври. Для правильного його приготування потрібні спеціальні інгредієнти, обов’язково ворчестерський соус. Його багатокомпонентний склад, тому приготувати його в домашніх умовах практично неможливо, краще придбайте його в супермаркеті.
Склад:
- Оливкова олія – 100 мл
- Соус «Ворчестер» – 2 ч. л.
- Часник – 2 зубки.
- Яйце – 2 шт.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Анчоуси (філе) – 4 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Тупу сторону кожного яйця акуратно проколіть голкою і опустіть їх в крутий окріп. Потім вогонь під каструлькою вимкніть і потримайте яйця ще 1 хвилину, а потім перекладіть в холодну воду. Для цього соусу потрібно, щоб білок тільки трохи загус.
2. Яйця перекладіть в окрему мисочку.
3. Почистіть часник, подрібніть на часничниці і додайте до яєць.
4. У цю суміш додайте сік половинки лимона, гірчицю і дрібно нарізане філе анчоусів.
5. За допомогою заглибного блендера все це добре збийте.
6. Потім, не припиняючи збивати, наливайте тонкою цівкою до соусу оливкова олія.
7. До кінця збивання додайте в збиту масу соус «Ворчестер», трохи солі і перцю. Можете підсилити аромат дрібкою сухих трав.
8. Приготовленим соусом заправляйте «Цезар» перед самою подачею до столу.
Приємного апетиту!