Салат Цезар з куркою і сухариками – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати справжній соус для салату Цезар?

Основним секретом смачного салату «Цезар» є приготування соусу. На підставі цього класичного рецепту соусу ви можете створювати різні кулінарні шедеври. Для правильного його приготування потрібні спеціальні інгредієнти, обов’язково ворчестерський соус. Його багатокомпонентний склад, тому приготувати його в домашніх умовах практично неможливо, краще придбайте його в супермаркеті.

Склад:

  • Оливкова олія – 100 мл
  • Соус «Ворчестер» – 2 ч. л.
  • Часник – 2 зубки.
  • Яйце – 2 шт.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Анчоуси (філе) – 4 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль і перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Тупу сторону кожного яйця акуратно проколіть голкою і опустіть їх в крутий окріп. Потім вогонь під каструлькою вимкніть і потримайте яйця ще 1 хвилину, а потім перекладіть в холодну воду. Для цього соусу потрібно, щоб білок тільки трохи загус.

2. Яйця перекладіть в окрему мисочку.

3. Почистіть часник, подрібніть на часничниці і додайте до яєць.

4. У цю суміш додайте сік половинки лимона, гірчицю і дрібно нарізане філе анчоусів.

5. За допомогою заглибного блендера все це добре збийте.

6. Потім, не припиняючи збивати, наливайте тонкою цівкою до соусу оливкова олія.

7. До кінця збивання додайте в збиту масу соус «Ворчестер», трохи солі і перцю. Можете підсилити аромат дрібкою сухих трав.

8. Приготовленим соусом заправляйте «Цезар» перед самою подачею до столу.

Приємного апетиту!